Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban mennyire problémás ha férfi nem tud főzni semmit? Ilyen férfival nem jöttök össze?
Ja igen, mert egy egészséges kapcsolatban nyilván ez úgy működik, hogy az egyik csak magára főz, a másik meg folyamatosan rendel…. Főleg, ha közös kasszán vannak, mint elég sokan, akkor meg pláne nem opció egy idő után ez a felállás, lévén hogy igen sok pénzbe kerül már csak egy főre nézve is az állandó rendelgetés. Nyilván ha már az egyik főz, akkor a másik is abból fog enni, az nálam meg nem járja, hogy a párom nem képes kisütni egy húst sem, szóval vagy főzök én vagy ő mindennap rendel. Egy kapcsolatban már ketten vagytok és nem csak te egy magad, a házimunka pedig nem csak az egyik feladata, hanem a másiké is.
Meg lehet tanulni főzni, vannak nagyon egyszerű kaják, ez azért nagy részben akarat kérdése is. Aki meg sem próbálja, csak mondogatja, hogy ő nem tud, mert anno x évvel ezelőtt nem ment, az számomra marhára nem szimpatikus. Ha pedig valóban képtelen kifőzni egy sima bulgurt vagy rizst vagy zöldséget és valami húst mellé, akkor majd főzök én, ő meg átvállal valami más házimunkát, amit meg csak ő csinál.
Nálam kizáró ok, ha valaki egy egyszerűbb receptet is képtelen követni, és összeütni valami ehetőt. Nálam ez nagy fokú életképtelenségre és/vagy értelmezési problémára és/vagy visszamaradottságra utal egyértelműen.
(Nyilván nem azokra gondolok, akik nem szeretnek főzni ezért inkább rendelnek. Azokra gondolok, akik nem TUDNAK, akkor se ha szükség lenne rá.)
#18 Tudod lehet ám több napra is főzni, mint ahogy azt rengetegen csinálják, a hangsúly a rizs kifőzésen volt és nem az egy adagon…🤦🏻♀️
Mi is minimum 2-3 napra főzünk, de az a minimum, franc fog mindennap a konyhában állni és sokkal gazdaságosabban kijövünk, mintha mindennap rendelnénk. És egészségesebb is a mirelit kajáktól.
Amugy en sem ertem, mi az, hogy valaki egyaltalan nem tud fozni. Hol kezdodik a fozni tudas? A nyolc evesem is tud kovetni egy alap receptet (en kezelem a kest, meg a tuzhelyet, de azt leszamitva), te mirol beszelsz??
Az mas dolog, hogy mennyire lesz fantasztikusan finom, de az csak gyakorlat kerdese.
Miért ne lehetne nagy tételben főzni pl. 2 emberre? :)
Azért kérdezem, mert nekünk szokott sikerülni, rendszerint többet készítünk mint amennyit megeszünk, a maradék megy a fagyóba, így máskor meg senkinek nem kell főznie, mégis van házi koszt.
A mosogatás se sokkal bonyolultabb, amikor rendeltünk kaját akkor is mosogattuk a dobozokat és a tányérokat, semmivel se kevesebb meló mint a tányérokat meg 2 főzőedényt... (sőt, a lábost könnyebb kimosni mint a műanyag dobozokat)
Pontosan, nekünk is ebből lett elegünk + hogy túl nagyok az adagok, iszonyatosan környezetszennyező. :(
Azóta inkább főzünk magunkra, finomabb, egészségesebb, olcsóbb és nem is olyan nagy macera.
9-es: Volt már a fejedre borítva egy fazék tűzforró sajtszósz? Mert ha engem látnál neki pofozgatni, "idomítani" meg trenírozni, garantálom hogy fazekastul a fejedre applikálnám. :)))
Kérdező: Férfiként azt mondom, simán meg lehet tanulni főzni. Nekem is sikerült. Nem bonyolult dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!