Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a felállásról?
Megpróbálom érthetően leírni gondomat.Nekem 1 felnőtt fiam van,páromnak 4(!)szintén már felnőtt gyermeke.Ebből a felállásból már eddig is elég sok különböző vitánk volt.Én most a legnagyobb bánatomat mondanám el nektek.Elég nehéz munkarendben dolgozom,ennek ellenére szeretném fiamat néha elhívni ebédre.Neki ez könnyebbség lenne,ő is sokat dolgozik csak más területen.Egy anyának illik is ezt tenni,persze szívesen teszem.
A nagy gond az hogy párom elvárná a viszonzást.Hívjam meg akkor az ő gyerekeit is.Ők 4-en vannak,nem is egyszerre jönnének,nekem erre nincs se kedvem se időm.Így inkább úgy alakul mostanában hogy az enyémet sem hívom,ne is legyen a viszonzásból elvárás.Főként vita.De így borzasztó élni,hiányzik a gyermekem ittléte időnként.
Kérdésem az lenne, szerintetek is ugyanannyit vendégül kellene látnom párom sok gyerekét úgy mint az én egyetlen fiamat?Nem tartom igazságosnak,de érdekelne véleményetek.
1-es félreértette,nem akkor jönnének párom gyerekei amikor az én fiam.
Más-más időpontban,amikor ráérnek.Nekem a munkarendem,a párom,néha a fiam teljesen kitölti az életemet.Plusz a háztartás egyéb dolgai.Nincs kedvem és időm még másokat is ebéddel vendégül látni.Arra lennék kíváncsi párom ez irányú elvárása jogos-e felém.
Szerintem mindekettel túllihegitek.
Amikor elköltöztem otthonról, megházasodtam, akkor a párom családja időnként szervezett közös ebédeket. Minden szülinap, névnap, karácsony, húsvét, anyámkínaja. Anyósomék, szüleik, a párom tesója... Gyakorlatilag minden második hétvégére terveztek valamit. Akkor ott kellett lenni. Amúgy meg pihenésre volt szükségük, spontán nem lehetett felmenni hozzájuk.
Ezzel szemben anyámhoz bármikor fel lehetett ugrani, ha éppen volt ebéd vagy össze tudott dobni valamit, akkor kaptunk, ha nem, akkor nem.
Rájöttem, hogy a párom családja azért csinálja ezeket, mert nincsenek barátaik és semmi más programjuk sincs. Eszükbem sem jutott megkérdezni, hogy mi (vagy én) akarunk-e menni.
Tehát lehet, hogy ezt nagy ebédesdit nem is igénylik. Vagy csak 1-2. Őszintén kellene erről beszélgetni velük.
Nem a te gyerekeid.. a párod lássa vendégül őket, hívja el őket amikor akarja, főzzön nekik, stb. De miért korlátoz ilyen módon a saját gyerekeddel?
Ez olyan mintha felhívod a gyereked, utána a párod minden gyerekét felkéne hívni és cseverészni velük..
Még közös gyerekeknél is szokott lenni eltérés, hogy kit hányszor hívnak, nemhogy így.
Én is hasonló "mix" családban nőttem fel, és teljesen irreális hülyeségnek látom ezt az elvárást.
5-ös,de számít a mennyiség.A fiam egy hónapban 1-szer jönne,ha mind jönnének nem lenne egy szabad gyermekmentes hétvégénk szinte.
Mint mondtam mindenki máskor ér rá közülük,ált.ez a felállás.
6-os van abban valami amit mondasz.Lehetséges párom gyerekei nem is igénylik az ebédeltetést.De ettől nem vagyok beljebb,hiszen párom az aki
elvárja ugyanazt a bánásmódot részemről az ő gyerekei felé is.
Nem tudom, hogy neveltétek -e őket közösen, vagy azóta vagytok eggyütt mióta felnőttek.
Utóbbi esetben csak a sajátomat hívnám.
A párom meg akkor hívja a fiait amikor szeretné.
De meg kérném, ne legyen elvárás, hogy főzzek nekik.
A saját fiammal akkor és annyiszor találkoznék, ahogy neki is megfelel.
Én sajnos nem tudom magam úgy elképzelni, hogy ebbe bár ki is beleszól. A fiam mindig a fiam marad. Ez nem változik. Senkinek nem engedném, ebbe beleszóljon. Ő meg tartsa úgy a saját fiaival a kapcsolatot ahogy akarja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!