Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg elfogadhatatlan kérés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg elfogadhatatlan kérés az, ha szeretném hogy gyerekvállalás előtt a párom nevén legyen a lakás amiben lakunk a szülei helyett?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A történet borzasztó hosszú, nem is írom le az egészet. A lényeg annyi, hogy amelyik lakásban most lakunk a párom édesanyja nevén van. Már többször is volt róla szó, hogy átt lesz íratva, mert gyakorlatilag évek óta itt lakunk, de ez még nem történt meg. Ráadásul páromnak nagyon sok összeggel tartozik az édesanyja, hisz párom rengeteget segített rajta anyagilag is.

Most felmerült a gyerekvállalás, de én mondtam, hogy csak úgy szeretném ha a párom nevén lesz végre a lakás. Erre kaptam egy keveset, hogy miért hozok ilyen feltételt.

Azt fontos tudni, hogy párom anyja a múltjában eljátszotta a pénzt, és félek, sőt borzasztó bizonytalannak tartom azt, hogy így ide szüljek gyereket.

Lehet fölösleges ezen rugóznom, de én akkor is nyugodtabb lennék.

2021. aug. 9. 11:03
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

Mindig csak rosszat hallottam a hitelről, hisz gyakorlatilag x évig kötve vagy, egy albérlet ilyen szempontból talán egyszerűbb, hogy ott 1-2 éves szerződések vannak, bár igaz, hogy az nem a tied.

Egyébként a példádra reagálva, olyan nincs, hogy hirtelen költözni kell, olyankor be lehet perelni a tulajt. Ilyenben is volt részünk és nem kellemes, ugyanis ha valaki beköltözik a házadba bérlőként, vagy csak szívességből nem teheted csak úgy ki még akkor se ha nincs szerződés, a tartozást pedig rajtad hajtják be. Sőt ha nincs szerződés rosszabb mert nem tudod bizonyítani miért szeretnéd kitenni. Hivatalos felszólítást kell ilyenkor küldeni, hogy 30 napon belül költözzön ki, de az is akkor számít ha átvette a levelet az illető. Bemenni a lakó engedélye nélkül pedig nem lehet hiába tiéd a ház. Sajnos ma ilyen a törvény.

Másik válaszolónak: Miért hajtják be a páromon? Mert ha egy családtagnak tartozása van, akkor felkeresik a rokonokat is ha az illető nem tud fizetni vagy nem tudják behajtani rajta. Ezt jogásztól kérdeztük.

2021. aug. 10. 15:47
 52/55 A kérdező kommentje:
50-es. Imerőseim között nem egy van aki hitelt vett fel, és én mindig attól félek, hogy mi van akkor ha elvesztik a munkahelyüket vagy nem tudják tovább fizetni. Persze nem mondom hogy soha nem gondolkodtunk a hitelen, ha más nincs lehet ez lesz a legjobb megoldás. Albérletben párom előtt rengeteget laktam, fizetni mindig tudtam, csak volt ahonnan mennem kellett mert vagy eladták, vagy visszaköltöztek, vagy bármi. Nem vágyom vissza arra az életre, de a hiteltől is félek.
2021. aug. 10. 15:51
 53/55 A kérdező kommentje:
Persze az is benne van a pakliban, hogy párom anyja megint elköveti a múltban tett hibáját, sajnos nincs kizárva, hisz elvileg fiatalabb korában is tett már ilyet. Bizonytalan az egész, és most úgy gondolom nem szeretnék bizonytalan jövőbe gyereket szülni.
2021. aug. 10. 15:54
 54/55 anonim ***** válasza:
100%

"Másik válaszolónak: Miért hajtják be a páromon? Mert ha egy családtagnak tartozása van, akkor felkeresik a rokonokat is ha az illető nem tud fizetni vagy nem tudják behajtani rajta. Ezt jogásztól kérdeztük."

Akkor nem jó jogászt kèrdeztetek, vagy valamit nagyon fèlreèrtettetek. Ez azèrt nem úgy működik. Pláne amíg van vagyontárgy (pl. A szóban forgó ingatlan) a névèn.

A hirtelent pedig igen így èrtettem, hogy van 1-2 hónapja kiköltözni, de nekem ez hirtelen, mert gyerekkel nem egy leányálom gyorsan másik helyet keresni, ami szinte megfelelő, megfizethető, ès közel van az ovihoz, sulihoz.

2021. aug. 10. 15:59
 55/55 A kérdező kommentje:
Utánanézek jobban a hitelnek, lehet tényleg ez lesz a legjobb megoldás. Saját házban/lakásban nyugodtabbak lennénk, meg nem félnénk. Párommal is leülök majd erről hosszabban beszélni, hisz ha ő szeretne gyereket és én is, de nem ide, akkor talán a hitel lesz az a köztes megoldás ami kihoz minket ebből a helyzetből.
2021. aug. 10. 16:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!