Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a barátod/párod hosszú évek után sem akar feleségül venni, hogy bírod elviselni azokat az összejöveteleket, ahol mindenki házas, csak ti nem?
Figyelt kérdés
A kérdés értelemszerűen nőknek szól, akik hiába várják az eljegyzést, esküvőt.2021. dec. 4. 21:23
31/142 anonim válasza:
Ja persze pont olyan elválni, mint meghalni... A túldramatizálás nagyon megy... Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a hős apáknak a nagy része bőven megelégszik azzal, hogy 2.hetente 2 napot ott a gyerek, közben meg éli világát. A nő meg feláldozza a karrierjét, szabadidejét, ismerkedni sem tud úgy, mert ha gyerek van, az már sok embernél kizáró ok. Na akkor kérdem én, kinek is nagyon szívás a házasság/válás?
32/142 tamsin540 válasza:
31-es. Ha a nőknek ilyen szívás a válás utáni élet, akkor miért is adják be a válókeresetek 75%-át? Ráadásul nem minden férfi érzelmi terminátor, simán a többségük részt akarna venni a gyermekeik mindennapi életében. Persze vannak akik nem. De kérdem én: akkor minek vállalták be a kölköket?
33/142 anonim válasza:
Mert mondjuk ők kevésbé hajlandók szenvedni egy szar, langyos kapcsolatban, mint a ffiak, akiknek mindegy, csak legyen p*nci. Igen, nyilván általánosítás. Azt pedig, hogy minek vállalnak gyereket... Hát, ezzel megfogtál😀 jó kérdés, ezt sajnos én sem értem. Gondolom az ösztönök sokszor felül írják a józan észt, vagy így érzik teljesnek magukat, kiteljesedik a család, úgy gondolják hogy ők lesznek a kivétel stb. Nem tudom, engem sosem érdekelt ez a gyerekezés dolog, meg mindenáron gyereket.
34/142 tamsin540 válasza:
Való igaz, hogy a legtöbb férfi simáááán benne marad egy langyos, semmilyen kapcsolatban akár több évtizedekig, akár egy szexmentes házasságban is. Félnek változtatni, félnek kimozdulni a komfortzónából. Szánom őket, de ők azok akik irányítják a saját sorsukat. Igazat adok abban, hogy az ösztönök felülkerekednek az emberen: ugyanakkor az ösztönök nem mindig szolgálják az egyén érdekeit, az ösztönök ennél önzőbbek. Az ösztön csak reprodukcióra hajlítja az egyént, de a reprodukció utáni minőség elvárása már jóval emberibb tulajdonság, sem mint ösztöni. Ezért vannak elhanyagolt, lelkileg sérült gyermekek tömegei az egész világon. A felnőtt életük pedig a gyerekkoron (is) múlik. Sőt. De bennük is élni fog a reprodukciós ösztön, mert emberek ők is. A következményeket pedig látjuk, ugye?
35/142 anonim válasza:
Minden szavaddal egyetértek, tökéletesen összefoglaltad. Őszinte leszek, rettegek attól, hogy nálam is beüt majd a reprodukciós ösztön, és amit józan ésszel átgondoltan, hogy miért nem éri meg gyereket vállalni, megy a kukába. Igazából én azt is fel ismertem, hogy nagyon nagyon NAGYON sokat kellene ahhoz dolgozni magamon, hogy jó szülővé válhassak. Mert sajnos nem csak azon múlik, hogy én kitalalom, hogy nem leszek olyan mint pl apám/anyám (bizonyos szintig persze, van benne tudatosság), sokkal mélyebben mozog bennünk pl ahogy te is mondtad a gyerekkor lenyomata. Az biztos, hogy sokkal tudatosabban kellene gyereket vállalni, de sajnos családi, társadalmi nyomás nagy, meg vannak olyanok is, akik látják, hogy a barátok már szülők lettek, akkor nekik is gyorsan kell, le ne maradjanak.
36/142 anonim válasza:
28. Nem derült ki higy együtt éltek vagy sem. Azt higy nem akarsz élettársi lenni azt csak hosszútávon érted vagy rövidtávon se akarsz?
Vannak tervei veled és a jövőtökkel kapcsolatban? Szokott beszélni arról hogy ezt meg azt szeretné a jövőben?
37/142 anonim válasza:
Kérdező, nem tudom, mi történt december óta, de én személy szerint (férfiként) hasonló dolog miatt otthagytam az akkori barátnőmet pár éve, mondjuk ott a gyerekvállalás volt a szakítóok, ő nem akart gyereket, én meg igen. Nagyon tanulságos volt számomra, azóta minden kapcsolatomban pár hónap után tisztázni próbálom az életcélokat a hölggyel, és ha a főbb dolgok (hol akar élni, akar-e és mikor házasodni, akar-e és mikor és hány gyereket, stb., pénzügyekhez való hozzáállás, ideológiai, politikai, vallási nézetek) nem egyeznek, akkor lelépek.
38/142 tamsin540 válasza:
35-ös. Ritka pillanat a Gyakori Kérdéseken, hogy két ember tanul egymástól. :D
39/142 anonim válasza:
Haha, igen, bevallom melengette a lelkemet nekem is 😀😀
40/142 A kérdező kommentje:
#36 Igen, együtt élünk, és egyértelműen együtt tervezzük a jövőt. Arról is beszél, hogy ezt vagy azt szeretne velem. Igazából én nagyon boldog vagyok mellette, és ahogy látom rajta, ő is az velem, csak ezt a házasság dolgot nem akarja... :/ Már 30 fölött és lassan 9 év kapcsolat után én is úgy vagyok vele, hogy beletörődök, hogy így maradunk, csak mindig jön valami, ami megforgatja a szívemben a kést. Mondok egy random példát, valamelyik nap munkába kimegyek a konyhába teát csinálni, és két csaj arról beszélget, hogy az egyiknek most nyáron lesz az esküvője, és milyen jó volt ruhát próbálni meg hogy együtt csinálják a dekort a vőlegényével stb. és ilyenkor annyira rossz érzés, hogy az én életemből ez kimarad, ez a boldog tervezgetés... és hogy sose beszélhetek úgy a szerelmemről mások előtt, hogy a vőlegényem, aztán úgy hogy a férjem... Jóó, ezek csak apróságok, de már olyan szinten vagyok, hogy ezek is nagyon fájnak. :/
2022. ápr. 7. 19:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!