Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő előtt álltunk és a párom lemondta. 15 éve ismerjük egymást, ebből 1 évet éltünk együtt. Rajtunk kívül álló okok miatt újra külön kellett költöznünk. Az esküvő lemondva, az összeköltözést viszont akarja. Mit tennétek?
Na, én az ilyen sztorik miatt nem vagyok híve az évekig csakúgy járkálásnak...
Sajnos a környezetemben is kis millióan rácsesztek erre, nem is kicsit,hogy bő 5 évet elcsesztek a nagy szerelemre,akár 10-et is,(ekkora voltak 30-35 évesek) és ott maradtak gyerek nélkül és utána a kortárs pasik,akik meg gyereket akartak, kvázi le se tojták.
Ha még 25 évesen nem akar házasodni, ok, de ha már 30 éves és 5 éve baxxa valaki mellett a rezet és még a költözésig se jut el, ott már elgondolkodnék erősen, vajon őt szánta-e nekem a mindenható, vagy vár a nagy Ő-re,akit majd "tökci véletlenül" 1-2 éven belül eljegyez.
Egy valamit tudok mondani, így ismeretlenül: erre az emberre kár még egy percet elpazarolni, mert akinek 14 év kell egy összeköltözésig, arra kár időt fecsérelni, ha te meg házasodni akarsz.
#24 ls Kérdező "Az hogy az csak egy papír hatalmas öngól és ezt még csak fel sem ismerik azok akik hangoztatják." - őszintén szólva nem értem, miért vannak egyesek ennyire rápörögve a házasságra... Mi a párommal 1 év járás után összeköltöztünk, és azóta együtt vagyunk (1+22 éve), és soha sem érezte egyikünk se hiányát annak a nyamvatt papírnak...
" Ha csak egy papír miért fáj aláírni?" - nyilván elvi okokból... nekem például semmiféle retkes állam, és semmiféle nyüves egyház ne akarjon a kapcsolatunk felett álni... nem tartok igényt a jóváhagyásukra... részemről elmehet a halál f...ra az összes... "Magyarország családjogi törvénye nevében"... meg "amit Isten összekötött".. hogy a mi kapcsolatunkban mik a szabályok azt mi döntjük el, nem egy parlament meg nem egy egyház... nem attól tudjuk, hogy egymáshoz tartozunk, és pláne nem attól tartozunk egymáshoz, hogy egy szallagozott néni vagy egy egyházfi mit bohóckodik össze...
Ez így kerek?
Úgyhogy Kérdező, azt, hogy én folytatnám-e a kapcsolatot vagy nem a helyedben, azt a legkevésbé se befolyásolná egy esküvő se a lemondása.
"soha sem érezte egyikünk se hiányát annak a nyamvatt papírnak.."
Aha, sokan vannak ezzel így. Én is ismerek/ismertem több ilyet. Az egyik hölgy 56 évesen került utcára egy szál bugyiban, mert a pasija házában laktak, és mikor a férfi elhunyt egy balesetben, akkor az örökösök vittek mindent. A nőnek ugye hivatalosan semmi köze nem volt hozzá, a bíróság meg pont leszarja, hogy mennyire szerették egymást, meg milyen szupcsi volt a kapcsijuk. Másik hölgyet 43 évesen dobta a pasija egy kis pipiért, 20 év közös élet után ő is egy szál bugyiban ment az utcára, mert a pasija szüleinek a házában laktak. Pasit is ismerek, aki rábacott, ott a csávó éjt nappallá téve gürizett, hogy a barátnője egyetemre járhasson, utána hitelt vett fel neki, hogy beinduljon a vállalkozása, majd mikor a csajnak meglódult a szekér, 8 év után otthagyta a pasit az adósságokkal, hátra se nézett.
De hát végül is a hitelszerződés, meg a tulajdoni lap is csak egy papír. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!