Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezen az oldalon mindenki miért használja a "párom" kifejezést?
Én nem használom és utálom ezt a kifejezést. A zokninak van párja, nem nekem.
Barátom van és pont.
Én ilyen esetben utálom a "barátom" kifejezést, mert félreérthető, pontosabban mást jelent. Barátod az, akivel baráti kapcsolatban vagy. Párod meg az, akivel párkapcsolatban.
A "párom" szót én egyetlen szempontból tartom szerencsétlennek: nem derül ki belőle, hogy melyikük a férfi, melyikük a nő. És adott esetben a kérdés megválaszolásánál ezt jó lenne tudni.
Talán mert ez egy tök normális, szép szó, és a PÁRkapcsolatban is benne van?
Nekem pl. a barátom nem jobb, mert félreérthető. Volt már, hogy olyan férfibarátomról írtam, aki nem a partnerem volt, negatívan, és megkaptam, hogy "akkó' mé' vagy vele". Meg nekem a barátom is olyan max. 20onéves kori... így, 30+-osan nem érzem elég komolynak. Max. ha ilyen 1-2 hónapja vegyunk együtt, de utána már baromira nem... olyan lekezelő, tinis. A pasim meg még annyira komolytalanabb... mintha a szexpajtim lenne, és nem a társam.
Már bocs, de te vagy bugyuta.
A barátom kifejezés félreérthető is tud lenni, hisz ilyenkor gondolhatok a barátaimra, haverokra, tehát nem igazán értem, hogy ez miért volna jobb kifejezés. A "társam" vagy pasik/csajom is hülyén hangzik.
#26 Majd kiderül a szövegkörnyezetből. Soha nem volt ebből még probléma. 😃
27-es, tévedsz!
Számtalan félreértés van a gyk-n abból, hogy barátjáról vagy barátnőjéről ír valaki. A válaszolók fele baráti, másik fele párkapcsolatra gondol, és mindenki a maga értelmezése szerint ad tanácsot. Ennek mi értelme????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!