Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Spórolás vs költekezés?
Adott egy 8 éve fennálló kapcsolat, én 36 vagyok a párom 31 éves.
A lényeg az, hogy mindig volt egy alapvető különbség köztünk és ez az anyagiakhoz való hozzáállás.
Én ahol tehetem megfogom a pénzt, ő költi. Illetve költené.
Van egy célom az életben ezzel, méghozzá az hogy szeretnék "nyugdíjba" vonulni jóval hamarabb, mint az "előírás". Vagyis akkora vagyont felhalmozni, ami után hanyattdőlök és azt mondom... ha nem akarok nem kelek fel innen! Mindenem meg van!
Ő ezt nem érti meg, ha elmegy cipőt venni, 3 párral jön haza... aminek darabja 30 ezer forint. Sosincs pénze hó végére.
Felfogásbeli problémái vannak szerintem... vagy nem is érti mennyivel jobban élhetne később vagy nem tudom... de ő sincs oda a munkájáért.
Már gondolkodtam a szakításon is emiatt, pedig minden más szuperül működik köztünk. De olyan érzésem van hogy emiatt az egy dolog miatt nem egy irányba haladunk.
Én értem kérdezőt. Hiába spórolsz egyedül, az nem ugyanaz, ha van egy párod, aki nem osztja a nézeteidet.
Az exemmel ugyanez volt, soha nem jutottunk egyről a kettőre, ezért nem tudtam a kapcsolatra se úgy tekinteni, hogy "mi", mert nem láttam vele a közös jövőt. Szakítottam is vele. Szerintem a pénzügyekről való hasonló gondolkodás egy kapcsolatban legalább olyan fontos, mit a gyerekkérdés. Nálam ez ugyanúgy válóok, ha itt nem egyezünk.
Azóta új párom van, akivel ilyen szempontból annyira egy hullámhosszon vagyunk, össze se lehet hasonlítani a két kapcsolatot.
Kérdező gondold meg, hogy ez neked mennyit ér, képes lennél-e emiatt mást keresni.
Valószínűleg kellene valami egészséges középút.
Abszolút nem egészséges ennyit gályázni. Abszolút helyeslem a célodat, de a szervezetnek pihenésre is szüksége van a hatékony működéshez.
Foglalkozz kicsit a barátnőddel, rögtön nem fog pótcselekvésekbe (pl.vásárlás) menekülni. Nagyon helyes, hogy gondolsz a jövődre, de ne szalaszd el a jelen értékes pillanatait se.
Nekünk van egy havi fix összeg, amit félreteszünk, ez beleszámít a kötelező kiadásokba. A többivel szabadon lehet garázdálkodni... izé gazdálkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!