Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezen az oldalon mindenki miért használja a "párom" kifejezést?

Figyelt kérdés
A szerelmem, férjem, feleségem, barátom, barátnőm, társam, csajom, pasim nem optimálisabb kifejezések? Mást nem szokott idegesíteni, hogy mindenki páromként vonatkozik a valakijére? Aztán találjuk ki hogy kije neki a párja? Nincs igazam? Én élőben soha senkinek nem mondtam azt, hogy "ő a párom". Annyira bugyután hangzik.

2021. jún. 18. 08:05
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
30%

Én nem használom és utálom ezt a kifejezést. A zokninak van párja, nem nekem.

Barátom van és pont.

2021. jún. 18. 09:52
 22/42 anonim ***** válasza:
45%

Én ilyen esetben utálom a "barátom" kifejezést, mert félreérthető, pontosabban mást jelent. Barátod az, akivel baráti kapcsolatban vagy. Párod meg az, akivel párkapcsolatban.

A "párom" szót én egyetlen szempontból tartom szerencsétlennek: nem derül ki belőle, hogy melyikük a férfi, melyikük a nő. És adott esetben a kérdés megválaszolásánál ezt jó lenne tudni.

2021. jún. 18. 09:55
 23/42 anonim ***** válasza:
66%

Talán mert ez egy tök normális, szép szó, és a PÁRkapcsolatban is benne van?

Nekem pl. a barátom nem jobb, mert félreérthető. Volt már, hogy olyan férfibarátomról írtam, aki nem a partnerem volt, negatívan, és megkaptam, hogy "akkó' mé' vagy vele". Meg nekem a barátom is olyan max. 20onéves kori... így, 30+-osan nem érzem elég komolynak. Max. ha ilyen 1-2 hónapja vegyunk együtt, de utána már baromira nem... olyan lekezelő, tinis. A pasim meg még annyira komolytalanabb... mintha a szexpajtim lenne, és nem a társam.

2021. jún. 18. 10:20
 24/42 anonim ***** válasza:
69%
Akkor szoktam használni itt gyakorin, ha a kérdés szempontjából nem releváns a nemem (mert ugye férfi és nő is hivatkozhat így a barátjára/barátnőjére). Ha nem direkt erre irányul a kérdés, akkor igyekszem nem nyilvánosságra hozni, hogy amúgy nőnemű vagyok, mert így nem kapok annyi ismerkedős üzenetet a sok kanos hülyegyerektől (akiket az sem akadályoz meg abban, hogy ismerkedni akarjanak velem, hogy egyértelműen szerepel a válaszomban, hogy párkapcsolatban vagyok).
2021. jún. 18. 10:30
 25/42 anonim ***** válasza:
73%

Már bocs, de te vagy bugyuta.

A barátom kifejezés félreérthető is tud lenni, hisz ilyenkor gondolhatok a barátaimra, haverokra, tehát nem igazán értem, hogy ez miért volna jobb kifejezés. A "társam" vagy pasik/csajom is hülyén hangzik.

2021. jún. 18. 10:53
 26/42 anonim ***** válasza:
#19 És ha valaki nem házas/nincs eljegyezve, akkor mi van? A "barát" szó félreérthető, hisz nem csak barátok vagyunk.
2021. jún. 18. 10:59
 27/42 anonim ***** válasza:

#26 Majd kiderül a szövegkörnyezetből. Soha nem volt ebből még probléma. 😃

2021. jún. 18. 11:40
 28/42 anonim ***** válasza:
50%

27-es, tévedsz!

Számtalan félreértés van a gyk-n abból, hogy barátjáról vagy barátnőjéről ír valaki. A válaszolók fele baráti, másik fele párkapcsolatra gondol, és mindenki a maga értelmezése szerint ad tanácsot. Ennek mi értelme????

2021. jún. 18. 11:47
 29/42 anonim ***** válasza:
24%
Véleményem szerint,ha egy kapcsolat elérte azt a komolyságot, hogy már páromnak nevezem, akkor már illene a vőlegény/menyasszony és a férj/feleség státuszba lépni, csak manapság ezt nem szokás olyan relatív gyorsan meglépni, sőt vannak akik hosszú évekig ebben a "páromban" vannak beleragadva. Mint itt is több válasznál olvasom, hogy hívná az asszony már férjének a párját, no de nem az, addig meg kizárásos alapon tényleg ez a legjobb kifejezés. Ez ideális esetben úgyis csak átmeneti. Legalábbis annak kellene lennie.
2021. jún. 18. 12:21
 30/42 anonim ***** válasza:
53%
29: ez talán 30-40 éve falun megállná a helyét. Hogy a párom komolyságnál már menyasszonynak kéne lennie. Azért pl. 25 év felett 1 éves kapcsolat van elég komoly, de azért, ha nem ismerték egymást összejövés előtt évekig, ilyen horderejű döntést meghozni még baromi kevés.
2021. jún. 18. 12:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!