Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezen az oldalon mindenki miért használja a "párom" kifejezést?

Figyelt kérdés
A szerelmem, férjem, feleségem, barátom, barátnőm, társam, csajom, pasim nem optimálisabb kifejezések? Mást nem szokott idegesíteni, hogy mindenki páromként vonatkozik a valakijére? Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja? Nincs igazam? Én élőben soha senkinek nem mondtam azt, hogy "ő a párom". Annyira bugyután hangzik.

2021. jún. 18. 08:05
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
24%

30: abszolút nem releváns, hogy valaki falun vagy a fővárosban "pocsékolja" az éveit párom kapcsolatban. Ez ilyen tipikus városi hozzáállás, szerinted faluból nem lehet valaki világjáró is akár? Vagy ha nem a mobilitásra, akkor mire alapozod, hogy a falusiak korábban házasodnak? Igaz odaírtad, hogy 30-40 éve, de még akkor sem tenném az ilyen életfelfogást a területi jellemzők közé, mert szezon fazon.

25 évesen 1 év, az pont az a határ igen, amikor még mehet a párom szerintem is. Én csak azt írtam, hogy ez ilyenkor ideális esetben csak átmeneti ideig, tehát nem hosszú évekig áll fenn.

2021. jún. 18. 12:36
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
De azt írtad, cuncibogár, ha elérte azt a státuszt, akkor MÁR illene menyasszonynak lennie. Pedig azért 2-3 év kell, hogy kiismerjék egymást, együtt éljenek. Ez tényleg ilyen régies falusi szokás... 10-20 éve már falun sincs az, hogy 1 évig úgy összejárogatunk, utána meg mán gyűrű, mer' akkó' mit szól a másik. Ebből lesznek a brutálisan szar házasságok, mert nem ismerik egymást eléggé, és beleugranak.
2021. jún. 18. 13:01
 33/42 anonim ***** válasza:

#28 Mármint nekem nem volt még gondom, nem a gyakorit vettem alapul. 😆 Itt nagyon sokaknak nem megy a szövegértelmezés, ez nem az én szegénységi bizonyítványom. Emellett a kérdező adhat támpontokat: x ideje vagyunk együtt/élünk együtt, melyik kategóriában van a kérdés: (felnőtt) párkapcsolatok vagy emberek, stb.

2021. jún. 18. 13:30
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

"A szerelmem, férjem, feleségem, barátom, barátnőm, társam, csajom, pasim nem optimálisabb kifejezések?"

Nem.

"Mást nem szokott idegesíteni, hogy mindenki páromként vonatkozik a valakijére?"

Nem.

"Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja?"

A párja a párja, mit kellene ezen találgatni? Elég egyértelmű.

"Nincs igazam?"

Nincs.

"Én élőben soha senkinek nem mondtam azt, hogy "ő a párom"."

Te nem. Más meg igen.

2021. jún. 18. 15:11
 35/42 anonim ***** válasza:
63%

Ja, erre a kérdésre meg: Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja?

Könyörgöm, miért kellene tudniuk, hogy kim nekem a párom? Nyilván, ha bizalmasabb viszonyban vagyunk vkivel, és van vőlegényem vagy férjem, elmondom így. De egy fórumom kinek mi köze hozzá, hogyha van egy párom, akkor éppen milen stádiumában vagyunk a kapcsolatnak. És ezzel sztem a legtöbben így vagyunk. Ha a dolog szempontjából relevábs, akkor elmondom (pl. tételezzük azt fel, hogy vagyonelosztási problémák vannak szakításkor, és azzal kapcsolatban kérdezek, akkor nyilván elmondom, hogy a férjem-e, vagy a 1,5 hónapja ismert társam, mert nem mindegy).

2021. jún. 18. 15:15
 36/42 anonim ***** válasza:
"Cuncibogár" vagyok. Azért a kontextusból a szövegem további részéből lehetett érteni hogy gondolom, de akkor a MÁR elé *hamarosan. Hiába pontoztok le nullára, itt nagyon sok embernek, főleg nőknek iszonyú kínos az általam említett probléma miatt már a párom megnevezés, csak nincs jobb míg nem házasodtak össze. Ettől rosszabb a még további páromozásból lesz a "gyerekem anyja/apja" megnevezés.:| Nálam jobban nem sokan tudják mi az a megfontolt házasság, úgyhogy nem ez ellen próbáltam érvelni. De ha valaki évekig "csak" a párom, na mert hát pasimtól komolyabb a dolog, az azért már kínos egy idő után az esetben ha akár csak az egyik fél is tervezi a házasságot. Aztán akinek fáj az igazság lehet lepontozni, pedig igazam van.
2021. jún. 18. 15:37
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
36: én írtam a cuncibogarat. Pont nő vagyok. Jól kell tudni választani és tudni kell kiállni magunkért, ha házasságot akarunk. Érdekes módon engem nem zavar, ha páromnak neveznek - én minden kapcsolatban nagyon konkrétan leszögezem, hogy nekem a házasság fontos, és ne pazaroljuk egymást idejét, ha a másiknak nem. Pont ezért nem is vállalok gyereket gyűrű nélkül, és nem leszek soha a "gyerek anyja" úgy, hogy nem vagyok feleség. Nem egy szóra kell haragudni, hanem a léha pasira, vagy arra, hogy nem tudsz normálisan párt választani.
2021. jún. 18. 16:56
 38/42 anonim ***** válasza:
51%

Évek óta megy ez a téma, mindig ezen lovagol valaki, hogy hogy hívjuk.

Párom = hosszú, tartós kapcsolat, akár már jegyesség is van a dologban, de még nincs közel az esküvő időpontja. A barátom, barátnőm inkább friss kapcsolat esetén van...

Na meg a társam miért jobb, mint a párom? Ennyi erővel a kutyám is a társam, a háziállat más szóval társállat.

2021. jún. 18. 18:26
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

"Én élőben soha senkinek nem mondtam azt, hogy "ő a párom". "

Én sem. Élőben szituációtól, beszélgetőpartnertől függően a nevén említem, vagy férjemként.

"Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja? "

Miért kellene neked vagy bárkinek tudnod, hogy én hol tartok a kapcsolatomban ha a kérdés nem igényli a pontos meghatározást?

Miért érzed annyira fontosnak tudnod?

2021. jún. 18. 23:16
 40/42 anonim ***** válasza:
Amiket felsoroltál, azok közül csak a társam fedi ugyanazt, mint a párom. A többit más értelemben használják.A pasi meg kissé közönséges kifejezés.
2021. jún. 19. 11:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!