Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelt kérdés

2 éve együtt vagyunk a barátommal (én 20/L,ő 19/F), mivel 40 km van köztünk és elég problémás a közlekedés, ezért csak hétvégente szoktunk találkozni, szóval távkapcsolatnak is tekinthető a miénk. Eddig mindketten tanultunk, megvolt a jól kialakult rutinunk (péntek estétől vasárnapig voltunk együtt), ami azonban most meg fog változni, mert a barátom végzett, jövő hónapban kezd dolgozni, ráadásul 4 műszakban, ha minden a terv szerint alakul. Én viszont még csak most kezdem az egyetemet, szóval jó pár évig tanulni fogok még (ráadásul dolgozni se tudok majd mellette, mert nehéz egyetemet választottam). Mivel a barátom most albérletben él a családjával, de van egy válásból maradt, rossz állapotú (tehát a villanyt meg mindent újra kell csinálni benne, több millió lesz, mire lakhatóvá válik) emeletes házuk, amit anyagi problémák miatt évek óta nem laknak, ezért megbeszélték a családjával, hogy főleg a barátom megkeresett pénzéből felújítják majd és cserébe a barátom megkapja a felső lakást. És azt tervezi a barátom (meg én se mondtam neki ellent, mert nem tudok jobb opciót mondani,tekintve, hogy anyagilag így nem tudnánk albérletbe se menni), hogy majd abban a lakásban összeköltözhetünk. Csak hát nekem kételyeim vannak az ötlettel szemben, mivel hát, a barátom családja nem egyszerű eset. A legproblémásabb az öccse, aki ADHD-s és rendszeresen dührohamokat kap például, ami engem kissé kezd már zavarni, amikor náluk vagyok. Ezen kívül az anyukája és a mamája nagyon kedves, de szeretik "ugráltatni" a barátomat, a legtöbbször neki kell boltba mennie, takarítani, mindenféle dolgot megcsinálnia, még akkor is, ha éppen elfoglalt lenne (most is például a vizsgájára készült). Többször is volt már, hogy kifakadt a barátom, hogy elege van, nem akar így élni, inkább elköltözik. De aztán mindig nagyon biztos benne, hogy egy "külön" lakással nem lesz ez a helyzet, akkor majd jobban békénhagyják, szóval ő ezt hosszú távra tervezi. Én azonban nem vagyok ebben biztos, sőt, nem hiszem, hogy egy emelet akadályt okoz majd a családjának. Szóval én eléggé afelé hajlanék, hogy nem szeretnék így élni, meg amúgy is, ez szinte olyan lenne, mintha a saját családomtól egy másik családhoz költöznék csak szintén gyerek szerepbe, pedig szívesen élnék már önálló életet. Viszont így, hogy anyagilag nem vagyok stabil helyzetben (vagyis, annyi "bevételem" van, ami néhány tízezer, amennyi az árvaellátási, mivel apukám nem él), úgy érzem, hogy nincs jogom ebbe beleszólni. Pedig én szívesebben mennék mondjuk albérletbe, de pofátlanságnak érezném, hogy a barátom tartson el gyakorlatilag. Meg nem érzem korrektnek, hogy befolyásoljam a döntésében, mivel mégis csak az ő "kapott" lakásáról van szó, ami manapság nagy előny. De az is frusztrál, hogy ez az Ő lakása és sosem lesz igazán a MIÉNK (bár ez egy albérletre szintén igaz, csak az még anyagilag is rosszabb hosszú távon). Általában mindent őszintén megbeszélünk, de ez a téma túl "nagy falat", nem tudom, hogyan kezelni ezt a szituációt, mivel sosem volt még ilyenben részem. Persze szoktunk róla beszélni, tudja is a barátom, hogy kicsit bizonytalan vagyok, de valahogy mégsem tudunk dűlőre jutni a témában.

Egyébként komoly dilemmában vagyok a továbbtanulásomat illetően is, mivel erősen gondolkodom rajta, hogy az egyetem helyett inkább elkezdek dolgozni és akkor simán tudnánk menni a barátommal albérletbe is. De az a baj, hogy ez az egyetem az álmom, biztosan megbánnám ha most feladnám.

Ti mit gondoltok erről a helyzetről, mi lenne a megoldás?

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2021. aug. 9. 01:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Ha erre nem nyitott még, akkor nem képes önállósodni sajnos még. És ez nem fog jót tenni a kapcsolatotoknak, de ha nem vállal rizikót a saját érdekében valaki, az kapcsolati öngyilkosság. Kell az a fontossági sorrend. Meglévő család a második ha jövőt tervezek. Első az hogy hogyan akarok élni azokkal akik túlélik őket. Szerintem ezt a határt ha valóban komolyan gondoljátok együtt van értelme felállítani, beszélni róla együtt még akár a családjával együtt is. Simán belefér egy jó kapcsolatba ha közös értékrendet húztok fel először és ezen nem akadna ki egy szülő sem.
2021. aug. 10. 23:10
 52/85 A kérdező kommentje:
Természetesen szoktunk beszélni erről a barátommal, mostanában kifejezetten sokat, csak ő is bizonytalan, szóval ezért is írtam ki a kérdést. Meg még mindig bennem van az is, hogy ez mégiscsak egy családi ügy a barátomnál, nem tudom mennyire helyes, ha én befolyásolom a döntésében, ha ő a házat akarja választani.
2021. aug. 10. 23:18
 53/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
#50 /hó számolsz. Én meg /év. Egy tetőt leszedni nem 5 perc, egy udvart feltúrni a csövekért amik nem tudod hol lehetnek nem 10nap. Azt nem számolod hogy a konténer szállítása ha messze van a teleptől mennyi, az ürítése /alkalom ahányszor kell benzinben mennyi. Azt sem számolod hogy a konténert nem lehet akárhová lerakni, mivel földet fognak túrni az udvarra nem fogod tudni rakatni. Területet kell bérelj önkormányzattól. Ennek a díját nem számolod. Jah 10-19per hó adott városból ugyanoda maga a konténer, de alapul véve amit leírt, nem gondolom BP-i ingatlannak. szorozd 12vel, meg mondjuk 5 év munkájával. És add hozzá hogy ha elszállítják a konténert, az is a te költséged. Sokmindent nem számolsz.
2021. aug. 10. 23:21
 54/85 A kérdező kommentje:
Nagyon összezavar, hogy ennyire más összeget írtok, nem tudom kinek higyjek 😅
2021. aug. 10. 23:22
 55/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Bocs átlagolok. Konténer bérlés szállítás nélkül annyi amennyit írt. Ha megoldja hogy viszi okos megoldás. Benzinnel nem annyi. Sosem írják ki hogy kihelyezéssel mennyi csak hogy ennyiért bérelheted. De oda nem vitték ahol neked kell.
2021. aug. 10. 23:29
 56/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Mondjuk okosban az udvarra rakatva a konténert, többszöri áthelyezéssel számolva lehet hogy spórolsz egy millát rajta, de lehet hogy nem. Attól függ mennyire van messze a teleptől az ahová viteted a konténert.
2021. aug. 10. 23:35
 57/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
Hát ezt megkérdezném kicsit abszurdabbul. Egy házat felhúzni végeredményben lehet, hogy nélküled magának és a mostani családjának ha megérik. Vagy veled egy közös jövőt akár pár hónapon belül.
2021. aug. 10. 23:44
 58/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Mérlegelhetné a közben eltelt időt.
2021. aug. 10. 23:45
 59/85 anonim ***** válasza:
100%

55-56 A konténer a legkisebb kiadás.

Kérdező egy lepukkant 2 lakásos családi ház rendbe hozása 10 millió körüli tétel legalább. Nyilván nem mindegy, hogy, hogy mi a cél. Némi kozmetika, tisztasági festés, és a nagyi bútorait felhasználva 3 millióba is belefér.

2021. aug. 10. 23:51
 60/85 anonim ***** válasza:
100%
Egy 19 eves srac, aki az eddigi eleteben anyagi gondokkal kuzdott, nehezen fog penzt felretenni.
2021. aug. 11. 00:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!