Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Minden kapcsolat javítható?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden kapcsolat javítható?

Figyelt kérdés

Sok helyen látom, hogy mantrázzák ezt a dolgot, hogy ne dobd el a kapcsolatot hanem javítsd meg. Azaz javítsuk meg. Mert különben milyen egy önző sz.r alak vagy, dobod el a megszokottat és mész majd egy ujba. Mert hogy ez egy ilyen generáció.

Sokat gondolkodom ezen, viszont szeretném leírni az én esetemet, amiben már régóta gondolkodom a szakításon.

A barátom idősebb nálam, mégis mintha egy tinédzser gyerek lenne. Meggondolatlan, felelőtlen, lemegy valami iszonyat alja szintre is, amire ő maga mondja hogy utálja az ilyeneket.

Nemrég örökölt 6 millió forintot, 4 hónap alatt elszórta úgy, hogy az égbilágon semmi nem látszik belőle. Max a temus rendelései...

Szerintem alkoholista, mondjuk nem merek már ilyet írni mielőtt lefejeznek. Sörözés naponta, van amikor ez részegségig megy. Esetleg drogokkal. Ha szóvá tettem haragos tagadás.

Ezeket a dolgait az utóbbi fél évben fedeztem fel, de biztos vagyok benne hogy azelőtt csak vak voltam a nagy szerelemtől. Sokszor kelt bennem félelmet ez az egész, ezért is vagyok csendben mert félek a reakciójától. Tud pokolian gonosz is lenni, és nem fogható minden az anyja elvesztéséből eredő depresszióra.

Szóval, minden esetben érdemes foltozgatni egy kapcsolatot hogy ne tűnjünk önző új generációnak? Teljesen belém égett ez. Várom hogy majd tisztán tudjak vele beszélni ezekről, de sok jóra nem számítok.

ma 16:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egyrészt baromság, hogy minden kapcsolat menthető.

Másrészt nektek össze se kellett volna jönni.

Akkor menthető, illetve érdemes bele energiát fektetni, ha a kapcsolat jól működött, de hullámvölgybe kerültetek. Amikor van hová visszanyúlni, amikor vissza tudtok térni arra szintre, amikor jók voltatok/vagytok együtt.

Ez rátok például nem igaz. El nem tudom képzelni, hogy miért jöttél össze a pasival.

ma 16:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Jesszus... Mennyivel idősebb, illetve hány éves ez az ember? Csak hogy képben legyünk, van-e értelme reménykedned. Egy bizonyos kor után már nem hiszem, hogy tudna változni, változtatni... Ha eddig magától erre nem volt igénye.
ma 17:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem értem én se miért jöttél vele össze, de azt se miért adsz mások véleményére amikor te vagy a kapcsolatban vele. Bármilyen oknál fogva lehet szakítani, de ahogyan viselkedik nagyon rossz. Szakíts és ne foglalkozz másokkal.
ma 17:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Nyilván nem ez volt az első amit levettem belőle az elején. Normális volt és józan, kenyérre lehetett kenni kb pedig ő idősebb tőlem 15 évvel. Ez mondjuk zavart kissé, de esélyt adtam a dolognak. Jó ideig nem is érzékeltem bajt, majd elkezdett lecsúszni és eltünedezni rendesen a kocsmákban, jóbarátokkal.

Az anyja 2 éve halt meg, szerintem már onnantól borult meg csak jól titkolta előttem. 2x kaptam rajta drogosan, elsírta magát és azt mondta megöli magát ha elhagyom... Na innentől vagyok fagyban én is. Mennék már nagyon de nem tudom mit csinálna magával vagy netán velem

ma 17:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen amúgy valószínűleg túlságosan magamra vettem ezeket a nagy generációs bölcsességeket. Minden eset egyéni, és mindig könnyebb kritizálni kívülről mint egy kicsit a dolgok mögé nézni.
ma 17:43
 6/11 anonim ***** válasza:
A drogozas mit jelent? Füves cigi vagy annál keményebb? Milyen volt a kapcsolata az anyjával?
ma 17:55
 7/11 A kérdező kommentje:

Fű, szintetikus és alkohol. Nem végződtek jól ezek a kilendülései amiket csak később tudtam meg mindig.

Nagyon ragaszkodott az anyjához, szerették egymást. Ha emiatt is törött meg, nekem nincs energiám újjá építeni ezt az embert

ma 18:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, mindenki a saját életéért felelős. Én azt gondolom, hogy ha véget ér egy párkapcsolat, akkor legalább az egyik fél elment a falig. Persze lehet, hogy ezt a másik nem érzékeli, és úgy érzi, hogy minden előzmény és ok nélkül lett kidobva. Külső szemlélők meg igazán keveset látnak egy párkapcsolat mélységéből. A kapcsolat hossza önmagában nem érték. A kapcsolat minősége legalább olyan fontos.

Amúgy meg bezzegrégen nem elváltak, hanem eltették egymást láb alól...

ma 18:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kapcsolatot megmenteni nem azt jelenti, hogy egy alkoholista, drogos és lecsúszó embert próbálunk megváltoztatni.

A kapcsolat megjavítása az, ha két értékrendben, intelligenciában és egzisztenciában passzoló ember egy idő után befásul, és nem veszi észre vagy értékeli azt, amit a másiktól kap, és ezt fel kell rázni, tisztába kell tenni.

A te eseted sajnos az előbbi.

ma 18:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy nagyon nagy hlyeség, és akik ezt elhiszik, azok erre fel még éveket kidobnak az életükből egy rossz kapcsolatban. Felnőtt embereknek már nem nagyon fog megváltozni a személyiségük, és az a fő probléma egy kapcsolatban, nem az, hogy nem töltötök együtt minőségi időt, nem adtok egymásnak elég szívecskés kispárnát meg mindenféle ilyen mai nőirovatos agymenések. Normálisan át kell gondolni a másikat és hogy ez jó-e neked vagy sem, ha kell szakember(ek) segítségével. Ez pont az a téma, amire az embernek az életében nem kell sajnálni a pénzt.
ma 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!