Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan beszéljek a párommal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan beszéljek a párommal hogy ne igyon ennyit?

Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar hogy hetente kb 2-3x rongára issza magát. Már említettem neki a múlthéten is hogy ez így nem igazán jó, de egyből azzal jött hogy miért nem hagyom kikapcsolódni, miért csak a rosszat látom benne vagy miért csak azt keresem benne. Egyáltalán nem így van, igaz volt sok dolog ami engem zavart és megemlítettem neki, de ezt már nem bírom, nem tudok nyugodtan aludni mellette úgy hogy a sárga földig leissza magát, egyszerűen rosszul vagyok ettől. Nem értem miért nem lehet mértékkel inni. Ennyi kérésem van csak, hogyha iszik akkor mértékkel hogy ne hányjon, ne kelljen hazacipelni meg ilyenek. És attól mert a baráti társasága ilyen, neki még nem kéne ilyennek lennie, és tudhatná hogy miért zavar engem az hogy ennyire részeg (már beszéltem neki erről egyszer, hogy mi volt a mültban ami miatt én ezt "elítélem"). Nagyon szeretem meg minden, de ezt így nem bírom ilyenkor

jan. 24. 01:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nincs olyan válasz, amit olvasni szeretnél. Nincs olyan varázsszó, amire a barátod majd abbahagyja az ivást. De olyan sincs, amitől kevesebbet fog inni. Itt két lehetőség van.

Az egyik, hogy maradsz a kapcsolatban. Ebben az esetben még X évig támogathatod haza a részeg pasidat, aki összehànyja a lakást. Soha nem fogsz kapni semmit, mindig el fogja felejteni a szülinapodat, névnapodat. Ha így döntesz, teljesen oké, a te életed. Csak gyereket ne vállalj vele. Sokan próbálkoznak ilyenkor, hogy majd a gyerek miatt biztos megváltozik. Nem fog. Sőt, még többet fog inni.

A másik út, hogy szakítasz. Elgyászolod azt az életet, amit elképzeltél ezzel a pasival. Kicsit foglalkozol magaddal, megfogalmazod a saját igényeidet. Aztán a következő kapcsolatosan már az elején le tudod fektetni a határokat.

jan. 24. 05:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez a "megszoksz vagy megszöksz" esete. Ő alkoholista és ezt a problémát pont ezért nem is látja be.

3 évet húztam le ilyen férfi mellett, mielőtt kiléptem és megbecsültem magam, hogy ennél még az egyedülléttel is jobban járok és hidd el, sose fog megváltozni.

jan. 24. 05:39
 13/26 anonim ***** válasza:
14%
Vagy lehet hogy azért iszik szerencsétlen mert melletted nem lehet józanul kibírni. Te hozod ki belőle ezt az állandó b@$zogatásoddal.
jan. 24. 05:49
 14/26 anonim ***** válasza:
95%

Te meg se mersz szólalni, nehogy megbàntsd ezt az alkoholista férget, mert félsz, hogy elveszíted. De őt egyáltalán nem érdekli, ha elveszít téged, fontosabb neki a pia, a haverok. Le se toj téged, egy szál virágot nem kapsz. Ha elmondod, hogy mi bánt, akkor abból veszekedés és szakítás lesz, ahelyett, hogy odafigyelne rád és változtatna. Hogy boldog legyél mellette, hogy el ne veszítsen.

Szerinted szeret ő téged egyáltalán? Vagy csak hasznos vagy? Mint egy háztartási gép, ami teszi a dolgát, de ha meghibásodott, akkor kivágja.

Milyen jövőt tervezel vele? Ez egyre rosszabb lesz. Lehet, hogy változni fog, de csak rossz irányban.

jan. 24. 07:08
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

Gondolom, elso kapcsolat.

Azt irtad, 3 eve vagytok egyutt.

Utana azt, hogy 3 eve (tehat konkretan a kapcsolat kezdete ota, amikor meg mindenki a legjobb oldalat mutatja), udvarlasi idoszakban sem volt kepes venni neked egy viragot vagy egyaltalan emlekezni a nevnapodra. Te ezt komolyan normalisnak erzed ?

jan. 24. 07:10
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Spórolj össze annyit, hogy tudj venni magadnak egy könyvet az alkoholizmusról. Magadnak, ne neki.
jan. 24. 07:29
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ha ő nem akar lemondani a piáról akkor te hiába erőltetted rá! Ő neki kéne felfognia, hogy árt az alkohol és rehabra mennie, majd azután sem innia. Mondhatsz bármit bármikor módon ha nem akarja abbahagyni nem fogja inkább téged fog megverni ha sokat ugrálsz.
jan. 24. 08:34
 18/26 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező, azt írod, hogy "mert alapjába véve nagyon jó ember" Próbáltok esetleg külföldre költözni? Sajnos Magyarországon a nagyon jó embereket eltapossák... Külföldön sok országban a rehabilitációs program lehetőségek is sokkal jobbak lennének. Inkább csak kérdezem.
jan. 24. 08:44
 19/26 anonim ***** válasza:
97%
Egy alkoholistát, főleg egy kompromisszumképtelen, arrogáns alkoholistát te sehogy nem fogsz tudni meggyőzni. Vagy hozzászoksz, vagy kilépsz ebből a kapcsolatból. Én utóbbit javasolnám, de ha mégis mellette maradsz, kérlek, gyereket ne vállalj! Ne tedd ki egy alkoholista barom családapának.
jan. 24. 08:45
 20/26 anonim ***** válasza:
89%

"mert alapjába véve nagyon jó ember"

Igen?

És melyik tulajdonsága teszi nagyon jó emberré? Az, hogy heti háromszor összehányja a lakást, meg úgy kell hazarángatni, mert magától menni sem bír már? Vagy az, hogy az is nehezére esne, hogy Valentin-napra egy csokit, meg névnapodra egy virágot adjon? Vagy az, hogy minden tahóságáért téged tart rossznak, meg egyáltalán, hogy egy szr alaknak tart? Tényleg tök jó ember, basszus...

Én azt nem értem, te hogy tudsz ezek után egyáltalán férfiként tekinteni rá?

jan. 24. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!