Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt milyen viselkedésnek lehetne nevezni?
Nem írnék nemet egyik fél részéről sem és arról sem, hogy vannak - e gyerekek. (Elkerülve az itteni szokásos kötekedèseket, okoskodàsokat)
A párom egyik napról a másikra elköltözött, úgy hogy nem tartòzkodtam a házban.
Mire hazaèrtem a munkából, kipakolva találtam a lakást.
Lerövidìtve;
Ennek már öt hónapja és azóta is beszélünk naponta telefonon.
Visszaköltözni nem szeretne, mert àllìtàsa szerint így most jól érzi magát egyedül.
Kell neki a szabadság, az, hogy nem kell senkihez alkalmazkodnia.
De sem válni nem akar és elszakani sem.
Ahogy ő fogalmaz, tudni szeretnè mi és hogyan zajlik.
Az is érdekes, hogy néha még haza is látogat, de csak rövid időre.
Sokat beszélgetünk az költözés okàròl a problèmàkròl és minden másról is, de hiába megy jól a kommunikáció ha nem tud változtatni a döntésèn.
Egyszer megpròbàlt visszaköltözni, de közölte, hogy ez nem megy neki.
Te, aki a fentieket elolvastad, minden bizonnyal 100%-ban meg vagy róla győződve, hogy pocsék volt a házasság és van szeretője a páromnak.
Nem így van.
Voltak nézeteltérések, de hol nincsenek?
Találkozott már valaki ilyen érdekes viselkedésű emberrel, aki így viselkedik, mint a párom?

Valami személyiségzavaros idióta.
Én pár hét után lezártam volna ezt a tili-tolit. Megmondtam volna, hogy akkor most ezennel részemről be van fejezve a kapcsolat. Ha nincs gyerek és nem vitt el többet, mint ami az övé, akkor nem is állnék vele szóba, üzenetekre nem válaszolnék, tiltanám mindenhonnan. És utána mint egyedülálló ember mérném fel, kell-e társ, ha igen, akkor pedig ismerkedni kezdenék.
Ha van gyerek, akkor értelemszerűen bírósághoz fordulnék, hogy a gyerekelhelyezésben és a tartásdíj összegében döntést hozzon. Természetesen én szeretném nevelni a gyereket, mert aki ilyen váratlan húzásokra képes, az simán otthagyhatja a gyerekét is, egyszóval szülőnek alkalmatlan.

Kivonja magát a kötelezettségek alól, antiszociális, önző, mert nem enged el inkább, lusta, stb....
Egy párkapcsolat alapvetően egymás elfogadásáról szól, nem pedig egy lázadás, erőfitogtatás, stb.
Minek rabolja valaki idejét, életét avval, mert nem képes ember módjára létezni?

Meghülyült.
Viccet félretéve mert nem olyan vicces ez, de az 1# pontosan leírta hogy van valakije és odacuccolt. De azért téged is megtart viszont ott ahol most van, szabadon turbékolhatnak.
Te meg várod vissza? Egy ilyen felelőtlen személyt aki így egyik napról a másikra kipakolva eltűnik az életedből?
Hát mi vagy te? Lelki szemetedláda? Nem az a baj hogy elment, hanem ahogy.
Beteg elme.
Ha ettől te még akarsz valamit ez még súlyosabb dolgokat is el fog követni ellened. Pattog innen oda, meg onnan ide vissza. Kuka az ember.
Legyen már tartásod!

Nem tudom hány éves a párod, de az életközépi válság elég sok ember életében megjelenik valamikor.
Van akinél már 25-30 éves kor körül, és van akinél 40+ -san.
Három életterületen jelenhet meg. Munka (karrier), egészség és magánélet. Akkor van baj ha mindhárom területen jelentkezik, vagyis egyik "magával rántja" a másikat.
Lehetséges hogy a párod kiégett, életközépi válságban van, magyarul besokallt. Ha valaki egyedülálló akkor még csak csak érthető ha ilyen lépéseket tesz, de egy házas/családos embernek tudnia kell hogy nem csak saját magáért felel hanem pl. a gyerekeiért is (ha kiskorúak).
Nem biztos hogy szerető van a képben (de lehetséges), elég ha az embernek elege lesz a mókuskerékből.
Aki látja hogy mi folyik a világban, merre halad a gazdaság, mekkora az infláció, milyenek a munkahelyek, fizetések, milyen az oktatás, egészségügy, milyenek a jövőre nézve a kilátások, az könnyen besokall.
Ha esetleg ez a baja, akkor pszichológus, vagy életvezetési tanácsadó segítségét lehetne kérni. Mert egy házas ember nem sokáig szórakozhat másokkal, nem csak az ő életét érintheti a lelki válsága.
És bizony ha ezt megelégeli a házastárs, akkor neki is lehetősége van beadni a válási papírokat. Nem kell évekig a másikra várni!
Mert így mindkét fél sakkban tartja a másikat, egyiknek sem lesz lehetősége új életet kezdeni valakivel akivel jobb élete lehetne. Így csak egymás idejét rabolják, és bizony az évek könyörtelenül eltelnek. Valójában együtt sem élnek, de el sem válnak hivatalosan. Ez a helyzet mindkét félnek csak időpocsékolás, a vagyonközösségről nem is beszélve (simán csinálhat adósságokat amíg külön lakik és a párja ezt nem látja).
Pszichológus tudna segíteni hogy mi a probléma, és hogyan lehetne továbblépni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!