Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tudok tenni, ha a szüleim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudok tenni, ha a szüleim nem fogadják el a páromat, mert roma?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretném a véleményeteket kérni, mivel a szüleim képtelenek elfogadni a roma páromat, bármennyire is próbálom elfogadtatni velük őt, ez engem már nagyon sért. Több, mint egy éve vagyok együtt vele, ő 28F én 24L. Még nem élünk együtt, de tervezünk albérletbe költözni, amint lehetséges, jelenleg az egyetemi tanulmányaimra fókuszálok maximálisan, így munkát csak időszakosan (nyáron) tudok vállalni, de mire összegyűlik a megfelelő összeg, az is időbe telik...

Nos, a szüleim gyakran gúnyos megjegyzéseket teszek a páromra a külsejét illetően, nem értik meg, hogy én miért őt kedvelem, ami számomra nevetséges, hiszen mindenkinek más az ideálja, úgy érzem, ez ügyben semmilyen magyarázattal nem tartozom nekik, nekem ő tetszik és kész. A mi kapcsolatunk teljesen jól működik, viszont ez azért nagyban egy nehezítő tényező, sokkal jobb lenne, ha jól kijönnének egymással, viszont a szüleim sajnos rasszisták, korábban több rossz tapasztalatuk is volt a romákkal, így, mint a legtöbb ember, ők is egy kalap alá veszik őket mind. A párom korántsem olyan mint a legtöbben, sőt, maga is elítéli a 'rossz', bűnöző, emberileg 0 romákat. Neki van állása, törekszik a jövőjéért tenni, nem semmirekellő. Ő abszolút nem agresszív, maximálisan tisztel, az emberek kedvelik őt. A szülők a szokásos monológgal, miszerint a vér nem válik vízzé, más szokások, más kultúra, letudjdák a beszélgetést, de én nem tapasztaltam sok eltérést a párom kultúrájával kapcsolatban. A szüleim sajnos borzasztóan előítéletesek, szégyellik a párom, ezzel engem is megbántva, mivel nem becsülik a döntésem, és azt, hogy egy épeszű nő vagyok, nyilvánvalóan nem állnék össze bárkivel, válogatós vagyok, de hosszú idő után a párom az az ember aki megfogott engem és a kapcsolatunk nagyon jól működik szerencsére. A szülők régimódi felfogásúak, értem, hogy a legjobbat akarják nekem, de nekem jelenleg jó, én boldog vagyok, ennek ellenére bánt a viselkedésük. Képzettebb, módosabb embert szeretnének nekem, amit részben megértek, de úgy gondolom, nem ettől függ, hogy valaki jó ember-e, és erre számos példa van akár az ismerősi körömben is. Fél éve majdnem teherbe estem tőle, amit említettem a szüleimnek és teljesen kiborultak, hogy félvér unokájuk lesz. Végül nem lett baba belőle, de nem szeretném, hogy később esetleg ne fogadják el a saját unokáikat! Családi viszályok...nem szeretném, hogy családommal vagy párommal emiatt megromoljon a kapcsolatunk. A lényeg, hogy szeretjük egymást, boldogak vagyunk együtt, amit ők képtelenek elfogadni. Már beszéltem velük erről számos alkalommal, mindig az lett a vége, hogy én vagyok a rossz, nem jól döntök. Pedig igenis lenne választásom, jutna magyar ember is bőven, ugyanis számos udvarlóm volt mikor még nem volt párom, módosabbak is. Most is betalálnak. Számomra csak szimplán nem érről szól a történet. A pénz nem minden. Boldog vagyok, szerelmes, szerintem ez számít, persze ott van az eszem, fontosnak tartom a jövőt amiért teszek is - és a párom is.

Köszi, ha elolvastad.

Valaki, aki esetleg járt hasonló cipőben, tudna segíteni, hogy 'kedveltethetném' meg a páromat a szüleimmel? Nem nyílt emberek ilyen szempontból. Tapasztalatokat is szívesen várok Köszi előre is.

2021. júl. 12. 21:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
59%

"Képzettebb, módosabb embert szeretnének nekem"

Mondd meg nekik, hogy nincs annyi bankigazgato az orszagban, mint ahany hozzad hasonlo tucat 24 eves egyetemista csaj.

Es azt is, hogy amivel a mai vilagban (legalisan) legtobb penzt lehet keresni, az a minosegi szakmunka.

37F incel

2021. júl. 13. 00:49
 12/31 A kérdező kommentje:

10-es: Köszi, szerintem is talán csak az idő, ami ezt megoldhatja. Az ő döntésük igazából, hogy mennyire lesznek befogadóak, ha módosítanak kicsit a gondolkodásukon.

11: Valóban nincs. Nem is feltétlen akarják, hogy nagyon tele legyen az illető, csak, hogy kisebb különbség legyen a társadalmi helyzetünk között a párommal, mint ami most van, mert szerintük emiatt sem illünk össze, de engem ez nem foglalkoztat. Őket zavarja, hogy nem egy szerintük jobban hozzám illő, 'jobb' párom van, de persze nem ettől lesz jó ember valaki. Én megengedhetem magamnak azt bizonyos helyzetekben, amit a párom sajnos nem, a szülői támogatást illetően. (pl. egyetem díja, autót kaptam) de ennek ellenére nem szeretnék visszaélni ezzel, csak megköszönöm. Tudom, ha egy szülő megteheti, meg szeretné adni a legtöbbet amit tud a gyermekének. Emellett nem otthon ülök, hanem, ha időm engedi munkát vállalok, és saját erőmből szeretnék albérletbe menni is de a tanulmányaimra fókuszálok leginkább.

2021. júl. 13. 01:02
 13/31 anonim ***** válasza:
90%
1-es válaszoló irta:egy gyereket csak szeretni lehet. Az én anyám sosem szerette meg az unokáim. Már nagyok. Én és a férjem is magyarok vagyunk. De lehet engem sem szeretett csak ellátott becsülettel. Csak azért írtam le, hogy ilyen is van. Nem kell ahhoz félig roma unoka.
2021. júl. 13. 07:41
 14/31 anonim ***** válasza:
37%
Szakíts vele, és költözz olyan helyre, ahol nem talál meg! A szüleidnek igazuk van.
2021. júl. 13. 07:55
 15/31 A kérdező kommentje:

13: Sajnálom a helyzeted. Ettől én is tartok, csalódott lennék, ha ez történne velem is.

14: Ehhez nem tudok sok mindent hozzáfűzni, nem szakítok azzal akit szeretek, nem véletlenül vagyok vele, jó ember. A kérdés arra irányult, hogy mit tehetnék, hogy a szülők hátrahagyják a fajgyűlöletet és, mint ember, nézzenek a páromra.

2021. júl. 13. 09:54
 16/31 anonim ***** válasza:
26%
Nem fogják elhagyni a "fajgyűlöletet", ahhoz túlságosan értelmesek. Te meg majd tanulsz a saját károdon.
2021. júl. 13. 12:37
 17/31 anonim ***** válasza:
43%
16# A fajgyűlölet már kapásból kizárja. Egy ilyen ember maximum tanult lehet, értelmes nem. 😘
2021. júl. 13. 15:28
 18/31 anonim ***** válasza:
21%
Fajgyűlölet és rasszizmus nem ugyanaz, de minden értelmes ember rasszista, még ha sokan tagadják is.
2021. júl. 13. 16:51
 19/31 A kérdező kommentje:

16: Tény, hogy mindenki a saját kárán tanul, de magyar emberben is csalódhatok ugyanúgy, mint más nemzetiségűben, ez nem ettől függ. Remélem, hátrahagyják.

17: Valóban, aki értelmes, eljut addig, hogy megismerjen egy adott személyt, ahelyett, hogy egyből elítélné CSAKIS a származása miatt. Itt ezen van a hangsúly, ha roma, már csak rossz ember lehet, mint gondolják. Pedig ez nem így van.

18: Az én tapasztalataim szerint az értelmesebb emberek nem rasszisták, sokkal befogadóbban gondolkodnak. Valamint én magam is értelmes vagyok, és nem vagyok rasszista. Tény, korábban volt, hogy negatívan gondolkodtam a romákról, de mára ez megváltozott, mert megismertem a párom, aki egy hatalmas pozitív csalódás és ellenpélda volt számomra. Fel is nézek rá, mint emberre.

Kérlek, olyanok válaszoljanak, akik jártak hasonló cipőben és tudnának tanácsot adni, megosztani a tapasztalataikat.

2021. júl. 13. 19:32
 20/31 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled Kérdező. Tudok jó házasságokat ahol az egyik fél roma származású. Tanácsom: Ne foglalkozz a szüleiddel. Tartsál ki határozottan a barátod mellett. Ha választanod kell köztük, őt válaszd. Akkor is ha emiatt megszakítják veled a kapcsolatot /vagy te szakítod meg velük/. Idővel keresni fognak majd.
2021. júl. 14. 07:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!