Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfogadnátok párotoknál a napi sörözést, meg meccs után a kicsit többet ?
Kérdeztél. Válaszoltunk. De ez neked nem tetszik.
Webbeteg.hu cikkéből:
Ön vagy ismerőse már rabja az alkoholnak?
Ha esetleg nem tudja eldönteni, hogy Ön vagy hozzátartozója rabja-e már az alkoholnak, akkor az alábbi kérdések őszinte megválaszolása segít eldönteni a kérdést.
Érezte már valaha, hogy sokat iszik, és abba kellene hagynia az ivást?
Aggódott már valamelyik barátja, ismerőse, családtagja amiatt, hogy Ön túl sok alkoholt fogyaszt?
Érezte már magát rossznak vagy bűnösnek az ivási szokásai miatt?
Kezdte már a reggelt egy feles elfogyasztásával, csak hogy megszabaduljon a másnaposságtól, vagy hogy megnyugtassa az idegeit?
Ha csak egyre is a fenti kérdések közül igennel válaszolt, akkor Önnek vagy ismerősének gondja van az ivással. Ha egynél több kérdésre mondott igent, akkor több mint valószínű, hogy Ön alkoholbeteg, érdemes lenne segítséget kérnie!
Teljes cikk:
32 Leírtam. Az egy sör este az oke de a meccs utáni tömény és több az nem….. :(
Nem tagadom le az a része szerintem is sok.
#28: Pedig az. ALkesz pasi, a párja meg tagadja, hogy az lenne.
Hogyan akarsz gyereket olyantól, aki naponta iszik és rendszeresen lerészegedik? És egyáltalán, milyen csodálatos életetek lehet, ahol a pia minden este programja.
"DE akkor még heti 1-2 nap volt csak sör…"
Hát ez az. Lesz ez még sokkal több is.
35 Ez a része tárgytalan, mert nincs autónk. És gyereket sem tervezünk.
37 Nem értetlen vagyok DE van különbség az egy sör és a jópár tömény feles között.
38. Igen de a mennyiség maradt. Tudom van akinek ez is sok….
Ha te problémának érzed, akkor az.
Az exem "csak" hétvégén itta üvegre magát, szintúgy a haverokkal. Hétközben semmi otthon nem tartottunk semmilyen piát. Előfordult, hogy hetekig nem ivott, aztán pár év elteltével kezdett jobban belemerülni.
Engem is csak a hétvégék kezdtek zavarni...
Akkor már 3 éve együtt éltünk. És egyre jobban zavart, hogy minden hétvége a haverokról a részegségről szól. Kezdtem emiatt veszekedni. Mondta oké csináljunk más programot, hétvégi wellness egyre emlékszem, amit alkohol nélkül bírt ki.. aztán nyaralás, síelés, szülinap, névnap, karácsony, szilveszter az övé, barátoké, rokonoké, később munkatársaké... Aztán azért, mert szar idő van.. nem megy jól az üzlet...jól megy az üzlet..nyertek a sportoló haverjai, vesztettek ...szaporodtak a spicces napok, nőtt a tolerancia. És ezzel párhuzamosan nőtt a veszekedések száma közöttünk. Kezdtem fáradni és kerestem egy addiktológus pszichiátert. 5 évnél tartottunk volt Esperal beültetése, kikaparta magából..
Egy évig mentegettem, mert amúgy egy józanul egy falat kenyér volt, mindenben segített, előzékeny, humoros, igazán szerethető pasi volt.
Viszont a 7-dik évben már egy elviselhetetlen bunkó lett, agresszív, aki nap mint nap piásan vezetett..és pont telibeszarta, hogy ez engem zavar. Én megakartam menteni, úgy, hogy a kapcsolatunk végére 46kg voltam 174cm vagyok..Elvetéltem 5hetes terhesen.
Társfüggő vagyok ő meg hivatalosan Alkoholista.
Elváltunk 2 évig pszichológushoz/pszichiáterhez jártam és Al-anon csoportba, hogy megértsem, mit jelent a függőség. Ajánlom olvasásra a fenti diagnózist- kodependencia (társfüggőség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!