Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire jellemző a kapuzárási...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire jellemző a kapuzárási pánik az első gyerek születése miatt? Szerintetek mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

A férjemmel 4 éve házasodtunk össze, előtte már 6 éve együtt voltunk.

Igaz, hogy van közöttünk korkülönbség (11 év), de ennek sosem éreztük a hátrányát. Gyereket is akkor vállaltunk, mikor már mindketten azt éreztük, hogy lenyugodtunk és nem fog hiányozni a minden estés kimaradás, havi szintű utazások stb. Őszinte leszek, én sokat olvasgattam már a terhesség előtt is és próbáltam a legrosszabbra készülni. Hogy majd lesz egy nem alvó, folyton síró babánk, akivel egy 10 perces autóút is rémálom lesz majd és elfelejthetjük 2-3 évre a szabadidőt, szórakozást és marad a zombi-mód, a túlélésért küzdés.

Ennek ellenére lett egy sosem síró, folyton mosolygó kislányunk tavaly decemberben. Nem fogok hazudni, az első hetek nehezebbek voltak, de nagyon hamar belerázódtunk. Kisebb-nagyobb szervezéssel, segítséggel szinte tudtuk folytatni a baba előtti életünket, nem kellett mindenről lemondanunk. Most lesz novemberben 1 éves, tehát azért még bőven a szülőség elején vagyunk, de úgy érzem, jól vesszük az akadályokat.

Ennek ellenére a férjemen azt veszem észre, hogy fél az idő múlásától. Tavasszal kitalálta, hogy neki kell egy sportkocsi, mert hogy a SUV-k nagyon "családi autók" és neki kell valami, amivel száguldozhat. Pedig ne olyan kocsikat képzeljetek el, amik tele vannak ragasztva matricákkal, ezekkel is bőven lehet gyorsulgatni...

Aztán azzal jött haza a múlt héten, hogy ő elkezdi a nagymotorra való jogosítványt, mert hogy én el nem tudom képzelni, hogy az mekkora szabadságot ad.

Az öltözködése is megváltozott, eddig teljesen az elegáns vonalon mozgott, ing-zakó/öltöny/nyakkendő. Most tapadósabb farmer, bőrdzseki, sportcipő, póló (idejét sem tudom, mikor vett fel utcára pólót).

Már akkor őszült, amikor megismerkedtünk és sosem zavarta, szerintem is inkább sármosabb tőle. Most kitalálta, hogy befesteti a haját...

30 éves vagyok, vigyázok a bőrömre, arcomra. Nincsenek is bőrproblémáim. Mégis valamelyik nap nézegette az arcom és hogy szerinte miket kéne megcsináltatnom az arcomon és hogy mit szólnék, ha ezeket kapnám tőle karácsonyra. Hát azt hittem, hogy visszaköpöm a kávémat hirtelen. Azóta viselkedik így, mióta megszületett a lányunk.

Ha mondom pl. hogy amit vett/felvett, nem illik hozzá, nem az ő stílusa, akkor magából kikelve veszekszik, hogy de igen és én csak féltékeny vagyok, mert félek, hogy így majd tetszeni fog a fiatalabb lányoknak és megnézik őt az utcán. Mondom nem, de 40 felett az ember ne öltözzön már kamaszfiúnak, könyörgöm. A barátai is múltkor végig szívták a vérét, hogy mi közös ruhatáron osztozunk mostanában, vagy miért hord a férjem ennyire feszülős nadrágokat.

2020. okt. 18. 19:27
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
59%

Magánnyomozo bmeg😂 a férj mellett állok! Bárcsak elmondhatnám neki kive él együtt!!!!

Undorito egyszeruen!

2020. okt. 18. 21:25
 32/44 anonim ***** válasza:
76%
Igen, kapuzárási pánikja van. De nem a gyerek miatt, hanem az életkora miatt. Az más kérdés, hogy ez egybe szokott esni sokszor persze azzal, hogy már van gyerek. Van, akinek baba, másnak meg már 3 kamasz, ki mikor kezdte, sok példát ismerek meghülyült családapákra. Nálunk is ez volt, minden happy, gyerekek mellett végre lett időnk egymásra, tervben költözés, vállalkozás... És elkezdett öltözni, költeni... és végül lett szerető (egy évig mentegettem, hogy nincs, ő soha) - nem is fiatalabb, nem is szebb, sőt szintén gyerekes, csak gondolom, az mászott épp rá. Két évig tartott, utána kérezkedett vissza.
2020. okt. 18. 21:32
 33/44 anonim ***** válasza:
39%

Fúh de sok nőgyűlölő van itt. A ferje kritizalja az arcat a sajat felesegenek, miszerint karacsonyra plasztikai mutetet akar adni neki, mert nem nez ki eleg jol. Vicc kategoria. Meg ez a sok roh.dt lelku kommentelo is, aki csak a megcsalast emlegeti. Bar teny, benne van a pakliban hogyha nem engedsz a kis hobortjainak pl. motor, sport auto, plasztika, akkor lehet elobb vagy utobb kikacsingat, hiaba most meg nem. Valoban kapuzarasi paniknak mondanam, csak nem biztos hogy van ebbol kiut. Ha o ebbe most bele esett, nem biztos hogy ki fog jonni belőle valaha is. Akarsz őszintén meg 20-30 evet leelni egy nagy gyerek mellett, akinek nem vagy eleg jo, a sajat lelki vilaga miatt? Mert en ismerek ilyen 40-en feluli panikba esett embereket, es nem nagyon latom hogy megvaltoztak volna kesobb. Ez mar igy lesz mig teljesen meg nem oregszik es meghal. Komolyan sajnalom, de en pl nem tudnek igy elni. Neked sok sikert hozza ha nem akarod elhagyni.

Bar azt azert hozza tennem, hogy pl az oltozkodesebe lehetoleg ne szolj bele legalabb, akkor se ha 20 eves modjara oltozik. Legalabb ebbe hagy legyen orome. Viszont azt se hagyd hogy teged inzultaljon pl a kulsoddel.

2020. okt. 18. 21:35
 34/44 anonim ***** válasza:
88%

Jézusom! És a babás csoportban mit mondanának? A sok beszűkült, évek a 4 fal közé zárt, lehányt pólójú kismami között talán azt hallanád, ami te akarnál. Talán. De ott is akinek esze, pillanatok alatt levágná, hogy a hapsidnak nem való a családosdi, és hazudhatja a szemedbe, hogy élvezi a babucizást, a tettei homlokegyenest mást mutatnak.

Ideje lenne felébredni, mert qva nagy lesz a pofáraesés.

2020. okt. 18. 21:42
 35/44 anonim ***** válasza:
89%

30: félreértik a kommentelők a kérdést? Akkor vessünk számot. Tehát van egy férjed, akinek új hobbija lett, a sportkocsik és a metroszexualitas. Mivel úgy érzi, te nem tudod felvenni a versenyt az ő csodás kinézetével, elküld plasztikai sebészhez nagygenerálra. Mindeközben magánnyomozót bérelsz, mert te maga se hiszel neki. Amikor meg felteszel itt egy kérdést, és kapsz rá egy egyöntetű véleményt, akkor mindenki hülye, mert neked boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatod van? Hát oke, tudod van erre egy közismert pszichológiai szakkifejezés, úgy nevezik kognitív disszonancia. Te ebben szenvedsz jelenleg.

33: te is a fentiekben szenvedsz, minekutan a kommentelők szidása után leírtad az eddigi véleményeket, csak pepitában. :D

2020. okt. 18. 21:43
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos amiket leírtál, ez elég egyértelmű. Azt gondolom, hogy a kapuzárási pánik együtt jár a megcsalással is, előbb utóbb. Ami meg a stílus váltást illeti, ez is gyanús. Sajnos az én párom is 11 év után kezdte ez csinálni, fura volt, mert előtte abszolút nem tollászkodott sokat . Hát nem volt alaptalan a gyanúm. Egy kolléganőbe szeretett bele 😒
2020. okt. 18. 22:45
 37/44 anonim ***** válasza:
90%

Leírtuk huszonöten ugyanazt, te mégsem akarod látni az igazságot. Lehet, hgoy MÉG nincs szeretője, de előbb utóbb lesz neki. Sajnos vannak olyan férfiak, pláne akik relatíve későn kezdik meg a családalapítást, hogy a gyerek születése után rájönnek, mégsem való nekik a papás-mamás.

U.i: az már alapvetően intő jel, hogy magánnyomozót kellett bevetned. Ez a kapcsolat kuka így.

2020. okt. 18. 22:59
 38/44 anonim ***** válasza:
Hogy a kerdesedre valaszoljak a gyerekszuletes krizis az ember eleteben akkor is ha keszul ra es tervezi. Szerintem csak maradj erdeklodo meg nyitott hogy mi all a valtozas mogott, de ne szolj allj bele túlságosan mivel vszinuleg átmeneti. Vagy maganak vagy masoknak akar valamit bizonyitani ezzel.
2020. okt. 19. 02:56
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó lehet a kapcsolatotok, ha magánnyomozót fogadsz és azt elújságolod az egész baráti társaságnak meg anyádnak is...
2020. okt. 19. 09:30
 40/44 anonim ***** válasza:
40%
Én is kb így vagyok pasiként 38 vagyok és van egy egy éves gyerekem. Nálam is az van, hogy teljesen máshogy viselkedem, edzek, fiatalosan öltözködöm es annak is érzem magam, hisz nem vagyok öreg 100 éves. Nálam ennek az az oka, hogy az állandó munka után szétcseszi az agyam a sok zenélő játék és hogy semmi másról nem szól az élet csak a kisgyerekről. Akit félreértés ne essék nagyon szeretek, de ettől be lehet fásulni és szerintem ez ellen akar tenni. A te férjednél ez különösen igaz, ha mindig otthon van és ha megy valahova, akkor mentek vele. Nyilván be van sokallva ettől a folytonos együttléttől. Szabadságért ordít a lelke. A magánnyomozó is arra utal kicsit, hogy teljes kontroll alatt akarod tartani őt.
2021. márc. 20. 07:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!