Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ne változhatna a véleményed gyerek kapcsán?
Ez ritkán jelenti azt, hogy annyira jó a kapcsolat, hogy inkább ne legyen gyerek. Inkább fordítva: menet közben rájön, hogy _vele_ nem akar gyereket vállalni.
Ebben az esetben minél előbb szakítani kell, ne érdekeljen, hogy ki mit gondol.
Igen, változnak az emberek és különféle behatások érhetik, amik miatt az addig atombiztos vélemény megváltozhat. Pl. én semmilyen szinten nem akartam gyereket, a falramászok mások gyerekeitől, elrettent a szülés, stb. Aztán találkoztam a párommal, aki szépen lassan felborította az összes hormonomat a fenébe, és többször rám jön az érzés, milyen jó lenne, ha hárman lennénk, meg ilyenek. De ha őt kivonnám a képletből, akkor igazából nem akarok gyereket, szóval vagy tőle vagy senkitől. És még ezzel a tudattal is nehéz volt ezt egyrészt magamnak, másrészt neki bevallani.
Az a fair, ha mindig őszinte vagy. Ha úgy gondolod, akarsz gyereket, akkor azt mondod. Ha elkezd valami hatására ez megváltozni benned, nem tudom, klímadepressziód lesz, és elbizonytalanodsz, azt is kommunikálni kell, beszélgetni róla, aztán meglátjátok, hova alakul. És ha bizonyos, hogy nem akarsz többé, akkor azt is mondani. Akkor nem lehet azt mondani, hogy hitegettél bármit: az emberek változhatnak, főleg fiatalon, és semmire sincs garancia a halálon kívül. És mivel szinte sosem egyik pillanatról a másikra változik az ember véleménye, hanem ez egy folyamat, nem szabad engedni, hogy a másikat derült égből villámcsapásként érje a döntés.
"de mért ne változhatna a véleménye e kérdésben?" - Változhat, de ez esetben én elkezdeném tervezni a gyereket mással... Mondjuk kiszúrásból a háta mögött - átverésnek érezném, és ennek a kapcsolatnak már úgyis vége.
30/F
Ezt figyelem most, mármint a válaszokat. Én is pont ebben vagyok. Amikor összekerültünk, akkor még úgy volt, hogy majd szeretnék. Most egyre kevésbé nem szeretnék (Ahogy alakul a karrierem, és utazgatunk is, és a munkaköröm is sok utazással fog járni, stb. Rátettek még az unokanővérem ikrei, brrrr:(((( Látni azt a két ragyogó embert úgy, mint a kicsavart citromot (és már 3 évesek). A lakásuk kupi, sorolhatnám, nekem ez nem kell. És bevallom, a felelősség sem igazán.
És én sem értek egyet azzal, hogy ez "a másik fél hitegetése". Egyszerűen mindenféle környezeti hatások miatt is változhatnak az ember tervei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!