Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A helyemben vele maradnátok?
Van egy 3 éves, tökéletesen működő párkapcsolatom. Tényleg nagyon erős köztünk a kapocs, nála jobbat elképzelni se tudnék! Minden szuperül működik, kivéve az, h nem egyeznek teljesen a céljaink. A főbb célok stimmelnek: saját családi ház, 2 gyerek, hasonló érdeklődési kör...de időrendben ő máshogy gondolja. Mindketten 30 felett vagyunk. Én nagyon szeretnék családot belátható időn belül, neki pedig fogalma sincs, h mikor fogja azt érezni, h apa szeretne lenni. Én úgy érzem, h ebbe belepusztulok, mert ugye konkrétat se tud mondani. Várjak még miatta 5 évet a családtervezéssel, aztán közölje velem, h még 3-4 évre van szüksége??? Megértem őt is, de én se leszek már termékenyebb, főleg, ha a 40-hez közelebb tervez.
Mit gondoltok? Tartsak ki mellette, várjam ki azt az időt, ami neki megfelelő, aztán lehet, h mi leszünk a világon a legboldogabbak? Vagy inkább ismerkedjek, majd kezdjek bele egy új párkapcsolatba, ahol egyeznek a rövid- és hosszú távú céljink is? De mi van, ha a páromhoz hasonló szuper embert sose találok? Nagyon örlődök, h mit kellene tennem, de én ebbe teljesen bele vagyok betegedve, h ennyire távol áll tőle a családtervezés :(
Kioktató jellegű válaszokat nem kérek, csak arra szeretnék választ kapni, h Ti mit tennétek a helyemben, ha ilyen helyzet állna elő.
Köszönöm, h elolvastad!
Remélem, azért itt minden válaszoló átlátja, hogy nem azzal van a fő probléma, hogy a pasi nem akar gyereket. Az teljesen rendben van, nekem sem prioritás.
Inkább az a gond, hogy ellentmondásos dolgokat állít. Most 2 gyereket akar, vagy nem tudja-e, egyszer szeretne-e apuka lenni? Igen is, az őszinteséget mindenki megérdemli egy kapcsolatban. A hitegetést, időhúzást nem.
"Nincs veszekedés"... nem akarok károgni, de most mitől lenne? (azon kívül, hogy ő még nem akar családot). Szabadok vagytok, nincs kötöttség.
Na ez meg fog változni a gyerekkel.
Szóval a tökéletes pár ábrándjában nem érdemes ringatni magad. Jönnek majd a kihívások...
Hogy mit tennék:
Megbeszélném a párommal, hogy ez és ez a problémám. Kompromisszumos megoldásként kitüznék (ajánlanám, hogy közössen tűzzünk) ki határidőt.
pl.: éllapodjatok meg, hogy öt év múlva belevágtok a gyerekvállalásba
Állítása szerint azért mondott először 2-3 évet, mert nagyon erőltettem a választ. Azt mondta, h megígérheti neken az 5 évet, de az nem jelenti azt, h 5 év múlva akarni fogja, ugyanis nem tudja még, h mikor fogja akarni. Az is lehet, h már 4 év múlva készen áll. Szóval nem tud hiteles választ adni erre, nem tudunk erről érdemben beszélni. Szerinte az én felfogásom ilyen téren nem elég modern, ugyanis manapság nem az a gyakori, h 35 éves kor alatt alapítanak családot az emberek.
Nincsenek kétségei, nincs semmilyen félelme a gyermekvállalással kapcsolatban, csupán úgy érzi, h miért siessünk vele, amikor van választásunk. Még szeretné kicsit kiélvezni helyzetét. Nem rég költözött el a családi fészekből.
Én úgy gondolom, h a türelem is egyén függő! Nyilván a kor is közrejátszhat, de nem ezt érzem a legnagyobb problémának. Egyszerűen én már 40 évesen szerettem volna túl lenni a babázós időszakon
Egy kedves válaszoló azt írta privátban, h intézzem úgy, h becsússzon a baba. Ezt nem tartom jó ötletnek! Nem lenne korrekt húzás a párommal szemben, illetve erre biztosan rámenne a lapcsolatunk, ha ráerőltetném, mert beszéltünk már erről, ő nem tartana így sem igényt a babára a mostani helyzetünkben. Megtarthatnám, de nem akarok egyedülálló anya lenni, ráadásul csökkentené az esélyeimet a pártalálásban. Ez egyszerűen úgy rosz ötlet, ahogy van. Ismerősünk gyerkőcére is szoktunk időnként vigyázni, ő már 5 éves, nagyon jól elvagyunk vele, de az sem hatja meg, ha babákat, gyerekeket nézegetünk.
Én egy gyerekkel is megelégednék, de Ő mondogatta, h 2-t szeretne (csak ugye ki tudja, h mikor...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!