Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezen az oldalon mindenki miért használja a "párom" kifejezést?

Figyelt kérdés
A szerelmem, férjem, feleségem, barátom, barátnőm, társam, csajom, pasim nem optimálisabb kifejezések? Mást nem szokott idegesíteni, hogy mindenki páromként vonatkozik a valakijére? Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja? Nincs igazam? Én élőben soha senkinek nem mondtam azt, hogy "ő a párom". Annyira bugyután hangzik.

2021. jún. 18. 08:05
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
92%
A pasim számomra egy degradáló kifejezés. A barátom úgy hangzik, mintha tingli-tangli módon járogatnánk. Az élettársam kifejezés eléggé WTF. Nem vagyunk még házasok, ezért nem lehet a férjem. A párom fejezi ki leginkább a lehetséges opciók közül azt, amik vagyunk.
2021. jún. 18. 08:32
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt én élőben is használom a párom szót.

Másrészt nem hívom és sosem hívtam a pasimnak, mert az egyéni véleményem szerint általános iskoláig oké.

Nyilván ha ismerősöknek beszélek róla, akkor a keresztnevét használom, de itt sokra mennének az emberek, ha írogatnám hogy a Zolival így meg úgy, aztán találják ki ki az a Zoli.

Osztom egyébként a korábbi véleményt, hogy a barátom kifejezés az elég gyenge, pláne évek után.

Végül pedig Zoli már megkérte a kezem, de nem szeretem állandóan úgy használni, hogy a vőlegényem, szinonímát meg nem ismerek rá.

2021. jún. 18. 08:35
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező nem jó a "barátom" mert hogy nem a barátom, hanem a párom. Ennyi.
2021. jún. 18. 08:43
 14/42 anonim ***** válasza:
97%
Mi lenne ha lekötnéd magad valamiféle hasznos elfoglaltsággal és nem azon rágódni, hogy MÁS hogyan nevezi meg a párját/szerelmét/csaját stb. Ne legyünk már ennyire kicsinyesek.
2021. jún. 18. 08:45
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Barátból sok van, párom meg csak egy (feleség meg nem vagyok, így férjem sincs). Ha a barátomnak hívnám, akkor az ellenkező nemű barátaimat hogy hívjam? Béla a barátom, Károly meg a barát-barátom?

A pasi, kani, hapi, stb egy életkor felett már nem igazán használatos.

2021. jún. 18. 08:52
 16/42 anonim ***** válasza:
11%

En ugy mondom uram😄

Nekem ez a parom nagyon eroltetett es nyalas

2021. jún. 18. 08:53
 17/42 anonim ***** válasza:
89%
16 Urad? Talán uralkodik?
2021. jún. 18. 08:56
 18/42 anonim ***** válasza:
85%

Azért, mert a barát az egy huszoneleji kapcsolatban jól hangzik, az élettárshoz általában bizonyos kék hírek társulnak, társról, kedvesről beszélünk még esetleg, vö. "minden madár társat választ", de a pár, az a kapcsolat teljes mivoltát lefedő kifejezés.

Nem alkalomszerű, nem néha szerű, hanem tartósabb, szorosabb kapcsolat két ember között a járásnál. Tart, amíg tart.

2021. jún. 18. 08:57
 19/42 anonim ***** válasza:
2%

Engem kifejezetten irritál a párom szó, én a barát(nő)/vőlegény/menyasszony/férj/feleség megnevezéseket használom.

25N

2021. jún. 18. 09:07
 20/42 anonim ***** válasza:
87%

A szerelmem számomra túl személyes és nyálas, még nem a férjem, a társam idegenül hangzik. A barátomat használom általában, de bizonyos helyeken nekem ez nem hangzik elég hivatalosan, ezért kezdtem el a páromat is használni. Viszont egyébként most már a vőlegényem, így általános beszédben is kezdem túl komolytalannak érezni a barátom kifejezést, de a vőlegényem-re nem áll rá a szám, plusz olyan érzésem van tőle, hogy túl sok, túl bensőséges infót osztok meg vele.

Mit értesz amúgy azon,hogy "Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja?" ? Szerintem elég egyértelmű, és semmivel sem kevésbé az, mint bármelyik másik általad említett opció. Vagy arra gondolsz, hogy nem eldönthető, hogy házasok-e vagy sem?

2021. jún. 18. 09:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!