Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Útelágazáshoz érkeztem ti mit tennétek a helyemben?
8.-nak.
De az albiból BÁRMIKOR átmehetsz egy olcsóbba, vagy haza.
De egy 30 éves lakáshitelt, hogy bontasz fel?
Igen átmehet, de nem is lesz az övé soha.Mi 180 nm-es új házban lakunk 45 ezres törlesztővel. Bár igaz, hogy 21 éves koromtól hitelt fizettünk a férjemmel. Az volt az önrész az új házhoz. Bár kinek mire van igénye. 🤷♀️
8#
4,2 millió önerővel nem fogtok hitelt kapni. A lakás 20, de inkább 30%-át szokták kérni a bankok. 13 millióért még nem kapsz lakást Budapesten, de öt év múlva talán vidéken se.
A költségek tőletek függnek, a rezsi pedig a lakástól is, de kijöhettek ennyiből.
Albérletet szoktam látni ennyiért, a rezsi nálunk 40-50ezer, de ez egy nagyobb lakás és hárman lakjuk. Albérletkereső oldalakon fel szokták tüntetni az átlagos rezsit is, ott nézz körül (ha nem abból kalkuláltad eleve). A kaja szerintem reális, az egyéb költés nyilván tőletek függ.
Én a maradéknak több, mint a felét raknám félre a helyetekben, mert az 5 év alatt 4 millió kevésnek tűnik nekem, illetve törekednék arra, hogy az 5 év alatt jobban fizető állást szerezzek, ha a végzettségem lehetővé teszi. Semmiképpen sem várnék a ház megöröklésére, különösen, ha gyerekvállalás is van a terveim közt. Ha a párod is 30 körüli, ezzel a forgatókönyvvel, ha lenne, biztosan albérletbe születne. Ha majd 15 év múlva megöröklitek a lakást, ki tudjátok adni, ha nagyobb, mint, amit elsőre vesztek, tovább tudtok költözni, később a gyerekeiteknek is továbbadhatjátok. Hidd el, jól fog jönni akkor is, ha addigra vesztek. Legrosszabb esetben eladjátok és abból fizetitek a hitel maradékát.
Az első dolog viszont, amit mindenképpen meg kell ejtened, hogy leülsz a pároddal, és megbeszélitek a jövőbeli terveiteket, mert az biztos nem fog működni, hogy te gyűjtesz, ő meg elkölti a pénzét, mert lakàsra vár.
Kb jo. A kajan tudtok fogni havi 20-30 ezret, ha okosan foztok.
De kerdezo. 4 eve vagy a baratnoddel, es csak most koltoztok ossze. Semmit nem fogtok sporolni az elejen (par evig).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!