Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fizessem a közös utazást?
A barátom ajánlotta fel, hogy van-e kedvem nyaralnk menni vele, igent mondtam. Most a repülojegy foglalásnál derült ki, hogy én kártyáról fizettem és a felét adta meg készpénzben, a szállás még nincs lefoglalva. A párom jóval tehetosebb családból származik, én nagyon megérzem az utazás árát.
Hogy tudnám ezt megbeszélni vele? Azt hittem fizeti nekem, évi többször volt.
22l

Nekem meg az a fura, hogy 24 évesen valaki engedi, hogy így eltartsa a vőlegénye. Zsebpénzt is tőle kapsz? Nem zavar, hogy ennyire függesz valakitől, aki nem a szülőd?
Nem beszólásképp kérdezem, csak tényleg érdekel. Biztos kényelmes meg minden, csak én valahogy nem érezném jól magam úgy.

12-es, így fel sem merül egyikünkben sem, hogy "eltart". Tehát így pejoratív értelemben nem fogalmazódik meg.
Szüleimtől kapok még egy (nagyon jelképes) havi apanázst. Együtt élünk, van kártyám a bankszámlájához nekem is. Teljes a bizalom, szeretet, mást nem is tudnék erről írni tényleg. (Diploma után én is dolgozni fogok, nem büfészak, nehéz lenne mellette dolgozni, az órarendem is olyan.) Ő végtelenül intelligens, helyes srác, semmi visszaélés nincs benne emiatt, házimunkát megosztjuk, örülünk, hogy együtt lehetünk, és ezt most ő vállalta (még egy év a mesterszak nekem).

Bocsánat, de szerintem ha nem mondta, hogy fizeti, akkor az az alap, hogy egy utazásnál fele-fele arányban fizetitek.
"Tehetősebb családbòl származik." Tehát nem ő fizeti, hanem a szülei. Én egyetem alatt elég csòrò voltam, és első pár randit fizettem én, de utána örültem, hogy feleztük a költségeket a barátnőimmel. Hiába tehetős a család, ritkán van arra is pénz, hogy a gyerek barátnőjének is állják az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!