Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Minden rendben van köztünk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden rendben van köztünk, de én nem szeretnék gyereket, ő meg igen. Van így jövője a kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

Én soha nem voltam oda a kisgyerekekért, mindig is zavarónak/idegesítőnek tartottam őket. A legtöbben biztos másképp vannak vele, de én egy gyerekre csak gondként tudok tekinteni és egy olyan "dologra", ami csak visszafog az életben. Engem nem érdekel, hogy nem lesz ki gondozzon, ha megöregedek vagy ilyesmi. A másik pedig, hogy nagyon félek a terhességtől és a szüléstől, egyszerűen irtózok a gondolattól, hogy valami élő van bennem. Szóval eléggé ellene vagyok a dolognak. Persze néha aranyosnak tartom őket egy bizonyos kor felett, amikor már lehet velük normálisan beszélgetni/tanulni meg ilyesmik. De ha nem is lenne gondom a szüléssel, még egy okom van ellene. A mai világban szerintem szegény gyerek nem is tudná úgy élvezni az életet. Még a kortársaim között is nagyon kevés normális ember akad, a pár évvel fiatalabbak pedig egyszerűen katasztrófák. Hát még mi lesz akkor, amikor az én gyerekem nőne fel... Rossz lenne látni.

Na a barátom viszont mindenképpen szeretne gyereket, volt már szó erről és úgy voltam vele, hogy messze van az még, ki tudja, talán megváltozik a véleményem, hiszen még fiatal vagyok. Viszont kezdek azon aggódni, hogy mi van, ha mégse változik nálam ez a dolog. Egyre többen lesznek terhesek a környezetemben és egyszerűen rosszul vagyok tőle és csak sajnálni tudom őket (főleg hogy ilyen fiatalon bevállalták). 20 éves vagyok, egész eddig ugyanezen az állásponton voltam, nem hiszem, hogy egy 10 év múlva másképp lenne.

Viszont nagyon jól megvagyunk, szeretjük egymást, minden rendben van köztünk. De rosszul érzem magam emiatt az egész miatt. Rossz, hogy megfosztanám ettől. Nem tudom... van ennek így jövője? Hogyan tudnám vele megbeszélni?

2020. aug. 6. 15:36
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
83%

Én is azt mondom, hogy legyél őszinte, és mondd el, hogy te nem akarsz gyereket. Ő pedig eldönti, hogy neki mennyire fontos a gyerek téma.

Amúgy itt más esetekben mindenki azt mantrázza, hogy egy férfi sose fut ki az időből, 60 évesen is lehet gyereke. Akkor most miért is akkora tragédia, ha 10 évet "elveszteget", és 30 évesen lesz apa?

Nem kell áltatni, hazudni kimondottan tilos, őszintén el kell mondani a miújságot. De nem szabad dönteni a férfi helyett! Felnőtt ember.

2020. aug. 6. 19:02
 22/23 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ, mennyire komolyak a szándékaitok.

Neked látom, már sokan megírták, hogy "20 éves vagy, még változhat".

Én ezt megfordítanám. Sok ember van, aki addig akar gyereket, amíg azt látja belőle, hogy cuki, és mindenki másnak is van a környezetében. Amint belegondolnak, mivel jár, már nem akarnak.

Én pl. 20 éves koromban simán akartam gyereket, de aztán egyre több valós információs megtudtam a vállalásról, és most (24 évesen) már úgy érzem, hogy nem szeretnék soha.

2020. aug. 6. 20:59
 23/23 anonim ***** válasza:
84%

Hát nekem volt olyan nő ismerősöm (rokonságunkban), hogy 23 évesen került össze a pasijával, együtt éltek, aztán 27 éves volt, amikor megházasodtak. Gyereket a büdös életben nem akart a lány, persze majd, majd, majd, karrierépítés után, majd ha kiutaztuk magunkat, stb, ezzel tolta odébb mindig (férje akart, és mivel jómódúak, csaj sem akart kiesni a kosárból).

A lényeg, hogy olyan 37 éves korában eljött az "igazság pillanata", és a férje közölte, hogy húzta az időt eleget, most akkor mire várnának már, indul a gyerek "projekt".

Teste-lelke nem kívánta, de szó szerint, viszont kötélnek állt mégis. Most van egy egyéves fia, pár hónap után visszament dolgozni (multinál középvezető a csaj), igazából úgy éli meg, hogy mindenben megakasztja a gyereke (karrier, utazások, stb.)

De tőle simán elvált volna a férje, akár negyvenhez közel is, ha nem szül. (Nekem olyan kiábrándító ez a sztori, mint egy erőszak önmagam ellen, mármint a nő helyében.)

2020. aug. 7. 19:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!