Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más elnézné, hogy a mennyasszonya ennyit jótékonykodik?
Jövőre tervezzük az esküvőt, de minden pénz kifolyik a kezünk közül, mert a barátnőm eladományozza. Tavaly kezdődött, hogy egy romániai beteg kisfiú kezelésére küldött 20ezer forintot. Akkor előtte megbeszélte velem, és helyeseltem is dolgot. Akkor azthittem, hogy egyszeri alkalom lesz, végül a harmadik hónap után tudtam meg, hogy ő havonta küldött ennyit. Egy kis vita után megbeszéltük, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak, es abban maradtunk, hogy ezután 2havonta fogjuk 10ezerrel támogatni. Ezenkivül a helyi kutyamenhelynek is rendszeresen szállit eledelt, havi 8-10ezer forint értékben. Vásárlást is inkább már csak egyedül intézem, mert nem tud úgy bemenni a tescóba, hogy ne adna 1-2ezer forintot a cigány gyerekeknek, akik a parkolóban tologátják a bevásárlókocsit. Még a télen étteremben ebédeltünk, és a pincérnek adtam kb 600forint borravalót (jó szolgáltatást kaptunk) amit a barátnőm nem helyeselt, mert szerinte a pincér a fizetésért dolgozik, és azt pénzt adhattam volna valaki rászorónak.
Albérletben élünk, ami havi 80ezer, és a kettőnk jövedelme 330ezer. Nem egyik hónapról a másikra élünk, de szerintem azt pénzt amit eladományoz költhetnénk magunkra is, főleg, hogy jövőre összeházasodunk. Miután ezt neki is elmondtam megsértődött, és szerinte én önző vagyok, mert nem segitek másokon.
Mikor megismert és mèg nem ilyen volt? Vagy règen is adományozott csak kevesebbet? Vagy a romániai kisfiúval kezdődött?
Egyèbkènt èn is azt gondolom, hogy valami nem stimmel nála, ès amolyan függősègbe ment át nála ez a dolog, ès amolyan kènyszeres adományozó lett.
Èrdemes odafigyelni, mert a jövedelmetekhez kèpest nagyon sokat akar erre szánni, ès elkèpzelhető, hogy ez mèg fokozódni fog.
Amúgy nem lehet, hogy arról van szó, hogy már nagyon gyereket szeretne, de mivel nem tartotok ott, így gyerekeket támogat? Mintha picit nevelgetné?
Nem értek hozzá, csak tipp
Valaki itt javasolta, szerintem is jó kompromisszum lehet az is, ha adományozás helyett önkénteskedik.
Egyébként ha közös kasszán vagytok, mindenképpen illene szólnia, hogy pontosan mennyit akar küldeni kinek és hová és közös beleegyezéssel utalni/adni.
Ahhha. Akkor úgymond több pènzetek maradt, ès akkor úgy gondolta belefèr több adományozás. Ez baj.
Ebből kiindulva nem nèztek fènyes jövő elèbe, mert ha azt nèzi, ami nektek elèg, ès a többit lehet adomanyozgatni, akkor bármennyit kereshettek, sose lesztek előrèbb...
Mindenkèpp ülj le, ès beszèlj vele erről, ès szabjatok ennek egy határt. Mondjuk legyen havi 10ezer összesen, amit erre a cèlra áldozhat. Azt mèg korrektnek tartom. Ès akkor eldöntheti, hogy ebből a kisfiút, vagy a kutyákat vagy a cigány gyerekeket támogatja, vagy akármit.
Nem baj, ha önzőnek titulál. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy nem azèrt dolgozol, hogy csak a lètfenntartasra telljen.
Ha nem sikerül ezt megbeszèlni, vagy kiderül, hogy titokban többet elherdál erre, akkor sajnos elgondolkodnèk azon, hogy kilèpek a kapcsolatból.
Ilyen szintű dolgot én nem tudnék elnézni.
Úgy gondolom mindenki kerülhet önhibáján kívül olyan helyzetbe hogy mások segítségére szorul.
De! Nagyon sokan akik kéregetnek, egyszerűen csak lusták elmenni dolgozni. Hallottam már ezt azt, mit hogy csinálnak.... és megesik rajtuk az emberek szíve. Adományozás : nem egy ismerősöm dolgozik olyan munkahelyen ahol kapnak adományokat, akár magán , akár állami forrásból. Szépen jut minden dolgozónak azokból az adományokból! Sőtt olyan is volt hogy azt mondták nem osszák ki, hanem maguk között (dolgozók) szétosszák , mert nem jutna mindenkinek, és akkor meg vita lenne, vagy a rászoruló fillérekért eladná az adományt, ezért inkább elteszik ők.
Na ezeket tudva én senkinek nem adok semmit. Én dolgozok meg érte , a családomra költöm, a gyerekeimre, a taníttatásukra, stb.
Na mindegy.
Az önkénteskedés amit valaki írt, sokkal jobb lenne, hívd fel rá a figyelmét, beszéld meg ezt vele . Ne kerüld a konfliktust, lehet 3 napig be lesz sértődve , de ezt meg kell beszélni, közös nevezőre kell jutni. Úgy hogy mindenkinek jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!