Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Vége volt, mielőtt elkezdődött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vége volt, mielőtt elkezdődött volna?!? Különböző jövőkép

Figyelt kérdés

Friss kapcsolat, fél éve vagyunk együtt. Eleinte próbáltam nagyon racionális maradni, aztán persze elregadtak az érzelmek. Ilyen különböző jövőképpel nem tartottam jó ötletnek ebbe belevágni... Aztán beszélgetések a partnerrel, barátokkal, sok-sok gondolkodás... Jól van, gondoltam, jobb a jelennek élni, ha amúgy minden nagyszerű és álomba illő, miért szaladjak rögtön előre gondolatban 10 évet, akár élvezhetném is, ami most van...

Kezdem úgy érezni a racionálisabb énemre kellett volna inkább hallgassak...

Mindig is tudtam, hogy nem akarok gyereket. Több okból kifolyólag, nem szeretném az indokokat felsorolni.

Persze soha ne mondd, hogy soha, de 90%, hogy én tudatosan és tervezetten soha nem szeretnék majd gyereket vállalni. Ha véletlenül becsúszna, valószínűleg nem lenne szívem elvetetni, de az ellenkezője sem teljesen kizárt.

Ha azt mondanád,túl fiatal vagyok és valoszinuleg meg fogom gondolni magamat az azért van, mert nem ismersz. Mindig hatarozott elkepzeleseim voltak es mindig tartottam is magamat azokhoz!

Egyszerűen érzem és kész...Nem szeretném, ez nem az én utam! Később sem!

A párom viszont nem tudja elképzelni az életét hosszú távon gyerek nélkül. Ma megkérdeztem tőle, hogy akkor mégis mi a jó... akar tőlem?!? Mert én biztos nem fogok neki gyereket szülni...

Tudta, hogy ilyen vagyok, már az elején megmondtam neki, ha ilyen tervei vannak velem ne kezdjen, mert ha én azt mondom nem, az szinte biztos, hogy úgy is lesz, nem fogom meggondolni magamat.

Már összeköltöztünk... Egyébként minden szuper és szinte mesébe illő köztünk, hosszú távon is működhetne, de kezdek tartani attól, hogy ez viszont hosszú távon szét fog szakítani bennünket... Akkor viszont minek együtt lenni?!? Én szeretnék vele maradni, de ha annyira ragaszkodik a gyerekhez, akkor ő lesz az, akinek el kell hagynia engem, mert én az ő kedvéért nem fogok kipottyantani magamból egyet...

Én 23, ő 31 éves. Tudom-tudom, fiatal vagyok, de nagyon makacs is, ebben a témában pedig hatványozottan meggyőzhetetlen.

Valaki volt már ilyen helyzetben? Mi lett a végkifejlet?

2021. márc. 23. 13:29
 1/10 A kérdező kommentje:
Talán naiv módon azt hitte ugyan, majd úgyis meggondolja magát és hasonlók... Szerintem most kezdte csak el kapisgálni, hogy én tényleg foggal-körömmel ragaszkodok az elképzeléseimhez, és ezekben a gyerekvállalás bizony nem szerepel.
2021. márc. 23. 13:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mintha ez a kérdés már lett volna. Mindegy is, a véleményem nem változott, ha ő már most úgy gondolja, hogy gyereket szeretne a jövőben, nem fog lemondani róla. Vagy abban bízik, hogy majd meggondolod magad vagy ha eljött az idő, amikor már nagyon erőteljesen dolgozik benne a szülővé válás gondolata, akkor lépni fog.
2021. márc. 23. 13:37
 3/10 A kérdező kommentje:

Én biztosan nem írtam ide ilyen kérdést, ez az első. :)

Köszi a választ!

Kavarognak bennem az érzések, most ostobának érzem magam, hogy nem az eszemre hallgattam. Szeretem, le tudnám élni vele az életemet, de ő talán így nem fogja tudni...

2021. márc. 23. 13:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Kicsit sajnálom is,nagyon látszik rajta, hogy ő gyerekre vágyna. Akkor viszont nem értem, miért ragaszkodott annyira ahhoz, hogy egyutt legyunk?!? Vagy idáig tartott az egész és lassacskán rájön, hogy velem esélye sincs ilyesmire és repülök...Jesszus, mekkora h*e vagyok, hogy hagytam idáig fajulni... Túlreagálom?!?
2021. márc. 23. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Túlreagálod, de most nagyon pánikolsz is. Lehet hibáztál, nem tudom, de felnőtt vagy, megtanulod hogy a döntéseidnek következményei vannak.

Miért pánikolsz ennyire most? Beszéltetek azóta a gyerekvállalásról bármit is? Elkezdett utalgatni rá, hogy már jó lenne, vagy mi történt? Mi az hogy rájön erre veled kapcsolatban és repülsz is?

A "látszik rajta" valami az azért nem egy erős megfigyelés, lehet csak a félelmeid tolod rá. Mit tett vagy mondott, hogyan viselkedett hogy ez van most benned? Vagy attól rettegsz hogy nem beszélted meg vele normálisan, mondhatni szőnyeg alá söpörtétek és idővel kibukhat? Miért te félsz hogy kidob, mikor neked kéne otthagynod ha gyereket akarna?

Ezeket azért jó lenne tisztázni, de egyébként a rövid válasz az, hogy igen, könnyedén szétszakíthat egy ilyen kérdés hosszútávon, de ezt ahogy írod, tudtad előre.

2021. márc. 23. 13:54
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Voltam pont ilyen helyzetben férfiként, csak éppen irracionalisan nagy korkülönbséggel.

Szóval én értettem, hogy nem.lesz itt gyerek, bár egy időre megingott.

De azért úgy gondolom, ha valaki nem akar közös gyereket, az nem tudom, mit is akar akkor?

Most nagy a szerelem, ez is belefér.

De, ha köpni kezd, hát talál majd olyan nőt, aki gyerekpárti akár 10 év múlva is.

2021. márc. 23. 14:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Pár órája, mielőtt munkába indult feljött ez a téma és konkrétan kijelentette, hogy ő nem tudja elképzelni az életét hosszú távon gyerek nélkül, mire én rávágtam, hogy akkor mégis mi a ... akar tőlem, mert én biztos nem fogok neki szülni?!? Feszült hangulatban váltunk el, és bármikor véletlenül szóba kerül ez a dolog bármilyen szinten, forr a levegő és nem a rossz értelemben... Látszik is rajta, mondta is, tudom is, hogy gyerekre vágyik a nem túl távoli jövőben.

És igen, nekem kicsit új, hogy egy kapcsolaton belül ezen aggódnom kelljen. Talán túlságosan rápörögtem, de kissé felzaklatott ez az egész, mert szerintem ha nagyon racionalisan nezzuk, semmi ertelme éveket lehuzni aztan azert szakitani, mert tovabbra sem szeretnek gyereket, mikor ezt mar az elejetol kezdve hangoztattam.

2021. márc. 23. 14:11
 8/10 A kérdező kommentje:
*nem a jó értelemben. Épp hivtak telefonon es felrefogalmaztam.
2021. márc. 23. 14:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerintem gyerek nelkul is van élet. Sokmindent akarok, gyerek nelkul. :)
2021. márc. 23. 14:14
 10/10 anonim ***** válasza:
41%

Nem fog működni. Egyrészt kva fiatal vagy hozzá, nem is tudom egy harmincas mit szeretne így komolyan, de mindegy. Viszont a gyerek kérdés kb. épp olyan fontos, mint hogy holnap akarsz-e levegőt venni. Neki kell igazodnia, mert te nem akarsz nem erőszakolhatja rád,viszont ő apa akar lenni, ebben meg neked kéne látnod, hogy mitől akarod megfosztani. El fog jönni az idő, hogy vág egy kanyart és lezárja veled.

Hidd el, ismertem ilyet 9 év után, csaj nem akart gyereket. jött új nő, gy éven belül teherbe esett!!

2021. márc. 23. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!