Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire feledékeny a párotok, és mennyire zavar ez téged?
A problémám az, hogy párom annyira feledékeny.. Nem tudom, hogy mi van vele, ő azt mondta világéletében ilyen volt.
Van, hogy reggel elfelejt reggelizni. Vizet elfelejt vinni magával munkába. Nem zárja be az ajtót. Benne hagyja a kulcsot. 10/9x nem pakol el maga után. Ha kibont valamit a szemetet csak úgy ott hagyja.
Milliószor megkértem, hogyha már megfogja a zacskót, ami utána szemétbe való, akkor dobja ki rögtön, mert ott marad. És úgy közlekedik 2-3 napig, hogy a szemét mellett.. Taknyos zsebkendő mellett. Mintha vakon lenne. Pedig annyira sokszor kértem, hogy kicsit jobban figyelje már, mert engem zavar, hogy mindig pakolni kell utána.
Ha épp megbeszélünk valami dolgot, ügyet, mondjuk, hogy másnap mit együnk és ahhoz mi kéne a boltból, másnap azt se tudja miről van szó.
Boltba is, ha elmegyünk soha nem tolja kb a kocsit, mindig én tolom. Ha egyszer rábízom, tolja egy ideig, majd így a sor közepén ott hagyja és elmegy nézelődni... De ez nekem annyira ciki, hogy ennyire nem törődöm.
Múltkor nagy nehezen tolta a bevásárlókocsit, felpakoltam helyette a konvejorra, mert még azt is csak elbambulta.. utána meg én távolabb álltam a pénztárnál, mert helyet hagytam neki, hogy tolja oda a kocsit és akkor pakoljon bele. Én közben a pénztárcámban pakoltam el a kártyámat, meg néztem mennyi kp-m van. Ő meg ott állt, és várta, hogy történjen valami. El se kezdett pakolni, csak nézelődött, bambult. Akkor septiben gyors elraktam a pénztárcám és kezdtem pakolni a pénztár mögül a cuccokat a kocsiba, ő meg csak nézett, hogy ja, hogy most ez jön?
Nagyon szeretem őt. De már sokszor annyira feszült vagyok ezen dolgok miatt, hogy ilyen. Nem is az zavar, hogy ilyen, mert mind mások vagyunk, hanem inkább az, hogy nem értem, hogy ilyen alapdolgok kiesnek a fejéből, hogy reggel vizet elrakjak, hogy ne szomjazzak(főleg most a hülye idősáv is). Meg, hogyha én megkérem, hogy ne hagyja elől a szemetet, mert akkor napokig ott lesz, mert őt nem zavarja, én meg akármennyire szeretem, nem fogok állandóan utána pakolni, amikor neki is ennyi energiába telne ez a dolog..
Egyszerűen olyan mintha egy gyerekem lenne sokszor.
Ja és pasi vagyok.. De visszaemlékezve a barátnőim 90%-a ilyen nem törődöm volt mindennel.. persze mind mindent megkapott a szüleitől.. Lehet ez az összefüggés, hogy soha nem kellett semmi miatt gondolkodniuk, vagy szenvedniük, vagy tenni bármiért is..
Másnak a párja is esetleg feledékeny ennyire, vagy saját magán tapasztalja valaki?
Amit leírtál, abból nem egy feledékeny ember képe jön le, hanem egy lusta emberé. Te vagy a házicselédje.
Érdekes mert amíg nem írtad hogy pasi vagy, azt hittem hogy te vagy a lány és a pasidról írsz. Nőben azért ritkán látni ennyire trehány, semmirekellő embert.
Igazából megsajnáltalak, de aztán belegondoltam hogy ezt csak addig teheti meg veled amíg hagyod, bármikor búcsút inthetsz neki ha nem akarsz egyszerre a csicskája meg az apja lenni, szóval amíg ezt eltűröd, addig nincs mit sajnálni rajtad mert te vagy a saját sorsod kovácsa.
Gondolom az az egész helyzet kulcsa hogy jól néz ki, és ezért engedheti meg magának mindezt.
Igazából nem várja el, hogy bármit megcsináljak helyette.. idővel elrakja. Csak az lehet,hogy 3-4 nap vagy 1 hét. Addig meg én nem nézegetem, mert neki konkrétan fel sem tűnik. Teljesen vakon van.
Amikor meg felhozom neki, hogy nem igaz, hogy nem láttad és nem zavart? Ő nem. Rendet teszek stb. Mindig érvelek neki, hogyha disznóólat hagysz magad körül, akkor úgyis fogsz tovább disznósólat csinálni, ha viszont rendet, akkor jobban tartod a rendet, mert szépet látsz, és nem akarsz belerondítani.
Múltkor vizet ivott az udvaron és pont nála fogyott ki az üvegből a víz. 5 napig kerülgettem az udvaron az üres üveget, hogy mikor veszi észre.. Nem vette észre. Meguntam. Kidobtam én.
Nem is tudom mi zavar jobban, hogy nagyon sokszor ilyen, vagy, hogy én hiába kérem meg, hogy kicsit jobban figyeljen oda, akkor sincs gyökeres változás?!
Igazából emiatt nem akarok szakítani vele. Lehet, hogy túl is reagálom :) Meg katonás rendet sem követelek én, ő pedig végképp.. csupán megkértem, hogy ne hagyjunk felesleges szemetet sehol és kicsit jobban figyeljen magára is és a környezetére.
Jól néz ki, igen. De ez nem mentség a trehányságra persze. :D
De mégis mentség mert tűröd.
Ha egy átlag alatti nő lenne, már rég otthagytad volna ha így viselkedik.
Nem arról van szó hogy nem veszi észre, nagyon naiv vagy 😃 Tudja jól hogy majd te úgyis kidobod/elrakod/elintézed. Ha pedig mégsem, akkor pár nap után felfogja hogy ez nem jött be, és akkor megcsinálja ő maga, mert egy idő után már ő sem bírja elnézni. De mivel sokszor bejön hogy majd te mindent megcsinálsz helyette, ezért úgy tesz mint aki észre sem veszi.
Nekem a tesóm ilyen, pontosan tudom már hogy hogy működik ez a típus.
Párnak tuti nem kéne egy ilyen.
Sajnos nem lett megnevelve ... hany eves amugy?
Sztem ezzel nem lehet mit kezdeni kerd meg h változtasson
Ja, lusta lehet..
De már anyósom is megszólta, hogy igazán tarthatna rendet(persze anyós volt az aki, kinyalta mindig a seggét, soha nem kellett a szülői házban csinálnia semmit és ez meg is maradt szerintem, itt a böjtje), mert nem tart semeddig kidobni a szemetet, vagy elpakolni a vajat meg a sajtot vissza a hűtőbe és nem pár óra múlva.. Vagy a dobozos kávénak a dobozát kidobni mondjuk..
30 éves amúgy. Azért is gondolom, ha eddig nem változott előnyére, ezután sem fog. Csak már régóta húzódik ez a dolog és pár naponta felmegy bennem a pumpa, hogy falra hányt borsó, amiket mondok és most muszáj volt kiírnom magamból.
6-os.
Próbálok újmódin gondolkodni. Elfogadni, hogy neki nem sokat kellett tenni az életben sok mindenért, mert anyukája mindent elintézett helyette.
Én 16 éves korom óta egyedül éltem. Ha akkor nem sajátítom el ezeket, vagy nem lettem volna rákényszerülve, hogy mindent magam csináljak, lehet, hogy én is ilyen lennék.
Ezért próbálom mindig beleképzelni magam a helyzetébe, hogy semmire nem kellett semmit sem foglalkoznia. Lassú az átállás.. én csak a kifogásokat nem szeretem, hogy ő azzal védekezik, hogy ő feledékeny, ő hebehurgya, a munkahelyén jár az esze, a karácsonyi ajándékokon gondolkodik.. és ezek csesznek fel, hogy mindig a kifogások, nem az, hogy "Jó, odafigyelek jobban".
Amúgy az elején nem volt ilyen, amikor összeköltöztünk.. fokozatosan lett ilyen "lusta feledékeny". Állítása szerint mindig ilyen volt.. Csak az elején nekem nem ezt mutatta.
Namindegy, maradok türelmes.. Én ezt viselem el neki, ő meg biztos mást néz el nekem. :D Csupán foglalkoztat a kérdés már egy ideje, hogyan lehetne változást előidézni nála.
Ne haragudj, de elsore azt hittem a ferjemnek van egy masik felesege es az panaszkodik itt. Utana meg, ahogy irtad te a pasi vagy, hogy ez valami parodia akar lenni. Bevallom ahogy leirod olyan biztoan csak egy s.gfej ferfi lehet a parod. D hat ezek szerint nem.
Nekem a ferjem es az elozo hazassagbeli gyerekei ilyenek. En voltam a hazi cseledjuk. Idegesitoek. A ferjem kulonosen. Egyetlen mentsege, hogy gyogyszert szed manias depressziora, ami valamennyire magyarazza is a feledekenyseget alias nemtorodomseget. De csak valamennyire. Mert ha radorrenek, hisztizek, balhezok, akkor ideig netan hetekig megis kepes figyelni, pakolni maga utan stb., azaz csak elojon belole a felnott is.
Viszont egy musorban egyszer egy ferfi, akit ADHD val diagnosztizaltak, beszelt a "feledekenyegerol", hogy o tenyleg nem emlekszik, hogy egyszeruen kimegy a fejebol, hogy felbehagy dolgokat, hogy nem tudja hol tart, nem dobja ki a szemetet kozvetlen es utana nem veszi eszre. Es hiaba igyekszik egyszereuen nem megy. Es az egesz elete ilyen volt gyerekkent is. De ok. Azert valljuk be nem lehet minden baratnod ILYEn.
En a ferjem es gyerekei alapjan jutottam arra a megallapitasra, hogy egyszeruen aki ilyen azt nem tanitottak meg erre, nem vegeztettek vele ezeket az alap dolgokat es ha kertek, de elfelejtette pl bezarni a lakasajtot vagy benne hagyta a kulcsot, akkor azert sose kapott ugy igazan szidast, sose volt kovetkezmenye. Ez a szemetet kerulgetem egy hetig a pulton na ez meg csak siman igenytelenseg.
De letezik meg egy lehetoseg: a parod nem szeret es pont l.sz.rja neked milyen szokasaid, elvarasaid lennenek. Sot lehet szegyell a boltban es inkabb azert vonul felre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!