Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet narcisztikus ferfival szakítani?

Figyelt kérdés
Szerencsere nem elunk egyutt. Elvarja, hogy minden idom vele toltsem ennek ellenere probalom minimalizalni a talalkozasokat. Sajnos bedoltem a kezdoleges kedveskedesnek, teljesen mas arcat mutatta.... Allando a fizikai, lelki bantamazas, terrorizalas. Sajnos tudja hol lakom es dolgozok. Rendszeresen fenyeget,hogy odajon es bantani fog engem es masokat is. (Ezert az egyert szoktam talalkozni vele) Ideiglenesen "lecsillapitom ezzel". Allando jellegu a zsarolas, fenyegetes. Azt gondolom a rendorseg ezzel semmit sem tudna kezdeni es csak felhergelnem. Mindennek elhord a masik pillanatban pedig "nagyon szerelmes" tobbszor is kertem,hogy vessunk veget ennek, mert nem mukodik.Hogyan lehetne ennek veget vetni,ugy hogy ne akarjon nekem artani?

2021. jan. 3. 20:20
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp mondd el azoknak, akik közel állnak hozzád.

De arra készülj fel, hogy lesznek emberek, akik nem veszik majd komolyan a problémádat. Ők azok, akik nem találkoztak még nárcisztikus emberrel, pláne nem akartak szakítani vele.

Én sok mindenkinek elmeséltem, hogy szakítás után hetekig rettegtem, hogy valahol az utcán elmetszi a torkom. Mindenki csak kinevetett, meg legyintett. Aztán eltelt két év, és megismertem egy új kollégát és egy irodába kerültünk és meséltem neki róla. Ő volt az első, aki azt mondta, teljesen megért, mert a felesége exe is nárcisztikus, és még 10 év távlatából is vannak dolgai.

Szóval kitartás!!! És a megfélemlítés a legfontosabb fegyvere, ezt ne feledd. A nárcik célja besimulni a társadalomba, és magukat tökéletesnek láttatni. Sok dolgot mondanak, amiket sosem váltanának be, pont amiatt, mert nem illik az imázsukba.

2021. jan. 4. 15:03
 32/37 anonim ***** válasza:
81%

#21 Rosszul fogalmazod meg a dolgot, nem az a kérdés, hogy ő hogyan NE sértődjön meg, hanem hogy te hogy gyere ki ebből. Amíg neki udvarolsz, az ő játékát játszod. Te a félelmeid irányából közelítesz, de a félelmeid háromnegyede a saját fantáziád szüleménye. A pasi szavai csak magok hozzá, hogy te aztán a jó fantáziáddal nagy, randa és ijesztő indákat növessz belőlük.

Az nem mentség hogy senkivel sem mersz beszélni, mert a megoldás pont az, hogy beszélsz, segítséget kérsz, megkéred hogy legyenek körülötted. Azért javasoltam korábban a pszichoterápiát, mert innen nézve teljesen világos, hogy ezt az egész poklot a saját agyaddal teremted magadnak. Félelmet keltenek benned szavak és annyira átéled meg továbbgondolod őket, hogy szétretteged az agyadat. A rettegés magatehetetlenné tesz, lebénít. Hogy lehet, hogy másokról ugyanezek a szavak leperegnek? Saját magadat blokkolod, saját döntésedből nem beszélsz másokkal a problémádról. Ebből kéne kijönni! Meg a kifogásgyártásból. Nyilván, ha egyedül nem megy, terápiás segítséggel. Ha a családoddal fenyegetőzik, hogy a hóhérba nem szóltál még erről a családodnak? Ebben milyen kifogás gátol meg? Kezdj el beszélni emberekkel, oszd meg a problémádat velük, mert ez az egyik legfontosabb lépés, hogy legyenek ilyen kapcsolataid, mert mint írtam (#15), ez a bántalmazók egyik legnagyobb réme.

A bántalmazók fő stratégiája, hogy levágják rólad az emberi kapcsolataidat, aztán már mondhatnak neked bármit, mert nincs visszacsatolás, nincs rá környezeti reakció. A bántalmazás kezdete, hogy a bántalmazó egy külön realitást teremt a bántalmazott számára, ahol csak ő dirigál. Ha vannak körülötted emberek, azok vissza tudnak rántani a valóságba! Kezdj el beszélni! Oszd meg, miben vagy! Kérj segítséget!

Fogadd el, hogy most nem látsz tisztán, mert benne vagy a bántalmazód által teremtett illúzióban, de ha elkezdesz beszélgetni magadról, mások szemén keresztül eloszlanak a rémek.

2021. jan. 4. 15:15
 33/37 A kérdező kommentje:
Koszonom nagyon a valaszokat! Sokat segitettek :) Nem engedtem ma a terrornak es elmondtam a velemenyem, nem voltam hajlando talalkozni vele... persze amikor latta,hogy nem foglalkozok vele egybol probalta vissza edesgetni magat. Gyanitom ez meg jo ideig igy lesz.
2021. jan. 4. 22:17
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Szuper, jól tetted!!!

Biztos próbálkozni fog még egy ideig sajnos, fel fogja mérni hogy mennyire vagy befolyásolható/megfélemlíthető. Ha továbbra is lekoptatod és nem hagyod magad megzsarolni, el fog tűnni idővel.

2021. jan. 4. 22:40
 35/37 anonim ***** válasza:

Továbbra is ajánlom, hogy olvasgasd a NaNE oldalát. Ha megismered, hogy működik a bántalmazás, az segít, hogy ne dőlj be a trükkjeinek. Ahogy látom, a pasi pontosan követi a bántalmazás forgatókönyvét ezzel a hízelgéssel. Idézem a NaNE oldaláról az idevágó passzust:

"A bántalmazást követően az elkövető nemegyszer mélységes megbánást mutat: bocsánatot kér, kedvesen és szeretetreméltóan viselkedik, fogadkozik, hogy ilyesmi soha többé nem fordul elő, és ő nagyon szereti a párját. Ebben a fázisban az udvarlási időszak kedvességei is megjelenhetnek apróbb vagy értékes ajándékok, virágcsokor, bonbon vagy ékszerek formájában, ezért ezt az időszakot néha a „mézeshetek” kifejezéssel szokták jelölni. (...) ez a kikényszerített békülés alapvető fontosságú az áldozat lelki ellenállásának megtörésében."

2021. jan. 4. 22:56
 36/37 anonim ***** válasza:
Sikerult azota megszabadulni tole?
2021. febr. 6. 15:52
 37/37 A kérdező kommentje:
Regota nem jartam erre. Sikerult, igen! :) Nem engedtem tovabb fajulni a dolgot.
2022. febr. 22. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!