Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok, nők, akiknek a jelenle...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, nők, akiknek a jelenlegi párjuknak van az előző kapcsolatából gyereke. Hogyan fogadtátok? Hogy jöttök ki vele?

Figyelt kérdés
A páromnak van az előző házasságából egy 4 éves gyermeke, de amiket mesél, hogy, hogy viselkedik, hát nem éppen szimpatikus. Szerintem sok mindent ráhagytak a gyerekre, elég nagyszájú, üti vágja az apját, ha épp olyanja van. Emiatt félek, hogy esetleg velem is ilyen lesz, én meg mégsem csinálhatok semmit, nem vagyok az anyja. Akinek van tapasztalata, kérem segítsen ki egy két jó tanáccsal! A kötekedők kedvéért; nem, nem miattam mentek szét, évek óta elváltak!

2021. ápr. 6. 17:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Párom lánya 3 volt, mikor képbe kerültem, most 6.

Szerencsére ilyen dolgai nincsenek, de még így is voltak nehéz szituk. Főleg amíg tart a dackorszak. Mára viszont imádjuk egymást.

Húzd meg a saját határaidat mindenképpen!

2021. ápr. 6. 17:14
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Egy női barátomnak volt ilyen párja. A fickónak két gyereke van, egyik sem tiszteli. Ő mindent megtesz értük, ugrik amint kívánnak valamit, cserében szó szerint belerúgnak, ő meg tűri.

Tipikusan az az ember, akinek egész élete a gyerekei körül forog. A második meg az ex feleség, mert hát ahhoz is kell igazodni és nehogy elromoljon még jobban a kapcsolatuk. A múltban él az a fickó.

2021. ápr. 6. 17:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nem vagy az anyja, még egy felnőtt ember vagy. Mondd, ha olyat csinál, ami neked nem fér bele. Ez a határ nekem is máshol volt, mint páromnak. Ő sokszor ráhagyott dolgokat, én meg nem. Meg fogja szokni, hogy nálad mit lehet.

Első voltam.

2021. ápr. 6. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

4 éves a gyerek, és évek óta elváltak. Ez mondjuk megmagyarázza, hogy mi a baj a gyerekkel. Gondolom tipikus hétvégi apuka, aki azzal kompenzál, hogy mindent megenged a gyereknek azon a pár napon, mikor vele van. Volt ilyen ismerősöm, a 4-5 éves gyerek totál hülyére vette. Ismertem anyukát is, ő szigorúbban fogta, vele normális volt a gyerek.

A férjemnek vannak gyerekei, és nekem is, természetesen mindkét felnőttnek szót kell fogadni. A tanár sem az anyjuk, az edző sem, mégis tisztelni kell őket.

Egyébként általában nem is a gyerekkel van gond, hanem az apukák hozzáállásával. Ha szerinte te nem szólhatsz rá a gyerekre, akkor onnantól csak örök harc lesz.

2021. ápr. 6. 17:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat! Gondolkoztam rajta, hogy ha én is éppen kapok tőle v belémrúg stb. csak nem kellene szó nélkül hagyni, de nagyon leszidni sem akarom, mert még az lenne később a probléma.
2021. ápr. 6. 17:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a két véglet van. Egyértelműen, határozottan kifejezed, hogy ez ne forduljon többet elő.
2021. ápr. 6. 17:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

4 éves volt, amikor megismerkedhetünk az apjával, már 15 éves nagyfiú.

Én nagyon ritkán szólok rá, nem problémás gyerek.

Én is azt mondanám, amit az első, a határokat húzd meg, azt ne hagyd, hogy hülyét csináljon belőled, de nagyon buzgónak sem kell lenni, nem vagy szülője. Egy kölcsönös, tiszteleten és barátságon alapuló kapcsolat a legjobb szerintem, legalábbis én így álltam hozzá, igaz, én alapjáraton nem vagyok szigorú szülőként sem. Ha tényleg kedvesen állsz hozzá, akarod, hogy működjön, azt a gyerek is érezni fogja, mint ahogy az ellenkezőjét is.

2021. ápr. 6. 18:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Nagyon jól kijövünk (most 16, fiú) de nem egyszerű út vezetett idáig. Eleinte az ellenséget látta bennem, kifejezetten utálatosan viselkedett, sok idő volt mire elfogadott engem. A kamaszkora megint nem volt egyszerű, édesanyja elhanyagolja, a férjem meg hát pont ugyanolyan szétszórt mint ő, meg mindent ráhagy, kicsit magamra kellett vennem az anya szerepet. Persze emiatt újra konfliktusok lettek, a férjemmel is, amiből azt szűrtem le hogy jobb ha háttérbe húzódok. Majd egy napon nem értettem miért neheztel rám, már azt vágta a fejemhez hogy le se tojom őt.. végülis rájöttem h tizenévesen még szüksége van arra hogy valaki kicsit letolja ha szétszórt vagy lusta. Mostanra meg már megkomolyodott és megkedvelt engem, megosztja velem a gondolatait esetleges gondjait is. Néha úgy érzem jobban kijön velem mint a saját anyjával, vagy akár az apjával. Őket nyilván jobban szereti, de velem többet beszél és jobban is hallgat rám. Ezt már az édesanyja is szóvá tette..
2021. ápr. 6. 20:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8-as, én a saját kamasz gyerekemnél tapasztaltam ezt. Meguntam, hogy annyi mindenért szólni kell neki, kicsit hagytam "kallódni", és egy idő után ő jött, hogy Anya, már rám se szólsz, nem szeretsz már?
2021. ápr. 6. 21:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok ebben a helyzetben, de ha 4 éves a gyerek és a szülei már évek óta nincsenek együtt, érthető a viselkedés.

A gyerek nem azért lesz rossz, mert ő rossz akar lenni. Általában van valami a háttérben és szerintem nagyon sok esetben arról van szó hogy nem kapja meg a kellő törődést és figyelmet, meg persze fegyelmet ami kéne. A másik véglet ha túlságosan elkényeztetik. Azt sem szabad.

Sajnos van abban is igazság hogy manapság már rengeteg a mozaikcsalád és ez sem feltétlen van jó hatással a gyerekre. Persze az egymást utáló szülők sem.

De mégiscsak jobb lenne ha lenne egy családi egység, biztonság ami körbeveszi.

Ismerősömeknél állt elő az a helyzet, hogy apuka becsajozott. Na tegyük hozzá hogy anyuka meg egy elég kiálhatatlan nő. Szétmentek ugye a hivatalos válás folyik. Közben anyuka is bepasizott (komolyan nem értem egyesek gyerekkel is leakasztanak valakit én meg gyerek nélkül se😂).

A kisfiú kb 3 éves és hallom a barátoktól hogy egyszerűen kezelhetetlen, hisztis stb pedig előtte rendes gyerek volt.

És biztos vagyok benne hogy nagyban közrejátszik hogy az apja nem sokat foglalkozik vele, az új nőci fontosabb mint a gyereke, anyukának is új fickó, érzi a gyerek hogy esik szét a család. Pedig csak 3 éves. Sokat nem fog fel és mégis.

Azért sokat számít ha van egy nyugodt, biztos, családi egység.

2021. ápr. 6. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!