Miért használja mindenki a "szülei tolták alá a lakást" kifejezést?
Mert irigyek, mint a qrvaélet. :D Mit gondolsz? Te magad írod, hogy akinek a családja vállal a gyerekért anyagilag is felelősséget, az gyakorlatilag 15-20 év előnyben van a többihez képest. Ehhez meg nyilván hozzászövögetik a kis önnyalogató sztorijaikat, hogy az a gyerek semmiért nem dolgozik meg az életében, egy elkényeztetett szar, beképzelt pöts, bezzeg a milányunk' (mi fiunk), aki a kis gyerekszobájában rohad 30 évesen és pisszegve dugja az aktuális partnerét, mennyire megbecsüli a szüleit és mennyire megdolgozik majd az életéért, ha a legszebb éveit ebben a kis lyukban vagy egy retkes albérletben húzza le! Na, ez az igazi élet, nem holmi tehermentes saját otthon, ami mellett ha az ember keményen dolgozik, 40 éves korára palotát húzhat fel ezzel az alappal önerőből.
Ennyi a lényege ennek.
Nem használja mindenki. Akivel kapcsolatban használják, általában vagy tisztán és tárgyilagosan, mindenféle mögöttes tartalom nélkül mondják, vagy azért, mert a másik rászolgált.
Pl. van olyan ismerősöm, aki bár gazdag családban nőtt fel, teljesen normális és bírják az emberek. Ő maga is simán kijelenti, hogy igen, a szülei tolták alá a lakást és hálás nekik.
De van olyan is, aki előad pár szabópéter szintű közhelyet úgy, hogy 0 nehézsége volt az életben és megakarja mondani a tutit. Na, nekik azért érthető, hogy miért negatívan mondják.
Ez általában arra szokott a válasz lenni amikor valaki "saját" lakással henceg, hogy neki 21 évesen már megvolt.
Ilyenkor igazuk van, hogy a segge alá lett tolva és ne dicsekedjen más dolgaival.
Mert az emberek irigyek és rosszindulatúak. Nem tudom, mi abban olyan orbitálisan elfogadhatatlan vagy megvetendő, hogy a szülő segíti a saját gyerekét és nem csak a segély miatt szülte meg a gyereket aztán meg lesz-rja, vagy abban, hogy a szülő (pénzügyi) felelősséget is vállal és ha tud ilyen ügyben segíteni, akkor megteszi.
Ha elveszíteném a munkám és felélném az összes megtakarításom, nekem a szüleim a mai napig 28 évesen is segítenének, ha úgy látják, hogy tudnak segíteni, ahogyan én is segítenék nekik, ha ők kerülnének hasonló helyzetbe, nem tudom, miért gáz gondoskodni egymásról egy családban :D
Nyilván, ez nem olyan dolog, amivel hencegni kell mondjuk, mert sajnos nem mindenkinek a szülei tudják ezt megengedni vagy nem mindenki van olyan kapcsolatban a szüleivel, hogy vegyenek neki lakást. Ettől függetlenül én zömével inkább olyan helyzetekben hallom, amikor a másik fél rosszindulatú és irigy.
Ne vicceljünk már, itt az oldalon is megkérdezik, hogy kinek hogy lett lakása vagy mikor költözött külön... Ha valaki odaírja, hogy a szüleitől kapott lakást, már ő a nagyképű szar szemét. Nem az volt a kérdés, hogy ki hogy gyűjtött össze saját lakásra, akkor miért kell azonnal nekimenni azoknak, akik mögött áll család?
Ugyanilyen rohadt szánalmas az is, hogy ha adott egy ember, aki a szüleinek hála külön él már évek óta és nem akar a párja miatt anyukával meg apukával lakni ismét, akkor már ő is rohadjon meg, a szülei nélkül egy senki lenne. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy aki egy ilyen élethelyzetbe szokott, az a legkevésbé sem vágyik arra, hogy visszamenjen oda, amiből kiszabadulhatott. Vagy hogy egy olyan emberrel vacakoljon, aki még nem esett át az önfenntartó életbe. Ez nem megvetés, hanem más életutak...
És az is szánalmas, mikor valaki megtízszerezi a kapott vagyonát, de arra is csak azt mondják, hogy apuka meg anyuka elintézte neki... Mit? a 30 négyzetméteres kislakásból a 80 négyzetméteres villát? A normális állást és a sok év tanulást, amivel jól forgatta a lapokat? Segítették. Igen. Hűha. De ő is dolgozott eleget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!