Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit várhatok el házimunka terén és mit nem a páromtól nőként? Lehet, hogy igazságtalan elvárásokat támasztok a párommal szemben?
Sajnos úgy érzem, hogy itthon én dolgozom többet és ez frusztráltá tesz. Viszont az is eszembe jutott, hogy mi van, ha ez valóban így igazságos és nem a párom nagyobb mértékű bevonásával kellene megoldani a problémát, hanem a saját gondolataim rendezésével.
Elmondom, hogy miért.
Amíg nekem fontos, hogy minden nap meg legyen vetve az ágy, addig neki nem. Ha neki nem fontos, akkor miért erőltessem rá?
Én akartam itthonra a lakásba növényeket, fűszernövényeket, nem ő. Miért kellene öntöznie?
Nekem fontos a heti egyszeri felmosás, szerinte elég ritkábban is. Miért kellene ezért felmosnia, ha kérem?
Én nem szeretem, ha napokig áll a kiteregetett ruha a lakásban, plusz nekem több ruhám kerül a szennyesbe, ezért miért ő rakja be a mosást és szedje be?
Neki nem fontos, hogy hetente tisztítsuk a zuhanyt, wct, mosdókagylót, ezért én szoktam azokat is takarítani.
Szóval azt érzem, hogy egy csomó problémát csinálok magunknak azzal, hogy ilyen elvárásaim vannak, viszont én ilyen környezetben érzem jól magam.
Szerintetek ezeket el kellene fogadnom és ha nekem van rá igényem, akkor nekem intézni és őt békén hagyni ezzel? Mert lehet, hogy engem is megőrítene, ha bekerülne valaki az addig nyugis életembe, hozná a növényeit meg az ágytakaróját és olyan dolgokra kérne, amik számomra egyáltalán nem fontosak.
“””” Mit várhatok el házimunka terén és mit nem a páromtól?””””
Amit én! Meg tudok csinálni nőként, és ép keze/lába van a férfinek addig csinálja csak ugyanazt amit én... vegye csak ki a részét... ha már egyenlő felnőtt emberek vagyunk.
Többet hoz haza mint én.
Szuper álláspontokat mondtatok, köszi!
Az ágyazás is necces, mert ő nem is használ párnát és pléddel alszik, azon nem nagyon van mit felhúzni.. :D
Viszont ez az igények közelítése tök jó ötlet, ezzel még nem próbálkoztunk. Ma este akkor mondom neki, hogy találjuk ki, mi alap, mi extra és így nekem is jobb lesz, ha fixen tudom, kire milyen feladat vár.
Ezen a pénz kérdésen csak azok lovagolnak akiknek önértékelési problémái vannak egy párkapcsolatban és ezzel próbálnak kompenzálni.
Én 3-szor annyit keresek mint a feleségem (ő tanár én freelancer programozó), és fele-fele arányban végezzük a házimunkát. Sőt, ha látom rajta hogy fáradt, akkor inkább megcsinálom helyette, ugyanis nem halok bele. És még az se mondható el, hogy kevesebbet dolgozom és unatkozom, mert sokszor egész éjszaka dolgozok. Persze hívhatnánk takarítót is, csak azt nem szeretnék, zavarna a munkában, mivel itthon dolgozok.
Én nőként elvárom a páromtól hogy 50%-ban kivegye a részét a házimunkából, függetlenül attól hogy kinek mi az igénye vagy ki mennyit keres.
Szerintem ezt minden nő elvárhatja (és el is kéne várnia) a párjától.
Kivétel ha a nő háztartásbeli és a férfi dolgozik, ilyenkor a nő munkája a háztartás vezetése. Minden más esetben viszont azonos részt kell vállalniuk a házimunkából...
Ha szeret, akkor szívesen segít. Ezek neked fontosak,
Ezek mind irreálisak, amiket leírtál, talán a heti egyszeri felmosás nem ANNYIRA túlzás.
De ismézlem, ha te ezt szeretnéd, és egyik sem az abszolút abnormális kategória, sőt, akkor miért ne segítene benne?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!