Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez* a forgatókönyv csak amolyan férfifélelem, vagy ténylegesen bekövetkezik a párkapcsolatok egy részénél?

Figyelt kérdés

*Adott egy pár, évek óta együtt vannak, működik a kapcsolat, összeköltözés és minden ami ilyenkor szokott lenni.

Aztán jön a gyerek.

A gyerek után pedig tönkremegy a kapcsolat. A gyerek rengeteg időt és energiát (és pénzt) igényel. Egymásra nem jut sem minőségi idő sem motiváció. A nő veszít a vonzerejéből, már nem akar tetszetős lenni. Jönnek a kilók, az általános testi amortizáció. A szexuális élet meghal.

Aztán a felek elhidegülnek egymástól, a kapcsolatuk megromlik. A férfi előbb-utóbb nem bírja tovább (esetleg szeretője lesz), vagy a nő fogja azt mondani, hogy mostmár elég.

Jön a szakítás/válás, különköltözés. A férfi fizetheti a 20%-ot. A nő ellenséges lesz vele, és csak azért is a gyereken keresztül zsarolja, ártani akar neki. A gyereket ellene hangolja, a pénzt elfogadja, de szándékosan nem mutat együttműködést.

A férfi ott áll leégve, megsemmisülve, anyagilag a padlón. A gyerekével rossz lesz a kapcsolatuk, és a gyerek sem igazán olyan irányba fejlődik, amilyenbe a férfi akarta volna. Ha lánygyerek, akkor tini korára esetleg egy ócska kis rbanc lesz, aki lenézi az apját, de a pénzt azért szereti tőle.

Ahogy összeraktam egy ilyen forgatókönyv sok férfinak tartalmazza a félelmeit részben vagy egészben.

Mennyire valóságos ez a történet jellemzően?

#Férfisors
2020. okt. 28. 07:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

#15-ös vagyok.

Én pedig akkor lennék boldogtalan, ha az egész további életem egy másik ember (a gyerek) szükségleteiről szólna.

És attól, hogy benne van a legtöbb emberben az ösztön, még nem kötelező "engedni" neki. Attól ember az ember, hogy tud logikusan gondolkodni és mérlegelni.

De nem veszekedni akarok, csak reagáltam a kommentedre. :)

2020. okt. 28. 09:08
 22/32 anonim ***** válasza:
20%
a gyereknevelés oroszlánrésze, a szoptatás,pelenkázás, éjszakázás,dackorszak csak kb a gyerek középső ovis koráig tart, utána egyre önállóbb, nem kell kitörölnia fenekét, tud magának szendvicset cisnálni stb. Nekem most lett kisiskolás a legkisebb, igaz még este wcre én kísérem ki, tehát ébreszt, de már sok mindenben hagy időt, így már tudok tornázni is. Nem értem, ha egy ember elbasz két diplomára 10 évet meg még többbet egy cosmó szakmai képzésare, utazgatsára, bulira, hogy nem képes az aktív felnőtt korból 5-6 év teljes figyelmet szentelni a saját ygerekánek????
2020. okt. 28. 09:11
 23/32 anonim ***** válasza:
70%

Ez inkabb a nöi félelem. Hogy egy ffi csak elvarasokat tud tamasztani aztan lelép es nevelheti egyedül a gyerekeit.

Nem a ffiak áldoznak soha.

Nekik mindig is csak egy lightos szex marad egy gyerek es nem több.(tisztelet a kiveteleknek)

2020. okt. 28. 09:16
 24/32 anonim ***** válasza:
90%

"ha egy ember elbasz két diplomára 10 évet meg még többbet egy cosmó szakmai képzésare"

Mi az, hogy elbasz?! Szerinted az, hogy az ember tanul, képzi és fejleszti magát, ezáltal lesz egy jól kereső munkája, az csupán idő "elbaszás"? Ez igen kérem szépen, ez már valami.

"hogy nem képes az aktív felnőtt korból 5-6 év teljes figyelmet szentelni a saját ygerekánek????"

Milyen 5-6 évet te nem normális?! Melyik bolygón 5-6 év egy gyerek felnevelése??? Vagy talán csettintésre 5 éves kora után önellátó lesz az az ÓVODÁS gyerek? Nem kell neki enni adni, nem kell neki este mesét olvasni, altatni, nem kell a hisztijét elviselni, nem kell betegség esetén orvoshoz vinni, nem kell foglalkozni se vele, óvodába/suliba se kell vinni reggel-delutan, megoldja ő azt egyedül. Aki ekkora hülyeséget képes leírni, az maximum TV-ben látott közelről gyereket.

A gyerekedért egész hátralévő életedben felelős vagy, és nem csak 5-6 éves koráig! Korántsem a szoptatás, pelenkázás meg dackorszak a nehéz egy gyerek felnevelésében. Ahogy nő, egyre inkább meglesz a saját véleménye, akarata mindenről, ami nem feltétlen mindig egyezik a szülőével, aztán kamaszodik, csak azért sem azt csinálja, amit te kérsz tőle stb stb.

De amúgyis: ki vagy te, hogy bárkin is kérdőre vond, hogy nem akar gyereket?! Igen, van akinek fontosabb a tanulás, a bulizás, a karrier, az utazás stb. És akkor?? Mindenki úgy éli a saját életét, ahogy akarja, senkinek nincs joga elszámoltatni másokat.

2020. okt. 28. 09:28
 25/32 anonim ***** válasza:
88%

A válásnál annyi pénz jár, amennyit a bíróság megítél. Ugyanis 2 szülő van! A nő is beletett a kapcsoltba. Nyilván jár neki is a közös pénzből. Aki nem így gondolja, és az első konfliktusnál felelősségvállalás nélkül otthagyná a nőt egyedül, nulla segítséggel, az ne vállajon gyereket. A férfi is felelős a gyerekért onnantól kezdve, hogy megszületik.

Olyan ember meg főleg ne vállaljon gyereket, aki úgy áll hozzá, hogy a lánya "ócska r*banc" lesz. (A fia az biztosan csak mintagyerek lehet). Nagyon szexista hozzáállás.

2020. okt. 28. 10:19
 26/32 anonim ***** válasza:

Azért arról nem a nő tehet, ha nem marad idő egymásra. Valakinek figyelnie kell a gyerekre. És ha ezt mindkettőtök megteszi, akkor jó eséllyel nem lesz egyik fél sem használhatatlanul fáradt egész nap, és marad idő a saját dolgaitokra is. Pl. amíg az egyik fél olvas, kocogni megy, barátokkal találkozik, akármi, addig a másik van a gyerekkel, aztán fordítva. Ha ez nincs meg kölcsönösen, akkor valaki ki fog akadni előbb-utóbb.

Vagy pl. a hízás is olyan, hogy ha olyan nőt veszel el, aki életében nem sportolt, szeret nassolni, stb, akkor igen, ennek elég nagy a valószínűsége, de én 2 napot sem bírok ki torna, vagy valamilyen mozgás nélkül, és rosszul vagyok, ha igénytelenül nézek ki, tehát akármi történne, ez akkor sem maradna utolsó a fontossági sorrendben.

2020. okt. 28. 11:34
 27/32 anonim ***** válasza:
88%

Nincs kedvem elolvasni a sok hozzászólást, úgyhogy csak a kérdést olvasva válaszolok.

Szóval a nő megszüli a gyereket, esetleg rajta marad pár kiló. Erre a férfi (aki gondolom ugyanolyan tökéletes, mint 20 évesen) keres egy szeretőt. És a nő a hibás. Aha.

[link]

Kishazánkban amúgy a férfiak sokkal nagyobb arányban elhízottak, a nők mégsem picsognak emiatt, csak a férfiak hisztiznek folyton, hogy így már nem áll fel a cerka. Csak ugye a nők még szülnek is, ez valamennyire mentség, a férfitársadalomnak terhesség nélkül sikerül ezt a mértékű elhízást produkálnia. Most akkor melyik nem veszít a vonzerejéből és nem akar már tetszetős lenni idővel? Meg persze a nők a lusták és a felszínesek, véletlen sem a teremtés hájas, válogatós koronái.

Aztán még a pasi még nagy kegyesen duzzogva kifizet pár tízezer Ft-ot, amiből kb a gyerek kajája sem jön ki, nemhogy bármi más. Szóval a nő a végén ott áll megcsalva, leamortizálva, egyedül, anygailag a padlón. És még a férfi panaszkodik.

Hát őszintén ha csak ilyen felfogású férfiakkal találkoznék, akkor azt mondanám, hogy szüljön nektek a halál. Szerencsére én nem vagyok ilyen beszűkült gondolkodású, tudom, hogy a normális férfiak vannak többségben. De aki már mikor összejövünk azán parázik, hogy mi van, ha szülés után rajtam marad 10 kiló, aztán kénytelen lesz elválni, és havi húszezer Ft-ot a gyerekére szánni, na az szerintem inkább járjon prostihoz, vagy menjen önkénteskedni gyermekotthonba. De ne alapítson saját családot.

2020. okt. 28. 21:26
 28/32 A kérdező kommentje:

A normálisan válaszolókat pozitívan értékeltem, függetlenül attól, hogy mennyire értek egyet a válaszukkal.

Azonban fel nem tudom fogni, miért jó ez egyeseknek, hogy még egy ilyen kérdés alatt is habzó szájjal fröcsögnek, mint az acsargó kutyák. Olyan szintű indulat és frusztráció jön le némely kommentből, hogy csak nézek. Talán kényes témára tapintottam? Vagy egyszerűen csak előjött a grrlpower?

Drágaságaim, meg lehet a véleményt normálisan is fogalmazni: hogy "igen, előfordulhat, és ez sok esetben a férfira vezethető vissza, aki nem tesz eleget kellő mértékben családfői kötelezettségeinek". Vagy ilyesmi. De ti... hát finoman szólva sem a produktív beszélgetésre vágytok.

Nézzük a 27-es acsargó grrlpower választ:

"Szóval a nő megszüli a gyereket, esetleg rajta marad pár kiló. Erre a férfi (aki gondolom ugyanolyan tökéletes, mint 20 évesen) keres egy szeretőt. És a nő a hibás. Aha."

Nem pár kilóról szólt a kérdés. Olyan mértékű hízásról, illetve elhanyagoltságról, ami már ténylegesen zavaró. Ha a 60 kilós nőből 65 lesz, hát istenem. Szerintem ezért nem sok férfi problémázna. Ha a 60 kilósból 80 kilós lesz, aki elfelejti a nőiességét, na az már baj.

Senki sem mondta, hogy a férfi ugyanolyan tökéletes lesz. (Mondjuk hozzáteszem, a férfiak legtöbbje jobban néz ki 20 éves korában, mint 30 évesen.) Na mindegy, a lényeg, hogy rohadtul szélsőséges példát hozol, amiről egyszerűen süt a frusztrált acsargási hajlam.

"Kishazánkban amúgy a férfiak sokkal nagyobb arányban elhízottak, a nők mégsem picsognak emiatt, csak a férfiak hisztiznek folyton, hogy így már nem áll fel a cerka."

Egyrészt nem ilyen statisztikáról szólt a kérdés. Másrészt nem hiszem, hogy ez valós statisztika. Harmadrészt a férfiak szexuális ízlése (sajnos) olyan, hogy a hosszútávú érdeklődését nem fogja fenntartani egy elhízott nő. Ez van. Mindkét nemnek megvannak a maga jellegzetességei.

"Most akkor melyik nem veszít a vonzerejéből és nem akar már tetszetős lenni idővel? Meg persze a nők a lusták és a felszínesek, véletlen sem a teremtés hájas, válogatós koronái."

Huh... hát a feminácit csak nem tudtad sokáig elrejteni a személyiségedből. Amúgy feltűnt, hogy a kérdés egyáltalán nem az elhízott férfiakkal foglalkozik? Ha erről akarsz beszélgetni, írj ki egy saját kérdést. Itt most nem arról van szó, hogy egy férfiszegmens köpködjünk. Nagyon elkanyarodtál a témától (ez általában ilyen feminista liberális vitatechnika).

[link]

Tessék, olvasd el, és tanulj belőle. Hasznos lesz számodra.

"Aztán még a pasi még nagy kegyesen duzzogva kifizet pár tízezer Ft-ot, amiből kb a gyerek kajája sem jön ki, nemhogy bármi más. Szóval a nő a végén ott áll megcsalva, leamortizálva, egyedül, anygailag a padlón. És még a férfi panaszkodik."

Háááát azért ebben nagyon durván csúsztatsz, kiscsibe! A válás mindenki számára szívás. A nőnek azért gondolom volt munkahelye szülés előtt, ami anyagi forrást biztosít neki. Kap az államtól támogatásokat. Kapja a férfitől a 20%-ot. A nőé szokott maradni a lakás. Szóval ne csináljunk már úgy, mintha a válás a férfi számára csak egy kis kellemetlenség lenne, a nőnek meg maga a pokol. Ha már ennyire szélsőségesen gondolkozol, akkor szerintem ez inkább fordítva valószínűbb!

"Hát őszintén ha csak ilyen felfogású férfiakkal találkoznék, akkor azt mondanám, hogy szüljön nektek a halál."

Taps, taps, taps... Felhergelted magad olyan dolgokon, amit senki nem mondott, majd kiakadtál tőle. Azért ennél legyen már több eszed, te biztosan-főnyeremény!

"Szerencsére én nem vagyok ilyen beszűkült gondolkodású, tudom, hogy a normális férfiak vannak többségben."

A normális férfiak félelmeiről beszéltünk, nem tűnt fel? Apropó, újabb femináci vitatechnika: shaming language. Van egy számodra nem szimpatikusnak ítélt vélemény (ami még ráadásul továbbra is csak kérdés volt, nem kijelentés), erre te már leszólod az összes ilyet vallót. Te beszélsz normális férfiakról? A normális férfiaknak normális nő jár. A kommented alapján te igencsak messze állsz ettől. Kezd kirajzolódni előttem egy frusztrált, férfilenéző, nővagyokfelsőbbrendűvagyok, ingerlékeny, kisebbségi komplexusos nőstény képe... elég távol áll a normális nőtől.

"De aki már mikor összejövünk azán parázik, hogy mi van, ha szülés után rajtam marad 10 kiló, aztán kénytelen lesz elválni, és havi húszezer Ft-ot a gyerekére szánni, na az szerintem inkább járjon prostihoz, vagy menjen önkénteskedni gyermekotthonba. De ne alapítson saját családot."

Végül: olvasd el mégegyszer a kérdést. Aztán ezt a bekezdésedet. Szinte kiveri a szemedet, hogy mennyire távol áll egymástól a kettő. És undorító, hogy milyen irányba akarod kozmetikázni a másik fél álláspontját.

2020. okt. 29. 07:43
 29/32 anonim ***** válasza:

#28:

Ne érvelési hibákat linkelj ide, amikor eleve egy uszító, hamis kérdést írsz ki, ami azt sugallja, hogy a nőknek milyen f.sza válás után, kész főnyeremény, míg a pasiknak csak átok, tekintettel, hogy a nőnek szerinted biztos alig fizető munkája van, míg a férfi az átlag többszörösét keresi.

Neked sem kötelező nősülni, sőt csajozni sem. Prtóbálkozz a saját nemednél és akkor egymást között nyugodtan alázhatjátok a nőket.

Az ilyeneket, mint te, kerüli el minden nő és nem véletlenül.

2020. okt. 29. 10:51
 30/32 anonim ***** válasza:

Ez a te érvelési hibáid oldal olyan gáz. Gondolom a személyeskedés is benne van, legalábbis én úgy tanultam, hogy a személyeskedés nem játszik egy értelmes vitában. "Kiscsibe." Az...

Én úgy értelmeztem, hogy azt állítod, hogy az egy általános probléma, hogy a nő elhízik, emiatt a férfi már nem kívánja. Erre írtam, hogy a másik oldal sokkal gyakoribb. A statisztika hiteles, egymillió ilyen készült még, ez nem hit vagy nem hit kérdése. Tény, hogy a férfiak általában sokkal elhízottabbak.

Az elvált nő milyen támogatásokat kap? Semmi extrát, ugyanazt, mintha nem lenne elválva. A lakás csak akkor lesz a nőé, ha házasság előtt is a nőé volt. Ha a férfié lett volna, akkor nincs az az isten, hogy a nő elvegye. Tudod, házasság előtti külön vagyon. Ez csak egy olyan elterjdet nőszidő duma, hogy viszi a lakást. Ja, csak kár, hogy Magyarországon nem ilyen a jog. A gyeraktartás meg tényleg legtöbbször semmire nem elég.

Nem vagyok sem fusztált, sem femináci, boldog párkapcsolatban élek. Libsi az mondjuk vagyok, elég röhej, hogy ez szitikszó lett a popsiknál.

Na midegy, a kérdésedre válaszolva te is tehetsz azért, hogy ne következzenek be a félelmeid. Te se hízz el, foglalkozz eleget a gyerekkel ahhoz, hogy a nő eljusson sportolni. Meg legyen saját házasság előtti lakásod, és akkor nem veszik el tőled válásnál sem. A gyermekfelügyelet lehet osztott is, akkor sem fizetni nem kell, sem ellened hangolni nem tudja. Igazából nem tudom mit vársz, nyilván van olyan forgatókönyv, mint amit leírtál, meg másmilyen is. Ha megismered azt, akivel családot vállalsz, tudok kommunikálni, és nem csak szaporodtok ész nélkül, mint a nyulak, akkor nem ez lesz a forgatókönyv.

2020. okt. 29. 10:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!