Úgy érzem a pénzem mindig kicsúszik a kezeim közül, mert mindig találok valamit, amire elpocsékolom. Hogy változhatnék?
Mit vettél akkor mégis?
Csak úgy nem megy el a pénz semmire...
Nalam ez az összeiràs nem jött be csak idegesitett folyton.
Szerintem jo trükk az, hogy nyitsz vmi takarekot amikor jön a fizu a felét àt is utalod rögtön agyalàs nelkül, igy az tuti meg is fog maradni, vagy amikor nagyobb összegeket kapsz egyböl nyomod a takarekba.
En kaptam 100 ezret csak ugy karacsonyra a fönöktöl eltapsoltam karacsonyi ajandekra ugy, hogy (kisgyerekeken kivül)senki nem örült az ajandekomnak valojaban. Ekkor kezdtem agyalni rajta, minek vertem el.
5# olyanra gondoltam amiböl nem tudja kivenni mig le nem jàr a szerzödes vagy ha hamarabb kiveszi bukja a kamatokat es huzavonàs kivenni.
Nem pedig egy folyoszamlaszerüre amihez barmikor hozzafer.
Pedig nem hülyeseg legalább egyszer összeírni hogy eddig mire költöttél mert nem mindegy, hogy mennyire fontos kiadas kerül ennyibe. Pl. ha lakbér, élelmiszer, orvos - bármi más ami nélkülözhetetlen az elethez, akkor olcsó alternatívákat kell keresni és aztan újragondolni a spórolást. Ha meg biszbasz, mütyürke, nyaralas meg egyéb akkor számold ki mennyi volt ezeknek az összege és abban az ertékben vegyél allampapírt a magyar állami kincstárból (tehát nem bankból) 3+ hónapra. Így nem inflálódik a pénz amit lekötsz.
Csináld ezt minden hónapban amíg nem jár le, aztán amikor kézhez kapod ne az eredeti összeget tedd vissza, hanem eredeti összeg+ amit még spórolni akarsz.
Ha havonta 200 ezret tudsz költeni akkor szép megtakarítást kapsz év végere (vagy 1,5 év alatt).
Azert járj utána van-e valami + fizetendő költseg amin elfolyhat a pénz, de a megtakarítasi számlát meg a biztosítást nem ajánlom, mert ott még többet buksz.
Esetleg megnézheted el tudsz-e adni valamit a vásarolt dolgaidból, ha már mindenképp vásárolnod kell akkor olyasmit vegyél aminek a piacával nagyon képben vagy és tudod hogy kell értékesíteni. Ha ilyen dolog nincs akkor maradj a viszonylag biztonságos aranynál és ezüstnél (nem jövedelmező, de nem buksz rajta annyit mintha műanyag vödröket vásárolnál).
Ha unalomból vásárolsz akkor kezdj el valami olcsó hobbit inkabb, mert amikor hozzájutsz a pénzedhez nagy lesz a kockázata, hogy nagyban fogsz költekezni. Arra a pénzre amit lekötöttél gondolj úgy, mintha nem lenne, ne is nézegesd miket fogsz vasarolni ha lesz pl. 1 milliód.(Egyebként az 1. milliódat érdemes lesz 5 évre lekötni mert megéri a kamat miatt).
Hogyha pedig csinálod ezt mondjuk 10 évig (200 ezerrel számolva) akkor biztosan lesz annyid hogy lakast tudj venni: vegyel amint teheted, lehetőleg egyetem közelében mert azt ki tudod adni, hogyha pedig megvan a lakás akkor folytathatod ugyan ezt, vagy vehetsz magadnak hitelre egy sajat lakást mert a bérbeadás fedezi a törlesztőt, vagy elgondolkozhatsz akarsz-e vállalkozni/elmehetsz pénzügyi tanácsaddóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!