Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyem meg amit főztem, vagy szakítsak?
Összejöttem egy jóbarátommal, akivel nem kellett volna. Ő volt az akkori (egyetlen és) legjobb barátom, elég sok közös pont van az életünkben, amit a szakítás után nem lehetne kiiktatni (tevékenység, barátok, hobbi).
Úgy érzem sokkal jobb volt nekem amíg barátok voltunk, régebb is mondtam neki, hogy tudom, hogy fizikailag vonzódunk egymáshoz, de nekem nem úgy van rá szükségem, mint partnerre. Na mindegy, ami történt megtörtént, kimondtuk a hivatalost, és én érzem, hogy kezd egyre kényelmetlenebbé válni a dolog.
Kezdenek olyan dolgok zavarni, amik ha barátok lennénk, nem zavarnának, hisz nem lennénk olyan közel egymáshoz. És nem ilyen apróságokra gondolok, hogy pl rendetlen vagy folyton késik... hanem szörnyen határozatlan mindenben, önbizalomhiányos, folyton (ön)igazolásra van szüksége, emiatt szorong... Eddig se voltam szerelmes (szerencsére ő se belém), tehát nem az, hogy elmúlt volna a rózsaszín köd. Csak most, hogy össze vagyunk “kötve”, sokkal jobban zavar, hogy így viselkedik a kapcsolatunkban és a külvilág fele.
Mondanám, hogy nálam jobbat érdemelne, mert a miénk így nem igazi kapcsolat, de úgy érzem inkább nem is tenne jót neki kapcsolat amíg nem dolgozik magán. Viszont nagyon félek, hogy összetöröm, plusz nekem is szükségem van rá, de mint barátra.
8-as vagyok.
"Persze volt érzelmi kötődés is, hiszen ő volt és ő az egyetlen ember jelenleg az életemben akinek bármit elmondhatok, és akivel bármiről beszélgethetek."
Én nem akármilyen érzelmekről beszéltem, hanem érzelmi vonzódásról, vagyis romantikus érzelmekről. Párkapcsolathoz nem szolgálhat alapul bármilyen pozitív érzelem, nem elég hogy kedvelsz valakit, akkor sem, ha szexuálisan bejön. A párkapcsolat pedig felelősség, nem kedves meglepi kategória, bár ez utóbbira már rájöttél, ez nyomja most a vállad.
Nem tudtad megkülönböztetni a barátság, bizalom, törődés érzését a vonzalomtól. A ti kapcsolatotokban pár "barátság extrákkal" jellegű összegabalyodáshoz voltak meg a hozzávalók, többhöz nem, és szerintem ezt te is felismerted volna, ha jobban átgondolod.
Ezután biztos tudatosabb leszel, igyekszel felismerni és megfogalmazni magadnak az érzéseidet, és tisztázod magadban mit akarsz valójában, mielőtt még belekezdenél valamibe.
Lehet hogy ő is pont olyan hülyeségnek érzi hogy igent mondott, mint te azt, hogy megkérdezted.
nem a szitu idegesítően gyerekes, hanem te kérdező.
- van egy srác, akivel haver vagy, sok mindent megosztasz vele, akkor nem kell rögtön széttenni -neki.
- ha mégis megkívántad, akkor szexelni lehet kapcsolat nélkül is, ha arra nem tartod alkalmasnak
- ha mégis kapcsolatba kezdtél vele, és rájössz, hogy hiba volt, akkor felnőtt emberként javítod a hibát (szakítasz vele, ahelyett,hogy még hetekig-hónapokig-évekig nyűglődsz)
ehelyett te:
- haver, de dugunk->nem kéne de kapcsolatba kerülünk->nem jó a kapcsolat, de nem merem megoldani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!