Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem a fejébe vette hogy költözzünk falura?
Én onnan jövök, éveket tanultam és dolgoztam, hogy egy nívós budapesti munkahelyem legyen, egy szép lakásom, lehetöségeim kikapcsolódni. A gyerekünknek is több minden van itt. Házat akar a feleségem de a budapesti és környéki árak horrorok. Ezért kitalálta, hogy menjünk falura, ott hitel sem kéne. Soha nem élt ilyen helyen, nem tudja milyen az, hogy nincs semmi és az egész falu a magánéletedben turkál. Hogy egy nagybevásárlás a hónap nagy eseménye, ami 1 órás úttal is járhat, itt meg 5 percre van a Tesco. Hogy a faluban a gyerek nagyobb eséllyel kerül hátrányos helyzetü társak közé, mert nincs választási lehetöség, csak ha naponta elviszed a legközelebbi városba, ami onnan 30 km! Itt meg 10 perc útra angol-német nyelvü, ilyen-olyan minden van!
Ultimátumot adott, hogy vagy a falu vagy vége mindennek. Én nem bírnám ki olyan helyen többet, azért gebesztettem évekig hogy kiszabaduljak onnan. Nem tudom mit tegyek. Nem akarok válni. Beszélni nem lehet vele, ö nem akar kert nélkül élni és a babaváró plusz pár milliónk van csak, ami itt a környéken nem elég egy házra, még egy telekre se nagyon. Szerinte ott ahol ö lakni akarna 15-20 millióért mindent megkapunk a pénzünkért hitelek nélkül. 1000 fö alatti falu amihez a legközelebbi város 30 km.
Mit tegyek most? Hogyan nyissam fel a szemét? Dolgozni is városi gyár irodájában tudnék maximum. Nem ezért tanultam, most egy nagy multicég budapesti irodaházában dolgozom középvezetöként. Itt vannak éttermek, kávézók, szép kilátás az irodából, örömmel megyek be, erre vágytam mindig. Amire ott van lehetöségem az egy bádog gyár amiben kialakítottak egy irodát a sehova nézö ablakokkal, villanyfényben egy gyári kantinnal. Máshol arrafelé nem nagyon van munka ami a végzettségemnek megfelelne.

"Ultimátumot adott, hogy vagy a falu vagy vége mindennek."
Nézd, itt szerintem ezzel van a probléma, nem a falu-város ellentéttel. Ilyet egyszerűen nem lehet mondani egy házasságban, hogy vagy az lesz amit én akarok, vagy mehetsz Isten hírével. Gondolom volt ennek előzménye is, nem ért meglepetésként, hogy a párod ilyen kis akaratos. Egyébként a párom testvérének családjában hasonló történések zajlanak éppen, ott is ingatlanról van szó. A feleség szeretne valamit, ami nem igazán reális, a férj képviseli a racionalitást, az asszony cserébe pokollá teszi a életüket. Tanácsot adni nem tudok, de én biztos nem mennék vissza falura, ha minden porcikám tiltakozna ellene.

Van falusi turizmus, menjetek el 2-3 hónapra!
Meg vannak törpefalvak, telisteli üres házakkal, lehet foglalni egyet.
De hát nincs neki családja, hobbija, munkahelye, semmi, ami megnehezíti az ilyen szintű költözést?

Nem találtok egy Bp melletti kis falut? Akár csak kisebb hely, mint mondjuk Tárnok, Budajenő, Telki, Páty, meg ilyenek? De biztosan a pesti oldal olcsóbb olyan helyekkel, mint kistarcsa meg mittudomén..
Van ismerős aki a Székesfehérvár irányából jövő vonatvonalon lévő kis faluban vett házat, hamarabb bent van pesten, mint én Budaörsről..
Nézegesd vonat vonalon a falvakat! Egyébként egy kis létszámú osztály kincset ér, az meg csak faluban van, én pont azt nézem merre vinne ki a volán, ahol ilyen 15 fős osztálylétszámok vannak a 31 helyett.. Hiába tanítanak jól, ha a gyerek szenved 30 másik között, meg figyelem is kevesebb jut rá, sokkal nagyobb a verseny, hiába okos gyerek, ha sok a stressz.
Vannak olyan helyek is, ami nekem szimpi volt, mint Pilisszentiván például.
1 órát ingázni naponta teljesen belefér, most 10 perc sétára van az ovi, gyerek szeme 6:05kor kipattan, aztán várhatunk 7:30ig, mire bevihetem..
Keress más megoldást, nem kell a senkiföldjére menni, vannak szuper kisfalvak vasútvonalon is, ahonnan pillanatok alatt bent vagy a keletiben, nyugatiban, vagy a déliben, mindnél van metró is!

Vannak közösségi kertek, próbálja ki ott magát.
v.
Üdüljetek pár napot valami nagyon pici faluban, hogy belekóstoljon a "feelingbe".

"Ultimátumot adott, hogy vagy a falu vagy vége mindennek."
Csomagolnék neki, aztán menjen a hisztis liba albérletbe. Sírva könyörögné vissza magát, mert gyerek mellett biza nehezen fogja magát eltartani, arról nem is beszélve, hogyan logisztikázza ki a napját.
Ostoba tyúk, nem is tudja milyen jó dolga van.
Bár nem hiszem én se, hogy ez előzmény nélküli és ez a nő most kattant be. Alighanem eddig is ilyen volt. Nem is értem minek vetted el. -_-

Én vidéki vagyok, de 15-20 millióért felújított házat már tényleg csak szar helyen lehet venni, ami cigányos és/vagy nincs se munkahely, se semmi, max egy kocsma meg egy kisbolt. Vidéken nőttem fel, és szeretem, de ilyen helyen, ENNYIRE vidéken én sem élnék. Az olyan falvakban, ahol közel a város, normális a lakosság összetétele, neadjisten még egy patika és egy cukrászda is akad, már lószart se kapsz 15-20 millióért, nemhogy felújított kertes házat. A vidék normális részein, pláne ha elérhető közelségben van Budapest, 30 milla már a felújítandó is. Ő ezt tudja? Körülnézett már azokon a helyeken, ahol ő ennyi pénzért felújított házat akar venni?
Btw, szerintem is mondd neki, hogy ok, akkor menjen. Nem fog, egyedül nem kapja meg a babavárót, és a pár milla fele is a tied :D

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!