Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelt kérdés

2 éve együtt vagyunk a barátommal (én 20/L,ő 19/F), mivel 40 km van köztünk és elég problémás a közlekedés, ezért csak hétvégente szoktunk találkozni, szóval távkapcsolatnak is tekinthető a miénk. Eddig mindketten tanultunk, megvolt a jól kialakult rutinunk (péntek estétől vasárnapig voltunk együtt), ami azonban most meg fog változni, mert a barátom végzett, jövő hónapban kezd dolgozni, ráadásul 4 műszakban, ha minden a terv szerint alakul. Én viszont még csak most kezdem az egyetemet, szóval jó pár évig tanulni fogok még (ráadásul dolgozni se tudok majd mellette, mert nehéz egyetemet választottam). Mivel a barátom most albérletben él a családjával, de van egy válásból maradt, rossz állapotú (tehát a villanyt meg mindent újra kell csinálni benne, több millió lesz, mire lakhatóvá válik) emeletes házuk, amit anyagi problémák miatt évek óta nem laknak, ezért megbeszélték a családjával, hogy főleg a barátom megkeresett pénzéből felújítják majd és cserébe a barátom megkapja a felső lakást. És azt tervezi a barátom (meg én se mondtam neki ellent, mert nem tudok jobb opciót mondani,tekintve, hogy anyagilag így nem tudnánk albérletbe se menni), hogy majd abban a lakásban összeköltözhetünk. Csak hát nekem kételyeim vannak az ötlettel szemben, mivel hát, a barátom családja nem egyszerű eset. A legproblémásabb az öccse, aki ADHD-s és rendszeresen dührohamokat kap például, ami engem kissé kezd már zavarni, amikor náluk vagyok. Ezen kívül az anyukája és a mamája nagyon kedves, de szeretik "ugráltatni" a barátomat, a legtöbbször neki kell boltba mennie, takarítani, mindenféle dolgot megcsinálnia, még akkor is, ha éppen elfoglalt lenne (most is például a vizsgájára készült). Többször is volt már, hogy kifakadt a barátom, hogy elege van, nem akar így élni, inkább elköltözik. De aztán mindig nagyon biztos benne, hogy egy "külön" lakással nem lesz ez a helyzet, akkor majd jobban békénhagyják, szóval ő ezt hosszú távra tervezi. Én azonban nem vagyok ebben biztos, sőt, nem hiszem, hogy egy emelet akadályt okoz majd a családjának. Szóval én eléggé afelé hajlanék, hogy nem szeretnék így élni, meg amúgy is, ez szinte olyan lenne, mintha a saját családomtól egy másik családhoz költöznék csak szintén gyerek szerepbe, pedig szívesen élnék már önálló életet. Viszont így, hogy anyagilag nem vagyok stabil helyzetben (vagyis, annyi "bevételem" van, ami néhány tízezer, amennyi az árvaellátási, mivel apukám nem él), úgy érzem, hogy nincs jogom ebbe beleszólni. Pedig én szívesebben mennék mondjuk albérletbe, de pofátlanságnak érezném, hogy a barátom tartson el gyakorlatilag. Meg nem érzem korrektnek, hogy befolyásoljam a döntésében, mivel mégis csak az ő "kapott" lakásáról van szó, ami manapság nagy előny. De az is frusztrál, hogy ez az Ő lakása és sosem lesz igazán a MIÉNK (bár ez egy albérletre szintén igaz, csak az még anyagilag is rosszabb hosszú távon). Általában mindent őszintén megbeszélünk, de ez a téma túl "nagy falat", nem tudom, hogyan kezelni ezt a szituációt, mivel sosem volt még ilyenben részem. Persze szoktunk róla beszélni, tudja is a barátom, hogy kicsit bizonytalan vagyok, de valahogy mégsem tudunk dűlőre jutni a témában.

Egyébként komoly dilemmában vagyok a továbbtanulásomat illetően is, mivel erősen gondolkodom rajta, hogy az egyetem helyett inkább elkezdek dolgozni és akkor simán tudnánk menni a barátommal albérletbe is. De az a baj, hogy ez az egyetem az álmom, biztosan megbánnám ha most feladnám.

Ti mit gondoltok erről a helyzetről, mi lenne a megoldás?

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2021. aug. 9. 01:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 A kérdező kommentje:
Nem tudok róla, hogy ment volna.
2021. aug. 10. 20:06
 32/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Mondjuk bontással, 15m körülre jössz ki egy mobilházzal amit odavisznek és leraknak a telekre, úgy hogy benne van az áram, víz, engedélyeztetés, viszont a bontás nincs ami törmelékelszállítással kb 6-7m. így számolj mai árakkal.
2021. aug. 10. 20:08
 33/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Ja és a mobilháznál a szállítási költség nagy nem maga a ház. Ált. benne van az árban. De 20m alá még mobilházzal sem jössz ki az általános karbantartási költség mellett ha felújítást nézel, többe kerül felújítani.
2021. aug. 10. 20:12
 34/85 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom hogy fogunk így összeköltözni. 😅
2021. aug. 10. 20:13
 35/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Viszont utóbbi berendezve nem lesz. Előbbi meg lehet hogy nem kap áramra engedélyt mert bontásos állapotban van. Szóval nem egyszerűen a hasamra csapok kell számolni. Ehhez képest egy albérlet mondjuk 40+rezsiért, szerintem megáll 90ben per hó, és tudsz félrerakni. szóval annyira azért nem brutál az albi ára.
2021. aug. 10. 20:17
 36/85 A kérdező kommentje:
Hát amilyen brutális albérlet árak vannak Budapesten (és itt tanulok, szóval muszáj a környéken laknom legalább), nem hiszem, hogy 90-ből kijönne. De hátha tévedek.
2021. aug. 10. 20:22
 37/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Sajna reálárakkal számolva nem reális a 3 milla. 4-6 év alatt ha összehozol 3 millát egyedül. Az hogy élsz, eszel cigizteted a családot, nasi, munka mellett a fizud nagyjából 2%át félrerakva havonta, 1,5 év alatt ha összejön 1 milla úgy hogy nem voltál beteg és ha voltál a félretett összegből megy el. Ezt mind egy munkahellyel, első munkahellyel biztos hogy nem hozod össze kezdőként. Gondoljátok újra mit szeretnétek. 10 év után juttok odáig hogy a fizutok 30%át félre tudjátok rakni, úgy hogy nem egyedül kerestek albérletben 2en. Ebben munkahely váltás nincs benne időben sem meg pénzben sem, felújítás nincs benne mert addíg ugysem kezditek el amig biztosat nem tudtok árban és időben. de legalább együtt éltek. Ezt kell mérlegelni. (rólam: F/35 házas)
2021. aug. 10. 20:37
 38/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Pesti árak: 90+rezsi alap. Viszont van választás munkahelyben. Ha nem jönne be az első munkahely. Ha kisvárosban keresel BP max 1óra közel már nem olyan brutál az albérlet.
2021. aug. 10. 20:39
 39/85 A kérdező kommentje:
Lehet mégiscsak marad így az albérlet,mint lehetőség. Bár biztos, hogy akkor a barátom családja ki fog akadni, hiszen barátom az "egyetlen reményük", aki kisegíti őket ebből a helyzetből...
2021. aug. 10. 21:00
 40/85 Gáspár Keve Balázs ***** válasza:
100%
Tud nekik segíteni csak nem mindegy hogy menniyt rak félre elsőre valaki. ha a fizu 2%-át mert a családra költ többet, nem ugyanaz mint félrerakni 10%ot, és annak felét családnak adni mondjuk. Még mindíg marad "mozsi" pénz arra ha gyógyszer kell, és még tud is félrerakni felújításra. De úgy hogy csak a felújításra tud valaki félrerakni az rossz tervezés.
2021. aug. 10. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!