Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elvárható-e ez a kérés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható-e ez a kérés a páromtól?

Figyelt kérdés

Párommal másfél éve költöztünk össze az én családi házamba. Ő addig egy lakásban lakott a cicájával és a kutyájával. Nekem van (ill. sajnos csak volt, és ez a probléma) egy fára mászó, ágyban alvó boldog cicám. Pontosabban csak ő volt nekem, mert családom nincs, szüleim meghaltak, testvérem nincs. Szóval ők hárman beköltöztek hozzám. Azóta az én cicám fokozatosan eltávolodott tőlem és a háztól is, mert annyira fél az ő macskájától. Most ott tartunk, hogy már az udvarra se mer bejönni, az utcán etetem, már ha találkozok vele. Azt se tudom, hol alszik, mit eszik, néha napokig nem látom. Rettentően fél, evés közben is azt nézi, hogy tiszta-e a levegő. Az általános összeszoktatási procedúrákon már mind túl vagyunk, még egy macskapszichológus is volt már nálunk, aki megmondta, hogy mit hogyan csináljunk, de semmi nem segített. Engem ez nagyon szomorúvá tesz, nekem ez a macska olyan, mint a gyerekem. Párom elintézi annyival, hogy a macska tudja, hogy hol van a kaja, hol van meleg, nyugodtan bejöhetne. És hogy itt ő a hibás, miért nem mer bejönni.

A történethez tartozik, hogy az ő macskája nem is az övé, hanem a párom ex feleségéé. Már megvolt neki a házasság előtt is. Válás után el is vitte a csaj magával az anyjához, de mivel ott is volt már egy macska és ők se tudták elviselni egymást, ezért a párom elment érte és elhozta. Most a csaj újra férjhez ment, szép nagy vidéki házuk lett, gondját tudná már viselni a saját macskájának. A párom még az elején egyszer megmondta, hogy őt csak a két állattal együtt lehet vinni, vagy ők mind a hárman, vagy senki.

Most az van, hogy a két állat mereszkedik, nyújtózkodik a kanapén (egyébként nagyon szeretem őket), az enyém meg, akinek itt van az otthona, kint ül a kapu előtt a mínuszokban és néz befelé. Gyakorlatilag utcára került, nincs otthona, nem tartozik sehova.

Jogosan kérhetem-e a páromtól, hogy vigye el innen a cicáját, hogy az enyém újra be tudjon jönni?

2020. nov. 24. 17:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%
De jó hogy csak ennyi bajotok van....0
2020. nov. 24. 20:39
 12/14 anonim ***** válasza:
21%
Szép is a szerelem,macskák előbbre valók mint a tulajdon párotok. Sic transit gloria Mundi.
2020. nov. 24. 20:56
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

Pfuh, kemény helyzet.

Én azt csinálnám, hogy mindkét macska legyen bent tartva egész télen (ilyen szempontból jó az időzítés; télen amúgy sem nehéz bent tartani a kinti macskát) aztán a hónapok alatt csak össze összeszoknak annyira, hogy ne idegenkedjen tőle a macskád.

De írtad hogy tavaly télen is kint volt a macskád, szóval akár az is lehet amit írtak, hogy a párod macskája legyen mindig bent, a tiéd meg nagyrészt kint.

2020. nov. 24. 20:59
 14/14 anonim ***** válasza:
26%

Hova jutott a világ, mivé lett az ember.

Kutyának, macskának kint a helye.

Az embertársaitokat kellene tisztelnetek, nem az állatokat gyerekként kezelni. Vicc.

2021. márc. 15. 15:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!