Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit várhatok el házimunka terén és mit nem a páromtól nőként? Lehet, hogy igazságtalan elvárásokat támasztok a párommal szemben?
Sajnos úgy érzem, hogy itthon én dolgozom többet és ez frusztráltá tesz. Viszont az is eszembe jutott, hogy mi van, ha ez valóban így igazságos és nem a párom nagyobb mértékű bevonásával kellene megoldani a problémát, hanem a saját gondolataim rendezésével.
Elmondom, hogy miért.
Amíg nekem fontos, hogy minden nap meg legyen vetve az ágy, addig neki nem. Ha neki nem fontos, akkor miért erőltessem rá?
Én akartam itthonra a lakásba növényeket, fűszernövényeket, nem ő. Miért kellene öntöznie?
Nekem fontos a heti egyszeri felmosás, szerinte elég ritkábban is. Miért kellene ezért felmosnia, ha kérem?
Én nem szeretem, ha napokig áll a kiteregetett ruha a lakásban, plusz nekem több ruhám kerül a szennyesbe, ezért miért ő rakja be a mosást és szedje be?
Neki nem fontos, hogy hetente tisztítsuk a zuhanyt, wct, mosdókagylót, ezért én szoktam azokat is takarítani.
Szóval azt érzem, hogy egy csomó problémát csinálok magunknak azzal, hogy ilyen elvárásaim vannak, viszont én ilyen környezetben érzem jól magam.
Szerintetek ezeket el kellene fogadnom és ha nekem van rá igényem, akkor nekem intézni és őt békén hagyni ezzel? Mert lehet, hogy engem is megőrítene, ha bekerülne valaki az addig nyugis életembe, hozná a növényeit meg az ágytakaróját és olyan dolgokra kérne, amik számomra egyáltalán nem fontosak.
Nem szeretnék takarítónőt fizetni, köszönöm.
Mindketten leterheltek vagyunk. Ő orvosi egyetemre jár és focizik, én is egyetemre járok és heti 40 órában dolgozom.
Annak nincs jelentősége, hogy ki mennyit keres.
Mi is vettük vezeték nélküli porszívót, komolyan mondom, az egyik legjobb beruházásunk volt :D
Ne értsétek félre, őt sem enné meg a kosz, amíg külön éltünk, addig is tök szép rendben tartotta a lakását.
Úgy érzem, ha békét akarok, akkor nekem kell változtatni. Csak olyan rossz, hogy ő nyomja a gépet meg sorizik, amíg én porszívózok meg felmosok... :D De nyilván, és is megtehetném, hogy többet pihenek, de pl kaját rendelni sem szeretek, inkább főzök, ami szintén több idő (tervezés, bevásárlás, főzés, elpakolás), ő meg berendel egy pizzát aztán azzal nincs semmi tennivalója :D
Én azt mondom, hogy minden, ami az alaphigiéniához kell, azt csináljátok együtt. Pl. azért heti egy felmosás nem a világvége. Egyik fél felporszívóz, a másik a nyomában felmos, és kész is van. A zuhany, a mosdókagyló, és főleg a vécé takarítása azért elég fontos. Főleg, hogy ha nem hagyod ott hetekig, akkor a heti tíz perc áttörléssel gyorsabban megvagy, mintha kéthavonta másfél órát elszarakodsz vele.
Viszont igen, a többi extrát neked kéne vállalnod, amit te akarsz. Az ágy bevetése, a növények locsolása, a ruhák beszedése... A ruhák beszedését megoldhatod annyival, hogy a sajátjaidat beviszed, az övét ott hagyod: ha zavarja, megcsinálja magának, ha nem, akkor nem. És akkor nem utána dolgoztál.
Ha már úgysem kommunikàltok :
ez mami meg papi 10 év együttèlès után 😁
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!