Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért akar mindent jobban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akar mindent jobban tudni nálam a párom?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk együtt, részemről szerelem volt első látásra. Az elején minden szuper volt, a fellegekben jártam. Idővel azonban kimutatta azt az oldalát, hogy mindent jobban akar tudni, mindent megkérdőjelez, okoskodik olyan témában is, amihez én értek. Elhiteti velem, hogy buta vagyok, holott neki érettségije van, nekem posztgraduális végzettségem. Jelentéktelenebb dolgokat így is inkább ráhagyom, mert nem akarok vele folyamatosan vitatkozni.
2021. szept. 30. 09:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
55%

Az általánosításoknak mindig van alapja. Ha egy adott társadalmi réteg 80%-a adott módon viselkedik, akkor jogosan lehet általánosítani. Kivételek persze mindig vannak, ismerek nagyon sikeres, értelmes vállalkozót is, akinek nincs diplomája. De ritka az ilyen, a legtöbb nemdiplomás nyilván azért nem diplomás, mert nem a legélesebb kés a fiókban…

2021. szept. 30. 10:29
 12/30 A kérdező kommentje:
Semmi oka nem lenne rá, hogy kompenzálni akarjon. Sikeres a munkájában, nem vonom kétségbe az eddig elért eredményeit. Mellette sportol is, kijárok a versenyeire, biztatom, amiben csak tudom. Sok olyan dolog van, amihez ő ért jobban, olyan kérdésekbe ne szólok bele csak azért, hogy enyém legyen az utolsó szó.
2021. szept. 30. 10:30
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Egy rögtönzött mondás: a diploma megléte az ok, az okoskodásra...

Ha neked van, akkor lehet, és akkor mindenkinek kuss van?

Na ennyit a diplomásokról.

2021. szept. 30. 10:31
 14/30 anonim ***** válasza:
30%
Az általánosítás meg nem éppen az értelmes emberkék sajátja...
2021. szept. 30. 10:33
 15/30 A kérdező kommentje:
Totálisan félreérted. Nem ok az okoskodásra, nem is teszem. Olvasd el még egyszer, amiket eddig írtam.
2021. szept. 30. 10:33
 16/30 anonim ***** válasza:
96%
#13 na, pont te magad vagy a példa arra, hogy úgy okoskodsz, hogy közben még a kérdést sem sikerült felfognod…😂De persze a diplomások a hülyék, mikor neked még a szövegértés sem megy.
2021. szept. 30. 10:36
 17/30 anonim ***** válasza:
95%

Kedves ismerősöm hozzáment egy ilyen f.szihoz és szült neki két gyereket. (Diplomás nő, szakmunkás pasi.) A hapsi pont ezt csinálja, amit leírtál, ráadásnak egy kis beteges féltékenységgel megspékelve. Férfi létemre a sírás kerülget, ha rágondolok. De hát az ő élete...

2021. szept. 30. 10:36
 18/30 anonim ***** válasza:
64%

Fel nem foghatom, hogy egy tanult, értelmes nő miért éri be egy okoskodó, idegesítő pasival, aki ráadásul feleannyit keres, mint a nő. Most függetlenül attól, hogy milyen végzettsége van. Hát, van aki szeret szenvedni, úgy tűnik.

2021. szept. 30. 10:40
 19/30 anonim ***** válasza:
91%

Sok oka lehet, hogy fiatalon hoz az ember egy elhamarkodott döntést, nem számolva a hosszútávú következményekkel (vagy nem ismerve azokat).

2021. szept. 30. 10:45
 20/30 anonim ***** válasza:
95%

18# Nem szerettem szenvedni, azért léptem ki a kapcsolatból.

Ez egy folyamat, ami nem két perc alatt lesz rossz. Ahogy olvashattad a Kérdező is leírta, hogy az "elején minden szuper volt, a fellegekben jártam". Ez a beetetési időszak. Úgy hívják szerelmi bombázás. Ez az első szakasz, aztán jön a leértékelési fázis. Ezt váltogatja, attól függően mit visel el a társa. Évek, sokszor évtizedek alatt végrehajt egy agymosást. A társ ebből annyi érez, hogy összezavarodott, furcsa, biztos én bennem van a hiba. Rossz esetben elszigetelődik, nem beszél senkinek erről.

Kívülről érthetetlen, de igen komplex függőség alakul ki.

2021. szept. 30. 10:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!