Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfogadnátok párotoknál a napi sörözést, meg meccs
után a kicsit többet ?
Nagyjából felvázolom, milyen a normális alkoholfogyasztás: mivel most én abszolút nem iszom várandósan, elég jól meg tudom figyelni a környezetemet ilyen szempontból. Férjem alkalmi jelleggel megiszik 1-1 sört vagy cidert, jellemzően nyáron heti több alakommal is egy héten (horgászat, nyaralás). Ez azonban még akkor sem jelentett többet nála soha 2 sörnél többet alkalmanként. Amúgy meg ha nincs semmi alkalom, hetekig nem is iszik egyáltalán, egyszerűen nem jut eszébe. Múltkor vásárláskor találtunk egy olyan cider fajtát, amit még nem ismertünk, abból vett magának egyet, megitta ebéd után, aztán megint hetekig nem láttam a kezében se sört se cidert.
Szomszédunk: már az utcán van nála egy doboz bontott sör, azt stikába megissza, majd feljön és meg letol kettőt. Péntekenként -szombatonként konkrétan részeg.
Lehet érzékelni a különbséget a kétféle alkoholfogyasztási mód között kérdező?
2021. okt. 7. 14:37
22/58 A kérdező kommentje:
Nem stikában issza, ahogy írta itt valamelyik hozzászóló. És a mennyiséget sem növelte.
Itt a hangsúly azon van, hogy rendszeresen jelen van az életben az alkohol. Ha az napi 1 sör, már az is rendszeres és ez gond. Megkérdezted már tőle, miért van szüksége arra a napi 1 sörre? Próbálja ki, hogy pár hétig egyáltalán nem issza meg azt a napi 1 sört, meccsek alatt meg üdítőzik. Ez a legjobb szűrő annak tisztázására, hogy valakinek mennyire határozza meg az életvitelét alkohol.
2021. okt. 7. 14:57
24/58 A kérdező kommentje:
23 Meccs után leginkabb a társaság ami miatt ez megy… mert olyankor együtt buliznak iszogatni j a csapattársakkal.
Hiába véded. Hidd már el, hogy nem a folyamatos részegség jelenti azt, hogy valaki alkoholista. Minden nap iszik. Lényegtelen, hogy mennyit. A hangsúly a minden napon van. Aztán meg úgy kapcsolódik ki, hogy részegre vedeli magát. Szerinted továbbra sincs gond az alkoholfogyasztási szokásaival?
2021. okt. 7. 15:35
26/58 A kérdező kommentje:
A meccs utáni sokkal és tomennyel azzal szerintem van. A másikat észre sem venni rajta, én persze tudom mert ott vagyok és látom.
2021. okt. 7. 15:44
Kérdező is reménytelen. Az alkoholista és a neki falazó kodependens tankönyvi példája.
2021. okt. 7. 16:53
29/58 A kérdező kommentje:
28 Ha ez tankönyvi példa kerlek mutatsz forrást? Mert így ez csak rosszindulat.
Miért fogod fel olyan nehezen, hogy a párod ALKOHOLISTA!!!! Menekülj, amíg tudsz! A volt férjem is az volt, tapasztalatból beszélek. Lesz ez ennél még rosszabb is!!!!
2021. okt. 7. 17:05
Kapcsolódó kérdések: