Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet narcisztikus ferfival szakítani?
Mindenképp mondd el azoknak, akik közel állnak hozzád.
De arra készülj fel, hogy lesznek emberek, akik nem veszik majd komolyan a problémádat. Ők azok, akik nem találkoztak még nárcisztikus emberrel, pláne nem akartak szakítani vele.
Én sok mindenkinek elmeséltem, hogy szakítás után hetekig rettegtem, hogy valahol az utcán elmetszi a torkom. Mindenki csak kinevetett, meg legyintett. Aztán eltelt két év, és megismertem egy új kollégát és egy irodába kerültünk és meséltem neki róla. Ő volt az első, aki azt mondta, teljesen megért, mert a felesége exe is nárcisztikus, és még 10 év távlatából is vannak dolgai.
Szóval kitartás!!! És a megfélemlítés a legfontosabb fegyvere, ezt ne feledd. A nárcik célja besimulni a társadalomba, és magukat tökéletesnek láttatni. Sok dolgot mondanak, amiket sosem váltanának be, pont amiatt, mert nem illik az imázsukba.
#21 Rosszul fogalmazod meg a dolgot, nem az a kérdés, hogy ő hogyan NE sértődjön meg, hanem hogy te hogy gyere ki ebből. Amíg neki udvarolsz, az ő játékát játszod. Te a félelmeid irányából közelítesz, de a félelmeid háromnegyede a saját fantáziád szüleménye. A pasi szavai csak magok hozzá, hogy te aztán a jó fantáziáddal nagy, randa és ijesztő indákat növessz belőlük.
Az nem mentség hogy senkivel sem mersz beszélni, mert a megoldás pont az, hogy beszélsz, segítséget kérsz, megkéred hogy legyenek körülötted. Azért javasoltam korábban a pszichoterápiát, mert innen nézve teljesen világos, hogy ezt az egész poklot a saját agyaddal teremted magadnak. Félelmet keltenek benned szavak és annyira átéled meg továbbgondolod őket, hogy szétretteged az agyadat. A rettegés magatehetetlenné tesz, lebénít. Hogy lehet, hogy másokról ugyanezek a szavak leperegnek? Saját magadat blokkolod, saját döntésedből nem beszélsz másokkal a problémádról. Ebből kéne kijönni! Meg a kifogásgyártásból. Nyilván, ha egyedül nem megy, terápiás segítséggel. Ha a családoddal fenyegetőzik, hogy a hóhérba nem szóltál még erről a családodnak? Ebben milyen kifogás gátol meg? Kezdj el beszélni emberekkel, oszd meg a problémádat velük, mert ez az egyik legfontosabb lépés, hogy legyenek ilyen kapcsolataid, mert mint írtam (#15), ez a bántalmazók egyik legnagyobb réme.
A bántalmazók fő stratégiája, hogy levágják rólad az emberi kapcsolataidat, aztán már mondhatnak neked bármit, mert nincs visszacsatolás, nincs rá környezeti reakció. A bántalmazás kezdete, hogy a bántalmazó egy külön realitást teremt a bántalmazott számára, ahol csak ő dirigál. Ha vannak körülötted emberek, azok vissza tudnak rántani a valóságba! Kezdj el beszélni! Oszd meg, miben vagy! Kérj segítséget!
Fogadd el, hogy most nem látsz tisztán, mert benne vagy a bántalmazód által teremtett illúzióban, de ha elkezdesz beszélgetni magadról, mások szemén keresztül eloszlanak a rémek.
Szuper, jól tetted!!!
Biztos próbálkozni fog még egy ideig sajnos, fel fogja mérni hogy mennyire vagy befolyásolható/megfélemlíthető. Ha továbbra is lekoptatod és nem hagyod magad megzsarolni, el fog tűnni idővel.
Továbbra is ajánlom, hogy olvasgasd a NaNE oldalát. Ha megismered, hogy működik a bántalmazás, az segít, hogy ne dőlj be a trükkjeinek. Ahogy látom, a pasi pontosan követi a bántalmazás forgatókönyvét ezzel a hízelgéssel. Idézem a NaNE oldaláról az idevágó passzust:
"A bántalmazást követően az elkövető nemegyszer mélységes megbánást mutat: bocsánatot kér, kedvesen és szeretetreméltóan viselkedik, fogadkozik, hogy ilyesmi soha többé nem fordul elő, és ő nagyon szereti a párját. Ebben a fázisban az udvarlási időszak kedvességei is megjelenhetnek apróbb vagy értékes ajándékok, virágcsokor, bonbon vagy ékszerek formájában, ezért ezt az időszakot néha a „mézeshetek” kifejezéssel szokták jelölni. (...) ez a kikényszerített békülés alapvető fontosságú az áldozat lelki ellenállásának megtörésében."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!