Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Minden rendben van köztünk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden rendben van köztünk, de én nem szeretnék gyereket, ő meg igen. Van így jövője a kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

Én soha nem voltam oda a kisgyerekekért, mindig is zavarónak/idegesítőnek tartottam őket. A legtöbben biztos másképp vannak vele, de én egy gyerekre csak gondként tudok tekinteni és egy olyan "dologra", ami csak visszafog az életben. Engem nem érdekel, hogy nem lesz ki gondozzon, ha megöregedek vagy ilyesmi. A másik pedig, hogy nagyon félek a terhességtől és a szüléstől, egyszerűen irtózok a gondolattól, hogy valami élő van bennem. Szóval eléggé ellene vagyok a dolognak. Persze néha aranyosnak tartom őket egy bizonyos kor felett, amikor már lehet velük normálisan beszélgetni/tanulni meg ilyesmik. De ha nem is lenne gondom a szüléssel, még egy okom van ellene. A mai világban szerintem szegény gyerek nem is tudná úgy élvezni az életet. Még a kortársaim között is nagyon kevés normális ember akad, a pár évvel fiatalabbak pedig egyszerűen katasztrófák. Hát még mi lesz akkor, amikor az én gyerekem nőne fel... Rossz lenne látni.

Na a barátom viszont mindenképpen szeretne gyereket, volt már szó erről és úgy voltam vele, hogy messze van az még, ki tudja, talán megváltozik a véleményem, hiszen még fiatal vagyok. Viszont kezdek azon aggódni, hogy mi van, ha mégse változik nálam ez a dolog. Egyre többen lesznek terhesek a környezetemben és egyszerűen rosszul vagyok tőle és csak sajnálni tudom őket (főleg hogy ilyen fiatalon bevállalták). 20 éves vagyok, egész eddig ugyanezen az állásponton voltam, nem hiszem, hogy egy 10 év múlva másképp lenne.

Viszont nagyon jól megvagyunk, szeretjük egymást, minden rendben van köztünk. De rosszul érzem magam emiatt az egész miatt. Rossz, hogy megfosztanám ettől. Nem tudom... van ennek így jövője? Hogyan tudnám vele megbeszélni?

2020. aug. 6. 15:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
18%

Ja,hát így mindjárt más ugye!Ha azt mondja nekem:Drágám!Most nem akarok gyereket,de majd lehet ,egyszer,talán,de nem biztos,úgy 10 év múlva meggondolom.

Köszi a a nagy semmit,erre aztán lehet számítani,kb 50%esélyt.

De sebaj,eldurrantok 10 évet,hátha meggondolta magát!

Amúgy olvassátok is,amit írtok?

Ne áltasd az embert,és főleg ilyen meggondolatlan dumával ne gyere neki elő.

Ez felelőtlenség lenne.

Várj egy kicsit,ha nincs benned semmi késztetés továbbra sem,akkor jobb ha elengeded,hogy családot tudjon alapítani.

2020. aug. 6. 16:35
 12/23 anonim ***** válasza:
74%
11: Saját tapasztalatainkat írtuk le (én teljesen), egy 20 évesnél az ilyen kijelentések igen gyakran komolytalanok. De persze szakíthatnak is, engem nem különösebben érdekel, lehet amúgy sem működne, de lehet egy potenciális férjet veszít el...
2020. aug. 6. 16:40
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
Nincs jövője. Én is így gondoltam 20 évesen, és így gondolom most, 32 évesen. Találtam olyan férfit, aki szintén nem akar.
2020. aug. 6. 16:48
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
11-es én is azt írtam, hogy még változhat, azért, mert ez a tapasztalat az esetek nagy részében. Egy 20 évesnek még nincs elég önismerete ahhoz, hogy életre szóló döntéseket hozzon, egy harmincasnak már van. De azt is írtam, hogy legyen teljesen őszinte a barátjához, majd ő eldönti, vállalja-e az 50% esélyt.
2020. aug. 6. 16:55
 15/23 anonim ***** válasza:
84%

Ne csináljátok már, egy gyereket akaró embernek se mondja senki, hogy "jaj még fiatal vagy, nem tudhatod hogy akarsz-e gyereket, mi van ha 10 év múlva meggondolod magad, akkor mit fogsz csinálni a gyerekkel?"...

A kérdező elég idős már ahhoz, hogy tudja mit akar, arra teljesen felesleges egy kapcsolatot építeni, hogy 10 év múlva talán meggondolja magát. Ha mégse gondolja meg, akkor elvesztegettek mindketten 10 évet az életükből. Mindenképp érdemes ezt a kérdést a legelején tisztázni. Mondd meg a párodnak, hogy te nem tervezel gyereket. Igen, talán egyszer meggondolod magad, de nagyon kicsi az esélye, és így számoljon. Innentől kezdve lehet beszélgetni a kapcsolat jövőjéről. Viszont kérlek semmiképp se hagyd, hogy bele érzelmizsaroljon egy gyerekbe, ha ilyen erős ellenérzéseid vannak, akkor csak szenvedés lesz, és úgyis mindig az anyának kell többet foglalkozni a gyerekkel. Az pedig nettó hazugság, hogy "amint megszületik meg fogod szeretni". Teljesen valid dolog az, hogy az emberek megbánják a gyerekvállalást, valid dolog a szülés utáni depresszió, a testképzavar, a terhesség alatt fellépő komplikációk. Csak a társadalom szeret hallgatni róla.

2020. aug. 6. 17:15
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

14#

Jolvan.Akkor itt feletted eggyel ugye pont mást írt.De te ennek ellenére azt mondod,hogy "többnyire".Persze.A többnyire,a számos,a sok,meg a kevésbé.De szeretem ezeket a határozatlan megfogalmazásokat,amik kb nullával érnek fel,semmit se jelentenek.Arra jók,hogy utólag visszanézve,széttárd a kezed:De én nem azt mondtam,hogy mind,vagy egy se!Azt mondtam többnyire.

Az meg aztán mindennek a csimborasszója,hogy áttolod a srácra a az 50% ról a döntést.Döntsön ő arról,amit a nő véleményed szerint nem tud eldönteni még 20 évesen.

Az utólagos pofánverést,lelkifurdalást is mindenféleképpen annak kell elviselnie,aki abszolút egyenesen ált hozzá a dolgokhoz.

Remek.

2020. aug. 6. 17:24
 17/23 anonim ***** válasza:

Az egyik legnagyobb kapcsolati méreg.

Hány évesek vagytok?

2020. aug. 6. 17:47
 18/23 anonim ***** válasza:
67%
Férjem akart gyereket,de nem lett mivel én nem akartam,mégis jól elvagyunk 20 éve.
2020. aug. 6. 17:56
 19/23 anonim ***** válasza:
80%
#18-as Biztos, hogy ezt ő is így gondolja?
2020. aug. 6. 18:00
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincs nagy jövője, így olyan társ lenne jó, aki hasonlóan gondolkodik a témáról.
2020. aug. 6. 18:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!