Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet javítani egy párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, mit tud tenni az egyik fél ha a másik elhagyja magát? Ilyenkor végig kell nézni a kapcsolat szétesését? Vagy meg lehet indítani valamit a másikban hogy összeszedje magát? A nyílt kommunikáció nem játszik, mert támadásnak veszi. Nem lehetne valahogy proaktívan előhívni?

febr. 11. 22:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha a kommunikacio nem müködik, elöbb-utobb kuka. Egyedül nem vagy eleg a kapcsolatotok megmentesehez. Ehhez a masik felnek is akarnia kell. Ha nincs igy, feleslegesen pazarlod ra az energiadat. Sorry, ez van...
febr. 11. 22:51
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha támadásnak veszi akkor nem akar azonosulni érzelmileg veled. Nem érdekli a véleményed, csak a "hagyjál már békén", esze ágában sincs semmin változtatni. Kuka a történet.
tegnapelőtt 00:26
 3/12 anonim ***** válasza:
Ezek azok akik kimutatják a jót meg a szépet amíg elérik a céljukat. Nem kell végignézned. Hagyd ott, egyből összeszedi magát. Rengeteg ilyen nyomorult van. Amíg ezt a látszatot keltik addig bekajálják az áldozatok, utána meg megy a sírás-rívás.
tegnapelőtt 02:53
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Ha vki elhagyja magát azt kell kezelni. Annak oka van. Vagy nem akar már élni vagy depis vagy nem szerelmes vagy drogos vagy akármo.

Ez nem kapcsolati problema hanem egyéni.

tegnapelőtt 06:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez a "támadásnak veszi" dologhoz azért tegyük hozzá, a legtöbb ember akkor szokott szétesni, amikor nagyon rossz lelki passzban van, és nyilván ilyenkor eléggé megnő az esélye, hogy érzékenyen reagál a problémafelvetésre.
tegnapelőtt 11:07
 6/12 anonim ***** válasza:

"... mit tud tenni az egyik fél ha a másik elhagyja magát?"

Megszöksz, vagy megszoksz. Vagy lehet próbálkozni, a mi esetünket lejjebb írom.

"Ilyenkor végig kell nézni a kapcsolat szétesését?"

Dehogy.

"Vagy meg lehet indítani valamit a másikban hogy összeszedje magát?"

A feleségem szeretővel állt elő, ő így indította meg bennem a felismerést. Mert én voltam az, aki nagyon elhagyta magát. Elhíztam, piáltam, nemtörődtem semmivel és senkivel, zombi üzemmódra váltottam, teljesen egyedül maradt a feleségem mindenre (háztartás, gyerekek, stb). Küzdött, kitartott, próbált segíteni hosszú időn keresztül, majd meggyengült és egy váratlan pillanatban valaki elvarázsolta. Ő ezt őszintén elmondta még nagyon az elején. Nem volt hazudozás, titkolózás hosszasan. Ő nem olyan fajta, ő őszonte van gerince, DE érző emberből van ő is, nem bírta tovább cérnával. Tökre megértettem.

Ez nekem kellő pofon volt ahhoz, hogy összeszedjem magam.

Feltettem magamnak kérdéseket: mivan? Elveszthetem a feleségemet? A családomat, a gyerekeket? Oké, ha így lesz, de akkor ilyen állapotomban a kutyának sem kellek majd, ugye?

Az összes válaszra ugyebár az IGEN volt az egyetlen ésszerű válasz, ezért én mondtam akkor magamnak egy hatalmas NEM-et! Hogy NEM akarom ezt így tovább.

Elkezdtem sportolni, egészségesen táplálkozni, lett hobbim. Lefogytam ~30 kg-t, sportos, izmos testalkatom lett, teljesen megújultam. Jobb formába kerültem, mint 20 évesen voltam (40 múltam kicsivel).

A feleségem újra meglátta bennem a férfit, elkezdett közeledni hozzám, a szeretőt elhagyta. A korábbi hibákat próbáljuk nem elkövetni, azért voltak dolgok, amik hozzásegítettek az én leépülésemben, amikről a feleségem is tehetett, de ezt ő is belátta és változtatott ő is egy csomó dolgon, amit - így utólag végiggondolva - ő is rosszul csinált. Azért az éremnek mindig két oldala van és a dolgok soha sem fehérek vagy feketék.

Hát szóval nálunk ez kellett: egy NAGYON DURVA POFON, ami kijózanított minden szempontból.

Ha nem lépte volna meg ezt a feleségem, ha nem jött volna egy 3. fél nála éppen a legjobbkor, akkor 100%, hogy én maradok zombi, depis állapotomban tovább, ő meg lelépett volna a fenébe, egyedül. Aztán esetleg utána lett volna valakije, én meg talán totál leépültem volna mégjobban és maradtam volna egyedül.

tegnapelőtt 13:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindent támadásnak vesz barátnőm
tegnapelőtt 17:47
 8/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

a 6-ost különösen, inspiráló, jó ilyet olvasni.

tegnapelőtt 17:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát azért szerintem annyira nem inspiráló, hogy a másik megcsalt. Oké, hogy ennek köszönhetően szeded magad össze, így az életednek nincs gatya, de annak a kapcsolatnak esélyesen igen. Legalábbis én nem látom, ezek után hogy lehet megbízni a másikban.
tegnapelőtt 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:

#9:

"Legalábbis én nem látom, ezek után hogy lehet megbízni a másikban."

Feltétel nélkül. Nem eleve azt nézni és lesni, hogy mikor történik vajon megint ilyen. Az nem bizalom. Ennyi.

Annyi feltétel van maximum, hogy ő bízik bennem, hogy többet nem hagyom magára érzelmileg, hogy nem taszítom el magamtól és hogy nem hagyom el magam. Én meg bízok benne, hogy amíg ez így van, addig nem csal meg.

Ahogyan tennénk ezt egy másik/új kapcsolatban is, hogy bízunk a másikban.

Mi így utólag már tisztán látjuk, hogy mi miért történt, akkor, abban a megzuhant helyzetben és állapotban egyikünk sem látott tisztán. Próbáljuk nem elkövetni a korábbi hibákat.

Amíg minden rendben volt velem is, 15+ évig semmiféle ilyesmi gond nem volt.

tegnap 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!