Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan beszéljek a párommal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan beszéljek a párommal hogy ne igyon ennyit?

Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar hogy hetente kb 2-3x rongára issza magát. Már említettem neki a múlthéten is hogy ez így nem igazán jó, de egyből azzal jött hogy miért nem hagyom kikapcsolódni, miért csak a rosszat látom benne vagy miért csak azt keresem benne. Egyáltalán nem így van, igaz volt sok dolog ami engem zavart és megemlítettem neki, de ezt már nem bírom, nem tudok nyugodtan aludni mellette úgy hogy a sárga földig leissza magát, egyszerűen rosszul vagyok ettől. Nem értem miért nem lehet mértékkel inni. Ennyi kérésem van csak, hogyha iszik akkor mértékkel hogy ne hányjon, ne kelljen hazacipelni meg ilyenek. És attól mert a baráti társasága ilyen, neki még nem kéne ilyennek lennie, és tudhatná hogy miért zavar engem az hogy ennyire részeg (már beszéltem neki erről egyszer, hogy mi volt a mültban ami miatt én ezt "elítélem"). Nagyon szeretem meg minden, de ezt így nem bírom ilyenkor

ma 01:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Nem akarom elveszíteni meg semmi mert már 3 éve együtt vagyunk, szakítani nem szeretnék mert vele tervezem a jövőm, csak ezt az utóbbi időben sokalltam ezt a témát. Mert én a minimumért sem könyörgök hiába néha meg sem kapom (pl h tudja hogy egyáltalán mikor jöttünk össze, vagy névnapomkor köszöntsön fel vagy hogy valentinnapon egy csokit legalább kapjak, vagy néha valahonnan tépjen le egy szál virágot és hozza el nekem, nem kell venni se, de az elmúlt 3 évben mindig elfelejtette a névnapom, virágot 2x kaptam összvissz, valentinnapon én mindig adtam neki valami kézzel készített vagy vásárolt dolgot) ezek nem nagy dolgok, mégis rosszul estek de egy percnél tovább nem haragudtam, vagy meg se említettem neki. Ennyi kérésem lenne hogy vegyen visszább, tudja hol a határ ahol még nem GÁZ az egész
ma 01:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak rosszabb lesz sajnos.
ma 02:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Remélem hogy nem, remélem hogy észhez fog térni vagy észhez tudom téríteni. Csak az a baj, hogy volt már pár veszekedésünk aminél mindig azt hozta ki hogy én vagyok a hibás (ő is mondta már másnak, hogy vele az a baj hogy tudja addig magyarázni amíg az nem jön ki hogy ő van megbántva), és majdnem szakítás lett a vége. Ezért nem is merek már szinte semmi bajomat elmondani neki, mert én leszek a rossz (lehet csak én érzem így, lehet tényleg így is van) és én nem akarom hogy véget érjen a kapcsolatunk, mert alapjába véve nagyon jó ember, sokat köszönhetek neki. Tehát én szétmenni nem akarok, ő is mondja hogy én vagyok neki a mindene, velem tervezi leélni az életét. De nekem ez az ivászat sok, remegve ülök mindig a szobába amíg ő hány a wcn, aztán remegek még jó pár percig amikor befekszik mellém, mert kitudja hogy most fog e hányni bent vagy nem, nekem ez egy fóbiám szerintem, nem bírom elviselni ha valaki hány, még a hangját se, meg a tudatot sem
ma 02:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Te komolyan egy alkoholistával tervezed a jövőd?

Szedd már össze magad és dobd ki!

ma 03:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem fog megváltozni! Max ideig óráig.

Engedd el találsz jobbat.

ma 03:09
 6/10 VZ2 válasza:

"Ennyi kérésem van csak, hogyha iszik akkor mértékkel hogy ne hányjon, ne kelljen hazacipelni meg ilyenek." - :D Ő egy alkoholista képtelenséget kérsz tőle!

"Nem akarom elveszíteni" - El fogod. A végén ő fog otthagyni.

"vele tervezem a jövőm" - A lelki nyomorod tervezed?

"meg se említettem neki." - akkor honnan tudná, hogy ennyire zavar, ha ki se fejezed?

"tudja hol a határ ahol még nem GÁZ az egész" - Nem tudja, de nem is érdekli. A határt neked kell kijelölni egy végleges otthagyással és lesz@rni, hogy utána mi van vele. Ez nem szeretet, hanem egy beteg kötődés a részedről.

Szóval el kell engedni vagy még szivathatod magad kicsit vagy tovább (akár évtizedekig is) várva, hogy majd egyszer boldog leszel. Először a saját társfüggőséged kezeltesd. Aztán ha még mindig mellette akarsz lenni (úgy, hogy ő viszont nem változott), akkor tényleg megérdemled a "sorsod", amit valójában már most is te választasz.

Nem tudsz egyedül lenni, amíg lesz jobb? Vele maradsz?

Cikkek a témában:

[link]

[link]

[link]

Segítő 12 lépéses közösségek online és személyes gyűlésekkel:

Névtelen Társ- és Kapcsolati Függők:

[link]

Alkoholisták hozzátartozóinak és barátainak közössége:

[link]

ma 03:13
 7/10 VZ2 válasza:

Elsősorban neked kell egy terapeuta, pszichológus, mert ő teljesen jól elvan így. Te vagy a hülye (szerinte). Volt-e faterod vagy muterod, esetleg más alkoholista a családban? Nem veszed észre, hogy bántalmaz.

"sokat köszönhetek neki" - Anyagi függésben vagy?

"velem tervezi leélni az életét." - A jelenre fókuszálva észerveheted, hogy szorongsz, félsz és ezzel nincs semmi gond, csak ezeket ő nem érzi. Ezek az érzések nem fognak benned elmúlni csak úgy.

ma 03:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Legalább gyereket ne szülj. Mert hogy a saját életed elbszod, egy dolog, de egy gyerekét nem kéne.
ma 03:49
 9/10 anonim ***** válasza:

"Nem értem miért nem lehet mértékkel inni."

Mert egy masszív alkoholistával élsz, és vele tervezel közös jövőt.

Nem szeretém megbántani az érzéseidet, de remélem, azt nem tervezed, hogy családot is alapítasz vele?

Az összes barátom, volt osztálytársam, ismerősöm, akik alkoholista apa vagy anya mellett nőtek fel, egy életre traumatizált, és hallgatni is rossz, hogy miket mesélnek arról, hogy hogyan élték meg a gyerekkorukat.

Van, akinek nem csak kollégista korában, hanem két gyerekes férfiként is a mai napig is visszatérő rémálmai vannak arról, amikor gyerekkorában részegen hazatántorgott az apja.

És azt is megfigyeltem, hogy azok nők meg, akik így nőttek fel, jellemzően bántalmazó párkapcsolatban élnek.

Megkérdezhetem, hogy te milyen párkapcsolati mintát láttál a szüleidtől?

Anyagilag vagy kiszolgálatatott helyzetben? Vagy milyen téren érzed úgy, hogy sokat kaptál egy férfitól, aki hetente többször részegen fekszik be melléd az ágyba, egy szál virágot nem hoz neked soha, nem viszonozza a Valentin napi kedveskedésedet, és annak ellenére, hogy tudja, hogy fontos neked, évek óta nem képes megköszönteni a névnapodon?

ma 04:22
 10/10 anonim ***** válasza:

"Nem akarom elveszíteni meg semmi mert már 3 éve együtt vagyunk"

Mit mondanál annak a családnak, akinek rendszeres megharapja a kutyája a gyereküket, de azt mondják, hogy nem akarnak megválni a kutyától, mert "már három éve megvan"?

És mennyire lenne szerinted ésszerű és biztonságos, ha valaki télen a hegyekben, extrém rossz időjárási körülmények között, túrázás közben észrevenné, hogy eltévedt, de azt mondná, hogy "Á, most már nem fordulok vissza, mert már három órája ezen az útvonalon jövök."

Mennyire tartanád normálisnak, ha valaki azt mondaná, hogy nem fog rendesen a fék az autójában, de most már nem nézeti meg autószerelővel, és nem javíttatja meg, mert már három hónapja érzi, hogy komoly gond van vele?

ma 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!