Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elvárható-e ez a kérés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható-e ez a kérés a páromtól?

Figyelt kérdés

Párommal másfél éve költöztünk össze az én családi házamba. Ő addig egy lakásban lakott a cicájával és a kutyájával. Nekem van (ill. sajnos csak volt, és ez a probléma) egy fára mászó, ágyban alvó boldog cicám. Pontosabban csak ő volt nekem, mert családom nincs, szüleim meghaltak, testvérem nincs. Szóval ők hárman beköltöztek hozzám. Azóta az én cicám fokozatosan eltávolodott tőlem és a háztól is, mert annyira fél az ő macskájától. Most ott tartunk, hogy már az udvarra se mer bejönni, az utcán etetem, már ha találkozok vele. Azt se tudom, hol alszik, mit eszik, néha napokig nem látom. Rettentően fél, evés közben is azt nézi, hogy tiszta-e a levegő. Az általános összeszoktatási procedúrákon már mind túl vagyunk, még egy macskapszichológus is volt már nálunk, aki megmondta, hogy mit hogyan csináljunk, de semmi nem segített. Engem ez nagyon szomorúvá tesz, nekem ez a macska olyan, mint a gyerekem. Párom elintézi annyival, hogy a macska tudja, hogy hol van a kaja, hol van meleg, nyugodtan bejöhetne. És hogy itt ő a hibás, miért nem mer bejönni.

A történethez tartozik, hogy az ő macskája nem is az övé, hanem a párom ex feleségéé. Már megvolt neki a házasság előtt is. Válás után el is vitte a csaj magával az anyjához, de mivel ott is volt már egy macska és ők se tudták elviselni egymást, ezért a párom elment érte és elhozta. Most a csaj újra férjhez ment, szép nagy vidéki házuk lett, gondját tudná már viselni a saját macskájának. A párom még az elején egyszer megmondta, hogy őt csak a két állattal együtt lehet vinni, vagy ők mind a hárman, vagy senki.

Most az van, hogy a két állat mereszkedik, nyújtózkodik a kanapén (egyébként nagyon szeretem őket), az enyém meg, akinek itt van az otthona, kint ül a kapu előtt a mínuszokban és néz befelé. Gyakorlatilag utcára került, nincs otthona, nem tartozik sehova.

Jogosan kérhetem-e a páromtól, hogy vigye el innen a cicáját, hogy az enyém újra be tudjon jönni?

2020. nov. 24. 17:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ha már szobamacskáitok vannak, egyszerűen legyen az egyik macska az egyik szobában, a másik a másikban. Kecmec, átmászkálás nincs.
2020. nov. 24. 17:44
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem könnyű. A kutyával kijön a cicád? Ha igen, akkor megpróbálnám azt megbeszélni a pasival, hogy vigye el a macskát a felségéhez, ha már az övé úgyis, a kutyát meg megtarthatja. Vagy ha ez nem, mivel végső soron a te házad, rakd ki az ő állatait, építsetek egy fűthető kis vackot nekik és legyen bent a te cicád. Nem szép, hogy a "betolakodók" miatt a macskád ennyire elüldözve érzi magát.
2020. nov. 24. 17:47
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
*volt feleségéhez, szorri
2020. nov. 24. 17:47
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ennek itt hosszú távon szakítás lesz a vége. Azért akármennyire a te lakásod, te vállaltad, hogy beköltözik hozzád az állataival, ők meg HOZZÁ tartoznak. Nem ő tette ki a macskádat a házból, hanem ő nem mer bejönni. Te meg erővel kitennád az övét... gyakorlatilag "erőszakkal" akarsz beleavatkozni, és ugyanaz lenne az eredménye a párod macskája felé, mint ami most a helyzet, csak épp a jelenlegi helyzetet nem a párod idézte elő, a pepita helyzetet meg te fogod előidézni, ha a félős macskád védelmében kib..atnád az ő macskáját.
2020. nov. 24. 17:49
 5/14 anonim ***** válasza:
26%
Ezert nem tartok semmilyen allatot.
2020. nov. 24. 17:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Az enyém sose volt szobamacska, nappal inkább kint volt és éjjelre bejött aludni. Nagy mozgásigényű, megbolondulna egy helyiségben. Az övé szobamacska volt, de ki lett engedve, úgyhogy már ő sem marad meg bent. 5 percenként nyávog, hogy ki akar menni. A párom akarta, hogy ő is kimehessen. Én mindenbe belementem, csak hogy jól érezzék magukat, de azt veszem észre, hogy fordítva az én macskám őt sajnos nem nagyon érdekli.
2020. nov. 24. 17:52
 7/14 A kérdező kommentje:
Az enyémnek lett kitéve fűthető ház, tavaly télen még minden nap benne aludt. Aztán az ő macskája egyre többet járt ki, azóta nem mer az udvarra se jönni az enyém. A kutyával semmi probléma nincs, még az orrukat is összedugják.
2020. nov. 24. 17:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor relatíve egyszerű a megoldás. A benti macska legyen ismét benti. Hamar elfogja fogadni, hogy ez van, ha macska barát otthont alakítotok ki neki bent és le van mozgatva. Ha nagyon ki vagyok, meg kell barátkoztatni a hámmal és pórázzal, így kint is lehet amikor sétáltatjátok, de a te cicád se él rettegésben. Azt meg hamar megszokja a párod cicája, hogy x időben van séta. Persze ehhez kell a következetesség.
2020. nov. 24. 19:54
 9/14 anonim ***** válasza:
*Kivágyik
2020. nov. 24. 19:55
 10/14 anonim ***** válasza:
40%
Nem lenne fair elvárni, hogy az ő macskáját adja vissza, hiába a volt feleségé volt, azóta biztos kötődik hozzá és nem akarna megválni tőle. A mostani helyzet meg a te cicádnak nem jó, szóval kompromisszumos helyzet lehetne az, hogy az övé maradjon újra csak benti macska, a tiédé pedig lehetne az udvar a fűthető házával. Ha nem zavarnák egymást, akkor biztos visszaszokna hozzád.
2020. nov. 24. 20:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!