Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg elfogadhatatlan kérés az, ha szeretném hogy gyerekvállalás előtt a párom nevén legyen a lakás amiben lakunk a szülei helyett?
Sziasztok.
A történet borzasztó hosszú, nem is írom le az egészet. A lényeg annyi, hogy amelyik lakásban most lakunk a párom édesanyja nevén van. Már többször is volt róla szó, hogy átt lesz íratva, mert gyakorlatilag évek óta itt lakunk, de ez még nem történt meg. Ráadásul páromnak nagyon sok összeggel tartozik az édesanyja, hisz párom rengeteget segített rajta anyagilag is.
Most felmerült a gyerekvállalás, de én mondtam, hogy csak úgy szeretném ha a párom nevén lesz végre a lakás. Erre kaptam egy keveset, hogy miért hozok ilyen feltételt.
Azt fontos tudni, hogy párom anyja a múltjában eljátszotta a pénzt, és félek, sőt borzasztó bizonytalannak tartom azt, hogy így ide szüljek gyereket.
Lehet fölösleges ezen rugóznom, de én akkor is nyugodtabb lennék.
Én is hasonló helyzetben vagyok, csak én vagyok a férfi.
Édesanyám nevén van egy lakás, ahol szabadon élhetek. Igazából a lakást teljes egészében én használom, én is tartom karban, édesanyám talán ha havonta-kéthavonta beugrik látogatóba.
A magam részéről én értem, hogy miért az ő nevén van, és a barátod anyukáját is megértem. Stróman.
Nem akarja, hogy egy esetleges válás elvigye azt a lakást, amiért megdolgozott, hogy a fiának jó legyen.
Én a lakásban valószínűleg összegyűjtök egy nagyobb (nem szobakonyhás) lakás, vagy kisebb ház önerejére. Talán nektek is ezt tudom javasolni.
F
A haszonélvezet ez ellen pont nem véd. Simán tulajdonost cserélhet egy lakás, miközben marad a haszonélvező, amíg él.
Kérdező, pontosan tudjuk, hogy memnyibe kerül egy lakás. Ezért se osztogatja senki puszira.
Neked kellett volna önerőt gyűjtened, amíg ingyen laksz a más tulajdonában. Mindenki hoz rossz döntéseket, tanulj ebből, és kezdj el gyűjteni most. Ha összekaparsz 20 év alatt egy saját lakást, megérted majd te is miért nem iratgatja csak úgy át valaki a tulajdont. Vedd észre, hogy még csak házasok se vagytok.
Szóban tett ígéretekre pedig felnőttek nem alapoznak életet.
Valahol megértem, hogy benézted, csak tanulj ebből és állj a saját lábadra, ha már, sokunkkal ellentétben, ingyen élhetsz valahol. Nagyon kedvező helyzetben vagy.
Arra is gondolj, hogy el is hagyhatnak, akár gyerekkel is, erre is legyél anyagilag felkészülve. Nagyon kiszolgáltatott a helyzeted, és nem másoktól kell várni a megoldást, mert az mindig bizonytalan.
"Nem akarja, hogy egy esetleges válás elvigye azt a lakást, amiért megdolgozott, hogy a fiának jó legyen."
Pont ezt kène kicsit tisztában lenni a dolgokkal. A házasság előtti vagyon, az különvagyon, nem fejeződik a válással.
Az öröklès, illetve szülő től való ajándèkozás mèg házasságban is különvagyon.
Max az fejeződik, amit a házra az idők folyamán pluszban rá költöttek, felújítás, bővítès.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!