Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tipikus kérdés sokszor is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tipikus kérdés sokszor is volt, de mit választanátok? Albérlet vagy szülőnél lakni ?

Figyelt kérdés

Sajátot venni nincs lehetőség így az nincs az opciók között.

Mit gondoltok?

2021. febr. 22. 10:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 A kérdező kommentje:

10 Tisztában vagy az albérlet árakkal? Mert ha nem , nézz utána. Nem két milliomos gyerek vagyunk.

Engem anyukám annyival tudna támogatni hogy ott élhetünk ingyen max kis segítség pl boltba menni vagy receptet íratni de fizetni nem kell. De semmilyen más segítségünk nincs és mindent elszórni albérletre se lenne jó....

2021. febr. 22. 11:18
 12/77 A kérdező kommentje:
Pároméknál nem is lakhatnánk ott “teltház van”.
2021. febr. 22. 11:19
 13/77 anonim ***** válasza:
73%
Igen, albérletben nehéz félretenni. Viszont az is igaz, hogy felnőtt korban ha egy pár a szülő nyakára költözik, ott szokott lenni probléma gazdagon. Főleg, ha tényleg egymás szájában van az életteretek. Fizetni így is, úgy is kell majd a rezsi rátok eső részét, a saját kajátokat, stb. Ahogy észrevettem egyébként a szülőknél lakó párok ugyanúgy nem tesznek félee jóformán semmit gyakorlatban, mint akik külön mennek albérletbe. Biztos van, aki igen. Inkább úgy szokott ez lenni, hogy amit az albérleten megspórolnak, azt elköltik másra.
2021. febr. 22. 11:19
 14/77 A kérdező kommentje:

13 Nem igaz, én itthon élek most is spóroltam nem szórtam el mellette a pénzt ez inkább a mentalitás kérdése.

Vonz az önállóság, de akkor vagy nem maradna semmi pénz vagy esetleg akkor ha nagyon putri albérletet vennénk ki.

Az meg tényleg fura lenne ha nekem szinte van egy fél házam (apum meghalt és utána ) és egy putri albérletben éljek....

Ha meg jó albérlet ( jó körülmények és környék) meg elvisz minden pénzünket.

2021. febr. 22. 11:23
 15/77 anonim ***** válasza:
77%

#9es válaszoló vagyok.

Kérdező akkor neked is válaszolok.

A mi albérletünk Budapest belvárosában van, gyakorlatilag olyan központi helyen, hogy minden metró max 10 perc sétára, villamosok stb. Szóval akárhova megyünk, 20 perc alatt odaérünk bkv-val.

Mint említettem 45 négyzetméteres, galériás.

120.000 forintot fizetünk + rezsit, ami kb 20.000, télen max 30.000ft.

Tehát számoljunk 150.000 forinttal, amibe benne van a lakhatás, víz, gáz, áram, net, tv, közös költség.

Ez amúgy egy teljesen átlagos ár egy budapesti 2 szobás albérletért a belvárosban.

Tehát fejenként 75.000 forintot fizetünk havonta.

Én nettó 240et keresek, párom 250et.

Ezek sem égbe szállt fizetések, mindketten érettségivel rendelkezünk és sima irodai / ügyfélszolgálatos munkakörnyezetben dolgozunk, tehát semmi extra.

Tehát miután kifizettünk mindent, nekem marad általában 160-170 ezer forintom, páromnak meg általában 170-180.

Azt ne mondd, hogy ennyi pénzből nem lehet beosztani a kaját, szórakozást és a félrerakást, mert falnak megyek :D

Mindketten átlagosan 100 ezer forintot költünk el kajára, cigire, szórakozásra, cicák dolgaira (kaja,alom), itthoni cuccokra (tisztítószer stb) és ruházkodásra.

Tehát én kb. 60 ezret félre tudok rakni minden hónapban, ő meg 70et.

Tessék, végigvittem matekozással, egyéb kifogás?

22N

2021. febr. 22. 11:24
 16/77 A kérdező kommentje:
Jó a fizetésetek, a miénk közel sem ennyi, pedig a párom diplomás, nekem szakmám van. Az albérletetek pedig olcsó. Itt is hasonló árak vannak de a fizetések nem Pestiesek.
2021. febr. 22. 11:28
 17/77 anonim ***** válasza:
14 Ja, hát azt nem írtad, hogy tied a ház fele. Mondjuk így meg nem is értem minek kérdezel. Gyakorlatilag most kiderült, hogy a saját házadban akarsz lakni. A szülőkkel lakás nem ezt jelenti, de mindegy. Egyébként ha nem kerestek jól(valószínűleg nem, mert azt írod albi mellett nem tudnátok spórolni), akkor ha úgy laknál a szülőkkel mint mások, akkor sakkozni kéne a pénzzel úgy is, hogy tudj spórolni. Nem igazán mentalitás kérdése, csak egy családi házat fenntartani és karbantartani nem kis összeg, de alapvetően elvárható, hogy ebből mindenki kivegye a részét aki ott lakik.
2021. febr. 22. 11:29
 18/77 A kérdező kommentje:

Főleg a rezsi max 30 ezer sántít nekem, sok helyen a fűtés több ennél....

De oké van aki szerencsés.

2021. febr. 22. 11:30
 19/77 anonim ***** válasza:
53%

Ezellen viszont csak ti tudtok tenni, ne várjátok a sült galambot a szülőknél. Ha diplomával nem keres jól a párod, akkor költözzetek el olyan helyre, ahol jobb fizetést kínálnak. Lehet nyavajogni évekig, és a szülőkön élősködni, vagy lehet a saját talpatokra állni és önállósodni.

Egyébként 18 éves korom óta élek albérletben, laktam egyedül is, 150 ezres fizetésből. Kifogást mindig könnyű találni.

22N

2021. febr. 22. 11:30
 20/77 A kérdező kommentje:

17 Mert apukám meghalt így az ő része az enyém ugye, de mégsem saját ház hiszen ebben nőttem fel anyukám ott él és az anyukámé is.

Faramuci kicsit a helyzet.

Ha már Csak az albérleti díjat megspórolom már elorebb vagyok.

2021. febr. 22. 11:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!