Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A gyermektelenségre rámehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyermektelenségre rámehet a házasságunk?

Figyelt kérdés
16 éves korom óta vagyunk egy pár, most 27 éves vagyok, 5 éve házasok is vagyunk. Mindig is fiatalon szerettem volna anya lenni, de ez sajnos eddig nem jött össze. Számos nőgyógyászati problémám volt az endiometriózistól kezdve a cisztákon át a polipig, végül egy laparoszkópos műtéttel mindet megoldotta a nőgyógyász, azóta egészséges vagyok. Mindezek ellenére hiába próbálkozunk lassan 7 éve, férjem is volt vizsgálatokon, nála sem találtak semmit. 6 sikertelen inszemináción és 5 sikerelen lombikon vagyunk túl eddig. Az étkezésemre, mozgásra is figyelek, mindent ennek rendelek alá, hogy megfoganjon bennem az új élet. Nem javítja a helyzetet a tolakodó kérdések garmadája, hogy mikor jön már a baba. A férjemnek sem jó nézni, hogy mennyi hormonnal kell tömnöm magamat, napi 5-ször injekciózni, és még sorolhatnám, de semmi eredménye. A legutóbbi sikertelenséget követően azt mondta, hogy szerinte hagyjuk abba az egészet és próbáljunk beletörődni, hogy nekünk nem lehet gyermekünk. Mindezt sírva és úgy, hogy ő is nagyon gyerekcentrikus és tudom, hogy ő is legalább annyira szeretne saját gyerekeket, mint én. Azóta agyalok azon, hogy lehet, hogy csak vele nem jön össze és más férfival azonnal sikerülne. Rajta kívül még sosem voltam mással, de eddig úgy gondoltam, hogy nem is szeretnék, a mai napig szerelmes vagyok belé, számtalanszor bizonyította, hogy tökéletes társ. Mégis ettől a mondatától úgy érzem, hogy valami megtört bennem. Ha valaki esetleg járt már hasonló cipőben, nagyon hálás lennék a segítségért. Olyan közhelyekből nem kérek, hogy ne görcsöljetek rá és akkor sikerülni fog.
2020. máj. 28. 18:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%

SOKKAL, de tényleg SOKKAL több házasság megy rá arra ha lesz gyerek.

Örökbefogadás? Béranya?

2020. máj. 28. 18:41
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
Előfordulhat, ismerek olyan párt ahol később derült ki, hogy a nő meddő, elváltak, mert a férfi mindenképpen saját gyereket akart. Újranősült és lett 2 gyereke (kb 25 éve volt)
2020. máj. 28. 18:43
 3/19 A kérdező kommentje:
A béranyaság illegális, örökbefogadni egyelőre nem szeretnénk.
2020. máj. 28. 18:44
 4/19 anonim ***** válasza:
75%
Elkell döntened, hogy a férjed a fontos, vagy a mindenáron gyerek.
2020. máj. 28. 18:49
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Béranyaság Magyarországon tudtommal nem legális.

Kérdező, én nem voltam ugyan a ti helyzetetekben, de nekünk sem jött egyből, könnyen a baba, és bizony a feszültség, ami ebből fakadt, nem tett jót nekünk. Nem gondolom, hogy ráment volna a házasságunk, ha a ti helyzetetekbe kerülünk, de az biztos, hogy sem a saját személyes lelkivilágunk, sem a kapcsolatunk nem köszönte volna meg a dolgot. VISZONT! Ha meg tudjátok beszélni, tudtok erről néha-néha sírni, kiadjátok magatokból, támogatjátok egymást, akkor nem gondolom, hogy erre rámenne a házasságotok. A hozzáállásotok és az, hogy hogyan kezelitek a problémát, az tudná esetleg tönkretenni a kapcsolatotokat, de a leírtak alapján ezzel nincs baj. Igazából ha kicsit átrendezitek a terveiteket, céljaitokat, kerestek valamit, ami gyerek nélkül is boldoggá tenne, és arra koncentrálnátok, akkor talán könnyebb lenne elviselni ezt a helyzetet. Nem tudom, van-e limit az inszeminációk számában, én nem adnám fel azért, de alapvetően felkészülnék rá a helyetekben, hogy ez így marad, és ennek megfelelően rendezném be az életem.

Nagyon sajnálom, hogy ezt kell átélnetek, de legalább ott vagytok egymásnak, társakként, ebből merítsetek erőt.

2020. máj. 28. 18:50
 6/19 anonim ***** válasza:
36%

A béranyaság IDEHAZA, valóban nem. De van másik ország is a bolygón.

Ráadásul, ki mondta, hogy béranyát fizetsz? Egy lányt, aki terhes a férjedtől, így jogilag az ő saját gyermeke lesz? :)

Egy jó ügyvéd vágni fogja a témát!

2020. máj. 28. 18:55
 7/19 anonim ***** válasza:
78%

Igen, az ember csak arra vágyik, hogy a férje megcsináljon egy másik nőt, aztán nevelik, mintha ez természetes lenne. Őszintén a válaszolók belegondolnak ebbe jobban?

Egyébként hiába írod, hogy közhely, de teljesen bizonyított, hogy a görcsölés elengedése után sikerül. Hány nő szenved évekig egy kisbabáért, aztán a második meg becsúszik váratlanul. Rendszeres az ilyen.

Egyébként van youtubon egy videósorozat lombik programról, érdekes végig nézni.

Pataki Zita: az utolsó lombik

Egyébként, hogy rámegy-e a házasságotok az csakis rajtatok múlik. Nyilván nem ismerlek, de ilyenkor a nők képesek az őrületbe kergetni a párjukat.

2020. máj. 28. 19:07
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyjatok fel a próbálkozással egyenlőre, éljétek az életeteket. Még fiatal vagy nem vagy elkésve. Lehet egyszerűen az az oka, hogy túlságosan rágörcsöltök. A rossz mentális állapot, folyamatos stressz komolyan kihathat a fizikai állapototokra is.
2020. máj. 28. 19:09
 9/19 anonim ***** válasza:
87%
Van, hogy két ember egyszerűen biológiailag valamiért nem kompatibilis, és hiába egészsegesek, egymástol nem lehet gyerekük. Ilyenkor szokott az lenni, hogy külön mennek, aztan a következő kapcsolatban pár hónap alatt jon a baba. Ha ezt nem akarjátok, akkor jobb ésszerűen abbahagyni ezt a témát, és elfogadni, hogy nem lesz. Ha ezt nem tudod, elfogadni, akkor viszont nincs értelme húznotok egymás idejét.
2020. máj. 28. 19:11
 10/19 anonim ***** válasza:
9. Ez egyébként több sztárnál is megfigyelhető volt.
2020. máj. 28. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!