Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A gyermektelenségre rámehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyermektelenségre rámehet a házasságunk?

Figyelt kérdés
16 éves korom óta vagyunk egy pár, most 27 éves vagyok, 5 éve házasok is vagyunk. Mindig is fiatalon szerettem volna anya lenni, de ez sajnos eddig nem jött össze. Számos nőgyógyászati problémám volt az endiometriózistól kezdve a cisztákon át a polipig, végül egy laparoszkópos műtéttel mindet megoldotta a nőgyógyász, azóta egészséges vagyok. Mindezek ellenére hiába próbálkozunk lassan 7 éve, férjem is volt vizsgálatokon, nála sem találtak semmit. 6 sikertelen inszemináción és 5 sikerelen lombikon vagyunk túl eddig. Az étkezésemre, mozgásra is figyelek, mindent ennek rendelek alá, hogy megfoganjon bennem az új élet. Nem javítja a helyzetet a tolakodó kérdések garmadája, hogy mikor jön már a baba. A férjemnek sem jó nézni, hogy mennyi hormonnal kell tömnöm magamat, napi 5-ször injekciózni, és még sorolhatnám, de semmi eredménye. A legutóbbi sikertelenséget követően azt mondta, hogy szerinte hagyjuk abba az egészet és próbáljunk beletörődni, hogy nekünk nem lehet gyermekünk. Mindezt sírva és úgy, hogy ő is nagyon gyerekcentrikus és tudom, hogy ő is legalább annyira szeretne saját gyerekeket, mint én. Azóta agyalok azon, hogy lehet, hogy csak vele nem jön össze és más férfival azonnal sikerülne. Rajta kívül még sosem voltam mással, de eddig úgy gondoltam, hogy nem is szeretnék, a mai napig szerelmes vagyok belé, számtalanszor bizonyította, hogy tökéletes társ. Mégis ettől a mondatától úgy érzem, hogy valami megtört bennem. Ha valaki esetleg járt már hasonló cipőben, nagyon hálás lennék a segítségért. Olyan közhelyekből nem kérek, hogy ne görcsöljetek rá és akkor sikerülni fog.
2020. máj. 28. 18:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy volt osztalytarsam is igy jart.Nagy szerelem a ferjjel,majd valas,mert bar elvileg minden rendben volt,egymastol nem lehetett gyerekuk.Az uj hazassagukban mindkettonek eleg hamar jott a baba.

A lanyomek is szerettek volna gyereket,naluk is minden rendben egeszsegugyi teren,megsem lett gyerekuk.Ok mar beletorodtek.

2020. máj. 28. 19:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, kerültetek. Úgy gondolom, hogy mindkettőtöknek el kell döntenie, mi a fontosabb. A gyerek, vagy a kapcsolatotok. Nem vagyok hasonló helyzetben, legalábbis nem összehasonlítható a szituáció, de azért elmesélem, hátha neked is erőt ad a döntéshez. Férjem és én is családcentrikusak vagyunk, bár jelenleg még nem tervezünk gyereket. A férjemnek azonban van egy örökletes betegsége, ami nagy eséllyel tovább öröklődik a leendő gyermekben is. Épp ezért, ő egyelőre egyáltalán nem biztos abban, hogy szeretne e gyermeket egyáltalán. Én, mivel nekem a férjemmel való közös élet - akár gyerek nélkül is - sokkal de sokkal fontosabb, mint hogy gyerekem legyen, ezt képes vagyok elfogadni. Nektek is mérlegelnetek kell. Ha nem vagytok képesek feladni a gyerek utáni vágyat, és semmilyen megoldás nincs arra hogy gyereketek legyen, akkor váljatok el. Ha viszont képesek vagytok elfogadni ezt a helyzetet, még nagyon boldogok lehettek együtt. És, semmire sincs garancia. Tudom, azt írtad, ne írjunk ilyeneket hogy ne görcsöljetek rá, stb. Tudom, közhely. De ha már nem görcsöltök a témán, úgymond feladtátok, lehet akkor jön majd a csoda. Volt erre példa a családomban.
2020. máj. 28. 19:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha el tudnátok fogadni sajátként, indítsátok el az örökbefogadást, arra is még évekig kell várni, ha egészséges fehér újszülöttet szeretnétek. Egyébként meg ez most a rosszban része. Sajnos az élet nem mindig adja meg, amit szeretnénk. Sokaknak meg lesz gyerekük, aztán mégis társ nélkül, egyedül öregednek meg.
2020. máj. 28. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
17%
A gyermekre mehet ra a hazassagod. A gyermektelensegre aligha.
2020. máj. 28. 21:45
 15/19 anonim ***** válasza:
19%
Nem kell a gyerek, mindent tönkretesz. Mindig váláshoz vezet egy gyerek, megfigyeltem.
2020. máj. 28. 23:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedjetek el egymast, ritka az ilyen szerelem. Vegso esetben még mindig ott van az orokbefogas. Tobbet mint amit elottem leirtak nem tudok en se javasolni, de drukkolok nektek. Meg szerintem szuneteltessetek a baba dolgot egy kicsit, csinaljatok sok kozos programot menjetek kikapcsolodni, kapcsolatotoknak is jott tenne, masreszt ha kozhely hanem tenyleg lehet a tulzottan akarastol nem jon mar ossze
2020. máj. 29. 11:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokat segítene ha a pároddal is meg tudnád beszélni a gondolataidat! Több mint valószínü hogy benne is felmerülnek félelmek, bizonytalanság, kérdések a jövőről. Én mindenképp azt tanácsolom hogy próbálj szeretettel és őszintén közeledni felé.

Még nagyon fiatal vagy így is, simán lehet hogy a következő 5 évben születik 2 gyereketek. Sokan járnak ebbe a cipőbe sajnos.

Szerintem érdemes a kapcsolatotokat mérlegelni, és úgy döntést hozni mintha a gyerek utani vágy nem létezne. Ha szeretitek egymást igazán, akkor vannak módjai hogyan lehet még gyermeket vállalni, és tényleg fiatal vagy még, és simán lehet saját is. Ha viszont abban nem biztos valamelyikőtök hogy a másiktól szeretne-e gyereket, én csak ebben az esetben bizonytalanodnék el hogy érdemes-e együtt maradni.

Egy jó kapcsolat hatalmas boldogság tud lenni az életben. Egy kicsit is bizonytalan kapcsolatban viszont a gyerekvállalás után megsokszorozódnak a problémák.

Kitartást kívánok

(Egy meddönek nyilvánított lány aki egy 10 hónapos baba anyukája :) )

2020. máj. 30. 13:38
 18/19 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem pont gyerek nélkül lesz tök f@sza házasságotok!
2020. máj. 30. 18:10
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült azóta a baba?
2024. jan. 27. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!