Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit várhatok el házimunka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit várhatok el házimunka terén és mit nem a páromtól nőként? Lehet, hogy igazságtalan elvárásokat támasztok a párommal szemben?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy érzem, hogy itthon én dolgozom többet és ez frusztráltá tesz. Viszont az is eszembe jutott, hogy mi van, ha ez valóban így igazságos és nem a párom nagyobb mértékű bevonásával kellene megoldani a problémát, hanem a saját gondolataim rendezésével.

Elmondom, hogy miért.

Amíg nekem fontos, hogy minden nap meg legyen vetve az ágy, addig neki nem. Ha neki nem fontos, akkor miért erőltessem rá?

Én akartam itthonra a lakásba növényeket, fűszernövényeket, nem ő. Miért kellene öntöznie?

Nekem fontos a heti egyszeri felmosás, szerinte elég ritkábban is. Miért kellene ezért felmosnia, ha kérem?

Én nem szeretem, ha napokig áll a kiteregetett ruha a lakásban, plusz nekem több ruhám kerül a szennyesbe, ezért miért ő rakja be a mosást és szedje be?

Neki nem fontos, hogy hetente tisztítsuk a zuhanyt, wct, mosdókagylót, ezért én szoktam azokat is takarítani.

Szóval azt érzem, hogy egy csomó problémát csinálok magunknak azzal, hogy ilyen elvárásaim vannak, viszont én ilyen környezetben érzem jól magam.

Szerintetek ezeket el kellene fogadnom és ha nekem van rá igényem, akkor nekem intézni és őt békén hagyni ezzel? Mert lehet, hogy engem is megőrítene, ha bekerülne valaki az addig nyugis életembe, hozná a növényeit meg az ágytakaróját és olyan dolgokra kérne, amik számomra egyáltalán nem fontosak.

2021. szept. 13. 08:41
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
96%
Alap igényeid vannak. És abszolút meg kéne osztanotok a feladatokat - ha nem is pont 50-50-be, de azért ne sorozatokat nézzen, amikor te a lába alatt porszívózol meg budit pucolsz. OK, a virágok a tieid, de nehogy már rosszul érezd magad, mert több ruhád van a szennyesben mint neki és nem a szárítóról szeretsz öltözni. Nyugodtan adj neki feladatot: én kitakarítom a vécét, fürdőt, te addig légy szíves porszívózz fel és húzd át az ágyneműt. Szerintem meg fogja csinálni. Hogy neki nincs ezekre alapból igénye, az nem biztos, ha a sajátját rendben tartotta. Viszont itt látja, hogy elvégzed helyette is, neki nincs teendője. Akkor legyen.
2021. szept. 13. 10:28
 22/44 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem viszont közösek a dolgok.. Úgy kellene csinálni, hogy szépen feleztek. Egyébként nagyon minimális igényeid vannak a heti egy felmosással meg növénylocsolással!(amire amúgy van egy jó fejjel lefelé fordított palackos trükk!)

Ezt igazán meg kellene tudni ugrania. Ez közös érdek, nem kellene, hogy megerőltetőnek érezze. Aztán van olyan, ami csak a tiéd, pl ha ragaszkodsz ahhoz, hogy befőzz baracklekvárt a bolti helyett, ott neked kéne az oroszlánrészt vinni, neki meg aprócskát segíteni benne. Ha ő ragaszkodik ahhoz, hogy paradicsom legyen a kertben, ne bolti, akkor ő vigye az oroszlánrészt, te meg egy kicsit csak.

Minden másnál közös elosztás kell, nem szabad hagyni szélsőségessé válni a dolgokat se tisztaság, se dzsuva irányába. Ha neki megfelel a bevetetlen ágy, az szélsőséges, neki kell igazodnia. Ha te fogkefével tisztítod a fugát a csempék között, az szélsőség, neked kell leadni belőle, vagy ha a te dilid és mindkettőtök javára válik, csináld te egyedül!

Amíg normális középkategóriás dolgokat vársz el, mint a heti egy felmosás, ő meg ezt alulmúlja, addig neki kell a középhez alkalmazkodni. Mellesleg ki kellene találni olyan életvitelre berendezkedést, amit hosszú távon képzeltek el, ha már együtt éltek, gondolom haladtok a család felé.. Ha most beálltok kétheti felmosásra, nehéz lesz átállni gyerekre, ahol napi felmosást igényel. Nem szabad leadni a középkategóriából, annak kell feltornásznia magát, aki ezt alulmúlja(bármiben). Egyébként egy kétszer lehet lazulni és kihagyni, de az legyen az alap, hogy heti egyszer felmostok felesbe.

És igen, én segítek a párom által kitalált szerintem hülyeségben is, mert fontos a párom és a cucca. Nem felezünk benne, ha szerintem hülyeség, de valamennyi részt vállalok! Ha paradicsomot ültet, mondjuk gyomlálok kicsit, de ő nevelgeti, vitaminozza, kötözi, locsolja meg ilyenek. És az a normális, ha a másik is segít a te "hülyeségedben", ha befőzöd a lekvárt, akkor segít mondjuk celofánt vágni a kupak alá, vagy erősen rácsavarni a fedőket..

Meg kell találni a házimunka illetve a hobbi közti különbséget.. A fűszernövény a lakásdekorhoz tartozik, pont mint a többi növény, csak hasznos is. Közös feladat a locsolás, házimunka, attól szép a lakásotok, az pedig közös érdek.

Ha kint tartod a kertben, akkor csak a te érdeked, mert neked friss fűszer kell a kajába, ő meg meglenne nélküle is, közepes színvonalon, tehát az csak hobbi.

Nem tudom mennyire érthető, ami közös lakókörnyezetért megy normál színvonalon, mint a növénylocsolás, ami normál házimunka, az mind közös. Ha mondjuk bonsait akarsz és metszegetni kellene, na az már hobbi, nem sima házimunka, mert nem általános dolog..

2021. szept. 13. 10:43
 23/44 anonim ***** válasza:
38%
Nőként megvallom őszintén, hogy engem sem lehetne rávenni ilyen hülyeségekre. A háztartást viszem, a lakást tisztán tartom és az otthoni kötelességeimet (hogy tudjak mit enni, legyen tiszta ruhám stb) ellátom. De nekem ne találjon ki senki extra programot. Anyukám szeretem-imádom, de pont azért költöztem el hamar otthonról, hogy senki ne traktáljon az ilyen "ne a pultra tedd a poharat, hanem a mosogatóba és vesd be az ágyad a galérián" típusú hülyeségekkel. Tök fölösleges, tipikus kényesnős hiszti, amitől még én is hányni tudnék. Menj el dolgozni vagy kezdj valami hobbiba, akkor nem fogsz ennyire unatkozni.
2021. szept. 13. 10:48
 24/44 anonim ***** válasza:
49%

23as, gondolom nem rég lehetett, hogy elköltöztél, csak nem huszonéves vagy, talán annak is az elején?

Igenis be kell vetni az ágyát az embernek, de minimum letakarni, hogy jó érzés legyen benne feküdni, illetve ne legyen kellemetlen, ha valaki jön, na meg sokak alatt elszíneződik a lepedő(meztelen alvóknál), vagy ilyesmi..

Ne a pultra tedd a poharat, vadásznia kell majd a mosogatáshoz.. anyukád tök normális, a tied meg tinihiszti!

2021. szept. 13. 11:05
 25/44 anonim válasza:
70%

Szia!

Én is ebben a helyzetben vagyok. Szerintem nagyon gáz, hogy szinte neked kell mindent csinálni. Ezek nem nagy elvárások, hanem alapvető dolgokra.

Pl pároméknál annyira retkes a wc (ragad, rajta van minden is), hogy ott én szoktam takarítani szégyen szemre, mert ott senkit nem érdekel.

És az a baj, hogy otthonról hozza ezt. Szóval ha ehhez szokott hozzá, neki teljesen felesleges lesz a takarítás.

A mentalitásán kell finoman változtatni. Elmagyarázni, hogy nem az a normális, hogy azért, mert tőled jön az ötlet, csak neked kell csinálni. Ennyi erővel főzzön, mosson magára, hiszen nem a Te érdeked, hogy ő jól lakjon, stb.

Nagyon-nagyon nehéz, ha nem ugyanolyan elvárásaitok vannak ezekkel kapcsolatban.

2021. szept. 13. 11:08
 26/44 anonim ***** válasza:
63%

Közelebb vagyok a 30-hoz. Pont anyám nyüstölése miatt érzem szabadságnak azt, hogy senki sem csesztet a saját otthonomban a hülyeségével. Két lábbal rúgnám ki azt, aki ilyenekkel baxtat, miközben legkisebb bajom is nagyobb annál.

És nem fogom bevetni az ágyat, mert külön szobában van és eleve nem engedek be senkit a hálószobámba a páromon kívül. Takarodjon haza és nézegesse a sajátját, a vendégeknek ott a nappali. My house, my rules, szokták mondani...

Nekem bőven elég, hogy a párom segít hétvégente rendbeszedni a lakást, ha már hétköznap dolgozunk-edzünk-tanulunk-rohanunk. Lehet vergődni, lehet ítélkezni, de nekünk csak az a fontos, hogy tiszta legyen valami és nagyjából rendezett. Nem mutogatni akarjuk az otthonunk, hanem élni benne és köszönjük, de az nekünk bőven elég, ha főzünk, takarítunk, eltakarítjuk a ruhákat, evőeszközöket, stb. Nem engednék olyan embert az otthonomba, aki úgy viselkedik, mint egy unatkozó háztartásbeli. Azoknak elhiszem, hogy az élete problémája, hogy melyik oldalával rakom be a tejet a hűtőbe.

Szóval köszi, de te se akard megmondani, mire figyeljek és hogy osszam be az időm. Nem te élsz itt, nem is fogsz.

2021. szept. 13. 11:19
 27/44 anonim ***** válasza:
70%

"na meg sokak alatt elszíneződik a lepedő"

MI A F*SZ?!

És még te mondod másra, hogy igénytelen, csezdmeg? Mosakodj meg normálisan vagy dobd ki azt, ami az évek alatt úgy néz ki, mintja Jézus alól rángatták volna ki és akkor nem kell takargatnod a saját mocskod.

2021. szept. 13. 11:23
 28/44 anonim ***** válasza:
96%

Mi a feleségemmel mikor összeköltöztünk, előtte én koleszban meg albérletekben laktam, minimális tisztaság igénnyel.

A feleségem viszont rendszerető és igényli a tisztaságot.

Pár hónap után láttuk hogy ez így nehezen fog működni, úgyhogy szépen leültünk, és nyugalomban átbeszéltük a dolgot.

Találtunk mindenre közös kompromisszumot. Pl. Én a fürdőt havonta takarítottam régebben, ő hetente. Megegyeztünk abban, hogy kéthetente takarítjuk, feltéve hogy nem lesz koszos (így egy kicsit én is jobban odafigyelek hogy ne koszoljak össze semmit, ne menjek be cipővel stbstb)

Elosztottuk egymás között a munkákat, úgy hogy nagyjából a fele-fele arány meglegyen, ha az időt nézzük.

Az évek során változtak a dolgok, igények, nekem is sokkal inkább kézreállt a házimunka mint előtte, úgyhogy mostmár mindent kicsit gyakrabban takarítunk. A feleségem így elégedettebb, de igazából nekem is a javamra vált, hogy kicsit rendszeretőbb lettem.

Én úgy vélem ha két ember intelligens, akkor képes hideg fejjel átbeszélni a dolgokat és kompromisszumokat kötni. Ezek pedig nem kőbe vésett szabályok, később lehet rajta alakítani majd.

2021. szept. 13. 11:43
 29/44 anonim ***** válasza:
2%

" Annak nincs jelentősége, hogy ki mennyit keres."

Pedig nagyon nagy jelentősége van. Persze gondolom te negyed annyit viszel haza és ezért nem lényeges

2021. szept. 13. 12:27
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
29, biztosan rengeteg pénzt visz haza az egyetemista csávó, amikor a csaj dolgozik 40 órában. Jó reggelt!
2021. szept. 13. 13:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!