Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők, akiknek a jelenlegi párjuknak van az előző kapcsolatából gyereke. Hogyan fogadtátok? Hogy jöttök ki vele?
Párom lánya 3 volt, mikor képbe kerültem, most 6.
Szerencsére ilyen dolgai nincsenek, de még így is voltak nehéz szituk. Főleg amíg tart a dackorszak. Mára viszont imádjuk egymást.
Húzd meg a saját határaidat mindenképpen!
Egy női barátomnak volt ilyen párja. A fickónak két gyereke van, egyik sem tiszteli. Ő mindent megtesz értük, ugrik amint kívánnak valamit, cserében szó szerint belerúgnak, ő meg tűri.
Tipikusan az az ember, akinek egész élete a gyerekei körül forog. A második meg az ex feleség, mert hát ahhoz is kell igazodni és nehogy elromoljon még jobban a kapcsolatuk. A múltban él az a fickó.
Attól, hogy nem vagy az anyja, még egy felnőtt ember vagy. Mondd, ha olyat csinál, ami neked nem fér bele. Ez a határ nekem is máshol volt, mint páromnak. Ő sokszor ráhagyott dolgokat, én meg nem. Meg fogja szokni, hogy nálad mit lehet.
Első voltam.
4 éves a gyerek, és évek óta elváltak. Ez mondjuk megmagyarázza, hogy mi a baj a gyerekkel. Gondolom tipikus hétvégi apuka, aki azzal kompenzál, hogy mindent megenged a gyereknek azon a pár napon, mikor vele van. Volt ilyen ismerősöm, a 4-5 éves gyerek totál hülyére vette. Ismertem anyukát is, ő szigorúbban fogta, vele normális volt a gyerek.
A férjemnek vannak gyerekei, és nekem is, természetesen mindkét felnőttnek szót kell fogadni. A tanár sem az anyjuk, az edző sem, mégis tisztelni kell őket.
Egyébként általában nem is a gyerekkel van gond, hanem az apukák hozzáállásával. Ha szerinte te nem szólhatsz rá a gyerekre, akkor onnantól csak örök harc lesz.
4 éves volt, amikor megismerkedhetünk az apjával, már 15 éves nagyfiú.
Én nagyon ritkán szólok rá, nem problémás gyerek.
Én is azt mondanám, amit az első, a határokat húzd meg, azt ne hagyd, hogy hülyét csináljon belőled, de nagyon buzgónak sem kell lenni, nem vagy szülője. Egy kölcsönös, tiszteleten és barátságon alapuló kapcsolat a legjobb szerintem, legalábbis én így álltam hozzá, igaz, én alapjáraton nem vagyok szigorú szülőként sem. Ha tényleg kedvesen állsz hozzá, akarod, hogy működjön, azt a gyerek is érezni fogja, mint ahogy az ellenkezőjét is.
Én nem vagyok ebben a helyzetben, de ha 4 éves a gyerek és a szülei már évek óta nincsenek együtt, érthető a viselkedés.
A gyerek nem azért lesz rossz, mert ő rossz akar lenni. Általában van valami a háttérben és szerintem nagyon sok esetben arról van szó hogy nem kapja meg a kellő törődést és figyelmet, meg persze fegyelmet ami kéne. A másik véglet ha túlságosan elkényeztetik. Azt sem szabad.
Sajnos van abban is igazság hogy manapság már rengeteg a mozaikcsalád és ez sem feltétlen van jó hatással a gyerekre. Persze az egymást utáló szülők sem.
De mégiscsak jobb lenne ha lenne egy családi egység, biztonság ami körbeveszi.
Ismerősömeknél állt elő az a helyzet, hogy apuka becsajozott. Na tegyük hozzá hogy anyuka meg egy elég kiálhatatlan nő. Szétmentek ugye a hivatalos válás folyik. Közben anyuka is bepasizott (komolyan nem értem egyesek gyerekkel is leakasztanak valakit én meg gyerek nélkül se😂).
A kisfiú kb 3 éves és hallom a barátoktól hogy egyszerűen kezelhetetlen, hisztis stb pedig előtte rendes gyerek volt.
És biztos vagyok benne hogy nagyban közrejátszik hogy az apja nem sokat foglalkozik vele, az új nőci fontosabb mint a gyereke, anyukának is új fickó, érzi a gyerek hogy esik szét a család. Pedig csak 3 éves. Sokat nem fog fel és mégis.
Azért sokat számít ha van egy nyugodt, biztos, családi egység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!