Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek túlreagálom?

Figyelt kérdés
Párommal van egy 11 hónapos kisfiúnm aki rengetegszer kel éjszaka, fogzik, szeparációs szorongása van.. párom hétközben 12 órát dolgozik minimum. Reggel 5kor megy és legjobb esetben délután 6-kor ér haza. Szabadságot még 1 napot se vett ki ebben az évben. Szóval kb nulla segítség hétközben. Hétvégén szokott segíteni, akkor babázik, én akkor alszom 1-2 órát meg foglalkozom a lakással. Most kitalálta hogy elmegy a haverokkal 3 napos bulihétvégére én meg nagyon kiakadtam, szerintem ez nem fér bele a családi képbe hogy kivesz 3 nap szabit és csattra készre rakja magár, mellette én meg zombi vagyok és úszik a lakás. Lelkiismerete tisztára mosása érdekében el akar vinni minket wellness hétvégére, de undorodom még a gondolattól is. És még ő van megsértődve.. szerintetek túlreagálom?
2020. okt. 22. 08:32
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
Köszi ez egy jó ötlet! Kitartást nektek is!
2020. okt. 23. 13:05
 52/60 anonim válasza:
87%
Szia Kedves Kérdező! Most egy nagyon nehéz szakaszban vagy az életedben. Csodálatos de nehéz. Egyszerre vagy édesanya, feleség (vagy barátnő) háziasszony, és még tanulsz is. Nem könnyű, de hidd el sokkal több erő van benned mint gondolnád. Bírni fogod, csak nem szabad óriási elvárásokat támasztanod magaddal szemben. Volt olyan hogy félájult voltam a kisfiammal mert rengeteget sírt. Elaludt, de mennem kellett volna mosogatni. Nem mentem én is elaludtam. Először szerintem tedd rendbe a lelked, nyugodj meg, engedj el nem fontos dolgokat a háztartásban. Akkor nem leszel annyira feszült és nem érzed, hogy a párodnak kompenzálnia kell. Ha párod el akar menni, engedd. Tudom, hogy fáj, meg értem a szitut is, hogy megvillantja a wellnest, aztán jön a fekete leves. De gondolj bele, azért tette így mert félt tőled. Tudta, hogy nem adhatja be simán a 3napos bulit. Tehát előre tudta, hogy te mit fogsz érezni. Mert ismer. Érezd jól magad a wellnesben, neki pedig majd kívánj jó szórakozást a bulihoz, felemelt fejjel, méltósággal. Ne szekáld. Kedvesen elmondhatod neki, hogy szeretnéd ha jól érezné magát, de te úgy éreznéd igazán boldognak magad, ha ő úgy érezné a legjobb pihenés a családjával kikapcsolódni. Amikor pedig nem lesz otthon, tervezz programokat. Menj el a kicsivel valahova, állatkert, cukrászda, séta. Kérj segítséget, menj el bulizni a barátnőddel,menj moziba, nézz meg egy kiállítást. Menj el a szüleiddel és a kicsivel kirándulni. Kitartást kívánok neked, hidd el később könnyebb lesz, mert a kicsi nő, te meg egyre rutinosabb leszel.
2020. okt. 23. 23:48
 53/60 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon szépen köszönöm a válaszod, nagyon szépen és jól gondolkodsz! Közben átbeszéltük a dolgokat, sajnos nincs keret wellnessre, kompromisszum megoldásként megígérte hogy kivesz egy pár nap szabit és velünk lesz. Nagyon remélem hogy teljesíteni fogja, sajnos nagyon munkamániás. Tavaly is csak ígéretei voltak, aztán még a kicsi születése után is csak 3 napot vett ki az 5 napból.. De mondhatom ez is nagyon jól esett, hogy már kinéztem a szállodát és közli hogy jó, de miből? (85 lenne, 4 nap akciós csomagban, nem egy 400 ezres út..) csalódotam ismét, arra pont jó volt. Kész zsákutcának érzem most.
2020. okt. 24. 08:36
 54/60 anonim ***** válasza:
57%

#48 és #50 vagyok

Jaaa mert piálni van pénz, gondolom nem sátorban ülnek majd 2 doboz kőbányaival...

Eddig úgy gondoltam, hogy nem veszekednék, viszont ennél a pontnál elküldeném a pics@ba!!!!

Az a minimum anyám,hogy abban a 3napban pizzát,hamburgert meg amit csak megkivánok megennék,meginnék, élnék mint kiskirály... ha neki lehet, akkor neked is!!!

2020. okt. 24. 13:39
 55/60 anonim válasza:
100%
Nagyon nehéz ez a dolog, amiket írsz, értem a gondolataidat. Tényleg nem szép tőle, hogy először mond valamit, amiben te hiszel, aztán meg változtat rajta. Meg kell tanulnod elmondani ami bánt téged, olyan hangsúllyal, hogy ne támadásnak vegye, hanem úgy érezze tennie kell érted, értetek. Ezt nem lehet kikövetelni, vagy magától jön, vagy lehet motiválni, de kierőszakolni nem. Ha hosszú távon is megbízhatatlannak, vagy nem törődömnek tartod, tedd fel magadnak a kérdést, hogy mennyire szeret téged. Hogyan fogsz számítani rá egy életen át. Nem könnyű összecsiszolódni.
2020. okt. 24. 16:45
 56/60 FoxtrotLidérc ***** válasza:
0%

45-ös: Várlak szeretettel egy sűrű hetemen. Velem leszel, azt csinálod, amit én, ha valaki súlyos fejsérülést szenved, de hogy a koponyája kinn van a fejsebből, ellátod, ha olyan van, többszáz embert terelsz ki az állomásról - harmadmagaddal. Kinn állsz, feltartod a tömeget. Utána mégy velem takarítani, építkezésre segédmelósnak, mész kertészkedni, fát vágni, mobilfalat építeni - ami van. Volt már, hogy 44 órát voltam egyhuzamban talpon, és még elvi lehetőségem sem volt aludni. És még így is: Főztem kettőnkre, hogy tudjunk mit vinni melóba, kimostam a cuccokat, hogy legyen a s**günkön tiszta ruha, rendet raktam, mert barátnőm a második éjszakáját taposta. Te mit teszel? Mármint a köpködésen kívül. Garantálom, hogy a huszonnegyedik óra után sírva könyörögsz majd a b*zilattéért, meg a kispárnáért. Ja, és nekem elvi lehetőségem sincsen bulizni. Örülök egy-egy ilyen sűrűbb hét után, hogy lyuk van a s*ggemen, mielőtt nekem jössz.

Kérdező: Üljetek le megbeszélni a dolgot. Mondd el, hogy szükséged van rá. Mondd el, hogy szeretnél te is kikapcsolódni végre. Tény és való, hogy iszonyat nagy fába vágtátok a fejszéteket, de a srácnak azért erre kellett volna gondolnia, mielőtt belevágtatok ennyi mindenbe. Tudnia kellett volna, hogy a gyermekvállalás NAGYON sok lemondással jár.

Mindenkinek: Hajrá! Minél több pirosat kérek! :D

2020. okt. 24. 16:51
 57/60 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

45.vagyok.

Fogalmam sincs hogyan vontál párhuzamot az én írásom és a te èletviteled között...

Ez egy anonim oldal, ezért fogalmad sincs ki mivel keresi a kenyerèt. Nem kell magad piedesztálra emelni mert huszonx órákat dolgozol. Mindenki a saját èletèèrt felelős, amennyiben nem tetszik neked a sajátod alakíts ki élhetőbb életet.

Egyébként a kérdès nem erről szólt. Ha rád nem vonatkozik a a panasz része, miért vagy kiakadva? Vagy valahol ki kellett adni magadból, hogy idő előtt vègelgyengülès lesz a végzeted?

2020. okt. 24. 22:14
 58/60 FoxtrotLidérc ***** válasza:
75%

Egyszerű oka van annak, hogy ezt leírtam neked: Nem szeretem, amikor valaki úgy beszél úgy a férfiakról, mint a nőkről úgy általában, mint ahogy megnyilvánultál. Érted, nem az amit mondtál, hanem ahogy mondtad. Ahogyan előadtad magad. Olybá tűnt, mintha megvetnéd a férfiakat úgy általában. Nyugtass meg, hogy melléléptem.

Az megint más kérdés, hogy IGEN, vannak prioritások. Ezzel értek csak egyet. Viszont azt honnan tudod, hogy a kérdező párja iszákos? Ez nem derül ki a kérdésből. Ha iszákos - akkor igen, egyet tudok érteni veled. Ha nem, maga a feltételezés is sértő. Plusz. Ha tényleg CSAK 3 napról van szó egy évben, akkor az még nem AKKORA tragédia. Hogy is fogalmaztál? "Iszákos, nagyra nőtt óvodások", vagy mi? Csak mert három nap kőzkiengedés ÉVES SZINTEN jól esne neki? Ráadásul úgy, hogy heti 5x12 órát talpal? Az mondjuk tény, hogy ha előre szól odahaza, hogy "Figyelj, drágám! Lenne egy ilyen-olyan három napos buli, amire szeretnék elmenni. Meg tudnánk valahogy oldani?" Mennyivel jobban hangzik, mintha csak beböfögi, hogy akkor ott lesz... A pasasnak csak ez a megnyilvánulása nem tetszik.

Amiért pedig elregéltem, hogy mit csinálok, annak meg még egyszerűbb oka van. Nem tudom, milyen munkarendben nyomod, de az írásod alapján nem nyomattál ilyen "szessönöket". És elárulom, vagyunk még páran, akik ennyi órákat nyomjuk. És a nevükben kikérem magamnak az általánosítást.

2020. okt. 24. 22:38
 59/60 anonim ***** válasza:
49%

Nem általánosìtásnak szántam.

Emiatt elnézést, oda irhattam volna, hogy tisztelet a kivételnek.

Azonban a véleményem megtartom, aki nem képes a családját minden elé helyezni, neki nem való gyerek és párkapcsolat.

Igenis az alkohol nagy probléma kis hazánkban, és az ilyen egyszeri három napos hétvégékből jön a többi. Nem gondolnám, hogy hölgy aki a kérdést kiìrta nem érdemelt volna meg egy hétvégét, ahol ő is kikapcsolódhat,ahol egymásra szánhattak volna némi időt. A gyerek nevelés sem arról szól, hogy a nő egész nap fekszik, alszik (jó esetben).

Azt gondolom, hogy igen jár a kikapcsolódás mindenkinek, miután elég időt töltött a családjával, mert rengeteg párkapcsolat megy tönkre a baba születése után.

Tisztában vagyok a munka fogalmával, azonban azért mert én "csak" 8 órában dolgozom, nem jelenti, hogy a munkám kevesebbet ér. Persze ez nem jelenti azt, hogy gyenge lennék, illetve azt sem,hogy aki ennyit dolgozik lusta lenne (A te irasodbòl ezt tudtam leszűrni, aki keveset dolgozik nem bírja a gyűrődèst vagy épp lusta 🧐)

A párom is 250 órát dolgozik egy hónapban, ő ezt szereti, mert így több szabadnapja van. (24 órázik), de soha egyszer nem említette, hogy "bezzeg ő mennyit dolgozik..."

A lényege a dolognak, hogy legyen munka.

Igy a munkára vonatkozó részt nem tudom a továbbiakban sem hova tenni.

Illetve megjegyeznèm, hogy nem az olyan emberekre vonatkozott a kommentem, akik normális èletvitelt folytatnak (mint élő példa vagy te is), hanem akik 30-40 éves korukra is úgy viselkednek mint akik nem nőttek fel, nem komolyodtak meg.

Még jó, hogy nem vagyunk egyformák, párom szerencsére jó példát fog mutatni a gyerekeinknek.

A családomban ismeretlen fogalom az alkohol, édesapám és èdesanyám absztinens, soha egy korty alkoholt nem ivott, ehelyett tökéletes gyerekkort kaptam. Nálam ez a mérce. Ennél alább soha nem adom.

Ameddig egy férfinek a haverok az elsők, nem érdemel családot.

2020. okt. 24. 23:17
 60/60 FoxtrotLidérc ***** válasza:
Akkor viszont elnézést kérek a kirohanásomért és a kommentjeimet vedd tárgytalannak.
2020. okt. 25. 00:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!