Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tudok tenni, ha a szüleim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudok tenni, ha a szüleim nem fogadják el a páromat, mert roma?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretném a véleményeteket kérni, mivel a szüleim képtelenek elfogadni a roma páromat, bármennyire is próbálom elfogadtatni velük őt, ez engem már nagyon sért. Több, mint egy éve vagyok együtt vele, ő 28F én 24L. Még nem élünk együtt, de tervezünk albérletbe költözni, amint lehetséges, jelenleg az egyetemi tanulmányaimra fókuszálok maximálisan, így munkát csak időszakosan (nyáron) tudok vállalni, de mire összegyűlik a megfelelő összeg, az is időbe telik...

Nos, a szüleim gyakran gúnyos megjegyzéseket teszek a páromra a külsejét illetően, nem értik meg, hogy én miért őt kedvelem, ami számomra nevetséges, hiszen mindenkinek más az ideálja, úgy érzem, ez ügyben semmilyen magyarázattal nem tartozom nekik, nekem ő tetszik és kész. A mi kapcsolatunk teljesen jól működik, viszont ez azért nagyban egy nehezítő tényező, sokkal jobb lenne, ha jól kijönnének egymással, viszont a szüleim sajnos rasszisták, korábban több rossz tapasztalatuk is volt a romákkal, így, mint a legtöbb ember, ők is egy kalap alá veszik őket mind. A párom korántsem olyan mint a legtöbben, sőt, maga is elítéli a 'rossz', bűnöző, emberileg 0 romákat. Neki van állása, törekszik a jövőjéért tenni, nem semmirekellő. Ő abszolút nem agresszív, maximálisan tisztel, az emberek kedvelik őt. A szülők a szokásos monológgal, miszerint a vér nem válik vízzé, más szokások, más kultúra, letudjdák a beszélgetést, de én nem tapasztaltam sok eltérést a párom kultúrájával kapcsolatban. A szüleim sajnos borzasztóan előítéletesek, szégyellik a párom, ezzel engem is megbántva, mivel nem becsülik a döntésem, és azt, hogy egy épeszű nő vagyok, nyilvánvalóan nem állnék össze bárkivel, válogatós vagyok, de hosszú idő után a párom az az ember aki megfogott engem és a kapcsolatunk nagyon jól működik szerencsére. A szülők régimódi felfogásúak, értem, hogy a legjobbat akarják nekem, de nekem jelenleg jó, én boldog vagyok, ennek ellenére bánt a viselkedésük. Képzettebb, módosabb embert szeretnének nekem, amit részben megértek, de úgy gondolom, nem ettől függ, hogy valaki jó ember-e, és erre számos példa van akár az ismerősi körömben is. Fél éve majdnem teherbe estem tőle, amit említettem a szüleimnek és teljesen kiborultak, hogy félvér unokájuk lesz. Végül nem lett baba belőle, de nem szeretném, hogy később esetleg ne fogadják el a saját unokáikat! Családi viszályok...nem szeretném, hogy családommal vagy párommal emiatt megromoljon a kapcsolatunk. A lényeg, hogy szeretjük egymást, boldogak vagyunk együtt, amit ők képtelenek elfogadni. Már beszéltem velük erről számos alkalommal, mindig az lett a vége, hogy én vagyok a rossz, nem jól döntök. Pedig igenis lenne választásom, jutna magyar ember is bőven, ugyanis számos udvarlóm volt mikor még nem volt párom, módosabbak is. Most is betalálnak. Számomra csak szimplán nem érről szól a történet. A pénz nem minden. Boldog vagyok, szerelmes, szerintem ez számít, persze ott van az eszem, fontosnak tartom a jövőt amiért teszek is - és a párom is.

Köszi, ha elolvastad.

Valaki, aki esetleg járt hasonló cipőben, tudna segíteni, hogy 'kedveltethetném' meg a páromat a szüleimmel? Nem nyílt emberek ilyen szempontból. Tapasztalatokat is szívesen várok Köszi előre is.

2021. júl. 12. 21:46
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem majd az idő titeket igazol, ne erőltesd. Tudom, fontos neked, hogy végre nyugalom legyen és elfogadják a párodat, nem merem írni, hogy szeressék, mert odáig még hosszú az út. Tudom, engem négy év után sem kedvelt meg a magyar párom édesanyja, szakítottam is a fiával, annyira fúrta a kapcsolatunkat az elejétől.

Nehéz megélni ezt egyébként, gondolom a párodnak sem könnyű. Tartsatok ki, szeressétek egymást ugyanígy és hidd el belátják majd idővel, hogy jó ember van melletted. Aki normális roma az tényleg nagyon tud szeretni, megbecsülni és boldog életet adni a párjának. A jövőben meg ha jön az unokájuk hidd el szeretni fogják, egy gyereket csak szeretni lehet, az ő szívük sincs jégből, remélhetőleg. Tegyék félre azt a sok rossz tapasztalatot és engedjék be a jót, ami igen ritka, de vagyunk mi értelmes, rendes romák is.. rasszistaként lehet nehéz belátni ezt, de ez így van...

2021. júl. 12. 22:00
 2/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Én is így látom a dolgot, zavar, de idővel hátha megenyhülnek, ha látják, hogy ő másmilyen, mint a legtöbben. Uh, nagyon sajnálom, hogy nektek ráment a kapcsolatotok...fontos kitartani a másik mellett, így teszem.
2021. júl. 12. 22:04
 3/31 anonim ***** válasza:
52%
Köszönd meg nekik, hogy megpróbálnak megmenteni!
2021. júl. 12. 22:11
 4/31 anonim ***** válasza:
58%

Lehet hogy rendes a csávó, de a szüleidnek nem csak őt kell elfogadni, hanem vele együtt a családját, ismerősöket. Ők is mind jóravaló romák, meg ezeknek az ismerősei?

A vér, hogy nem válik vízzé, ezt már szerintem többen tapasztaltuk egy-egy normálisnak tűnővel kapcsolatban, rokonom összejött egy roma lánnyal, az esküvő után elszakították az anyjától, ellene fordították, aki pedig mindent megadott nekik (lakás, pénz), a saját unokáját se láthatja, a fia nagy ritkán pár percet beszél vele telefonon. Ez a csaj pedig nagyon aranyosnak tűnt nekem is elsőre.

2021. júl. 12. 22:13
 5/31 anonim ***** válasza:
55%
Mi a párod végzettsége?
2021. júl. 12. 22:20
 6/31 anonim ***** válasza:
48%
Félvér vagyok, engem kiutáltak végül (exem családja), viszont nálunk a kapcsolat sem működött. Ha ti egy hullámhosszon vagytok, szeretitek egymást, és nem engeditek meg a szüleidnek, hogy az ő áskálódásuk megmérgezze a kapcsolatot, akkor hajrá. Hosszú, rögös út vár rátok, de nem lehetetlen. Érdemes határozottan kijelölni a határokat, hogy mit engedhetnek meg, de mellette bizonyítani, hogy tévednek, és építeni a közös jövőtöket. Nem kerülheted mindenkivel a konfliktust, igen is, a szülidnek is tisztelniük kell a választásodat, ez által téged, és alkalmazkodniuk kell nekik IS, ha meg akarják tartani veled a jó viszonyt.
2021. júl. 12. 22:23
 7/31 anonim ***** válasza:
63%
A szüleid biztosan jót akarnak neked. Sose feledd!
2021. júl. 12. 22:24
 8/31 A kérdező kommentje:

3-as válaszoló: Ezt kifejthetnéd jobban. Nem gondolom ezt megmentésnek, hiszen boldog vagyok vele, minden rendben van köztünk, egyedül a szülők beleszólása nehezítő tényező. Előtte 2 kapcsolatom volt, mind magyar fiúkkal, és az a meglepő észrevételem, hogy ők sokkal rosszabbul bántak velem, mint a jelenlegi párom. Lehetséges, hogy benne is ott van, hogy kisebbség, esetleg kevesebbnek érzi magát a származása miatt, és ezt ellensúlyozni próbálja. De nem 1 hete ismerem, ha olyan rossz ember lenne, már kiderült volna. Ennyi ideig kötve hiszem, hogy valaki képes lenne fenntartani egy álca személyiséget magáról. Persze, benne van a pakliban, hogy nem leszünk együtt örökké, mert ki tudja milyen egyéb problémák léphetnek még fel a kapcsolatunkban, de ez bárhol benne lehet, semmi sem biztos és 100%. Pozitívan állok a dologhoz, mivel eddig nem csalódtam benne.

4-es : Igen, a családot is el kéne fogadniuk, ami szintén nehezükre esik sajnos. Egyszerűen nem akarják, hogy roma családba 'keveredjenek' de én kiállok a párom mellett, és jól kijövök a családjával, ők is rendes emberek, még ha nem módosak is. Elég szomorú, hogy az ismerősöd így járt, de elképzelhetetlennek tartom, hogy akit jól ismerek, a családom ellen akarjon fordítani. Ennél ő érettebb. Valamint ilyet nyilván nem is hagynék, de nem tenne ilyet. Én jól ismerem a párodat, azt a lányt te pedig gondolom csak néhányszor láttad. Mindig vannak rossz esetek sajnos, de szerintem időben fel lehet ismerni, ha valaki olyan ember, hogy később rosszat akarjon a párjának. Amit 3-asnak írtam, a Te válaszodhoz is nagyban kapcsolódik

2021. júl. 12. 22:28
 9/31 A kérdező kommentje:

páromat* bocsi

5-ös: asztalos a párom

6-os: Igen, ha a kapcsolat nem működik, akkor a szülők csak egy plusz hátrányt jelentenek. Nálunk szerencsére ezen kívül minden rendben van. Igazad van egyébként. Ők csak tanácsot tudnak adni, helyettem nem dönthetnek.

7-es: Igen, tudom, hogy jót akarnak. A gond az, hogy nem látják be, én boldog vagyok, és azzal, hogy a párommal vagyok, magamnak nem okozok hátrányt, maximum a rasszista emberek szemében, de az különösebben nem foglalkoztat, de ha a család, akkor csak dűlőre kéne jutni...Nem elutasítaniuk kellene, hogy jobban megismerjék. Mint ember, biztosan szeretnék őt. Valamint, ha a lányuk boldog, akkor megint csak. A gond az, hogy nem tudják maguk mögött hagyni, hogy roma, és ez zavarja őket nagyon. Pedig én így szeretem őt.

2021. júl. 12. 22:39
 10/31 anonim ***** válasza:
63%

Hagyj nekik időt. Hidd el, ehhez kelleni fog..

Te meg addig éld tovább az életedet a pároddal.

2021. júl. 12. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!