Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleség=Takarítónő?!

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi,ki-hogy éli meg,gondolja ezt.Ha valaki feleség az egyet jelent azzal,hogy csak te csinálsz mindent,és ez így van rendjén?

A férj kiveszi a szerepét valamiben?

Zavaró,hogy a nőkre hárul minden ami a háztartásban elvégzendő? Engem picit kezd zavarni,hogy a férjem eddig besegített,mostanában nemigazán csinál semmit,majd szóvá tettem,és azt mondja jogtalanul vádolom,mert igenis segít.

Hát..nem,nem segít.Segített.

És nem az az én problémám,hogy egyedül kell mindent megcsinálnom,hanem,hogy nekemis jól esne egy kis segitség,odafigyelés e téren.

#házaspár #Háztartásbeligond
2020. máj. 25. 10:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

Én jelenleg egyedülálló vagyok, de egyik kapcsolatomban sem volt ez így, mindig mindkettőnknek volt feladata. Nyílván nem patikamérlegen kimérve, hogy ha én 2-szer mosogattam, akkor neked is 2-szer kell, hogy egálban legyünk. Sosem volt ebből gondom.

33N

2020. máj. 25. 11:32
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk nincs olyan, hogy "besegít", már a hozzáállás is borzasztó. Ugyanannyit dolgozunk, ugyanannyit keresünk, ő is itt él, eszik, koszol, tehát ő is ugyanúgy takarít, mint én. Szólni sem kell neki, mindenkinek megvannak a feladasai és ezt természetesnek veszi. Önálló felnőtt ember, nem az anyjától költözött hozzám és ez pont egy olyan hozzáállás, felfogás, ami hamar kiderül ismerkedéskor is. Komolyan nem értem azokat a nőket, akik összeállnak egy ilyen középkori hozzáállású alakokkal, aztán meg csodálkoznak, hogy cselédnek vannak nézve és nekiállnak mártírkodni..
2020. máj. 25. 11:35
 13/24 anonim ***** válasza:
88%

Mi az, hogy besegít? Talán ő nem ott él, nem eszik, nem kell a ruháit mosni?

Ez egy közös háztartás! Közös élet évvel jár! Alapból nem kéne olyan aki szarik mindenre vagy épp úgy érzi, hogy besegít! Nem, ő is csinálja a mosogatni valót, a port, a kúpit!

Majd ha maximálisan eltart, akkor oké, csinálok én mindent! De amíg dolgozom, addig a házimunka is közös!

Párommal fel van osztva ki mit csinál! Ő pl utál mosogatni, azt én csinálom, helyette a fürdőt kitaratitja! Én lepucolom az ablakot, ő pl felporszivoz! Kúpit alapból nem csinál!

Egyszer nem kellett kérni. Én is lenyirom a füvet, ha Ő éppen dolgozik, én otthon vagyok, lányom oviban.

Gyerekkel is már tervezi, hogy tanulni ő szeretne vele!

N27

2020. máj. 25. 11:41
 14/24 anonim ***** válasza:
13%
...és ezért kell külön háztartást vezetni, akkor mindenki szépen a saját dolgait végzi, nincs vita, nincs stressz, nincs probléma.
2020. máj. 25. 11:44
 15/24 anonim ***** válasza:
13as vagyok. Még anyi pl bevásárolni együtt megyünk! Főzni én szoktam,de gyakran együtt főzünk.
2020. máj. 25. 11:45
 16/24 anonim ***** válasza:
69%

Nem értek egyet én sem ezzel a régi szemlélettel, hogy a nő csináljon mindent, ezen változtatni kellene már régóta. Van egy könyv, érdemes sokaknak elolvasni:

Haas Anna: A feleséged vagyok, nem a cseléded.

2020. máj. 25. 12:07
 17/24 anonim ***** válasza:
80%
Ettol a "besegit" szotol rendesen a falra maszok.. ezzel ti nok is azt ereztetitek, hogy igazabol a hazimunka a ti dolgotok, de kifogtatok egy olyan pasit, aki "jaj de cuki, besegit mindenbe, elkell tole ajulni"
2020. máj. 25. 12:08
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

16.

Ez pontosan így van. Egyetlen kivétel, ha az illető "háztartásbeli", de ez mindig önkéntes alapú kell, hogy legyen. Ismerek olyat aki így él, neki bejön, mert "cserébe nem kell dolgozni járni". Gondolom ez ilyen "valamit valamiért" az esetükben.

2020. máj. 25. 12:09
 19/24 A kérdező kommentje:

Háztartásbeli vagyok én is jelenleg,mert itthon vagyok a gyerekkel.De ez még nem jelenti azt,hogy nekem kellene mindent csinálnom.

Az a baj,hogy sok férfi nem lát bele a gyerekneveléses háztartásba,ezért azt gondolják,hogy milyen jó itthon nekünk unatkozni,csak"a gyerekkel kell foglalkozni.

2020. máj. 25. 12:32
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem. Mivel közösen éltek a közös háztartásban, amit közösen tartotok fenn, a házimunka is közös. Ennyi. Ez nem vita tárgya. Ez egy felnőtt férfi számára természetes kellene, hogy legyen. Egyrészt nyilván nem lehet annyira igénytelen és lusta, hogy alapból, rutinszerűen ne végezze el az otthoni feladatokat, másrészt -mivel nyilván szereti a feleségét- eszébe nem jutna elnézni, hogy plusz teher háruljon rá miatta. Az én véleményem, hogy ha ez nem alap, nincs miről beszélni. Ugyanis ha valakinek nem ez a természetes, az a hozzáállás a kapcsolat minden területére rányomja a bélyegét, ott szó nincs kölcsönös szeretetről, tiszteletről, megbecsülésről, ami nélkül a kapcsolat kuka. Ezért nincs kompromisszum a teherviselésben. Nőként meg vagyok róla győződve, hogy az otthon semmit sem csináló, semmirekellő férfiak nagyrészt a nők hibás hozzáállása miatt olyanok, amilyenek. Kezdve anyucival, aki kiszolgálja a kicsi fiát,így ő azt sem tudja felnőttként, mit is kellene csinálnia és hogyan. Míg a lány gyermeknél természetes, hogy házimunkát végez. Nálunk ez úgy nézett ki, hogy minden gyereknek ugyanazokat a házimunkákat kellett végeznie nemtől függetlenül. Így felnőttként az öcsémnél is patent rend van, aki egyedül él. Így volt ez a szüleimmel, apámnál szebben senki nem vasal. Sőt a nagyszüleimmel, a nagyapáim főztek, mosogattak, takarítottak ugyanúgy, mint nagyanyáim és a gyerekekkel, unokákkal is ugyanúgy foglalkoztak. Ez pedig azért durva, mert bőven középkorú vagyok és falun nőttem fel. A nagyszüleim generációjában sem voltak a nők cselédek. Legalábbis a mi családunkban nem. Nyilván anyám sem ment hozzá valami trógerhez, aki szerint az asszony dolga a háztartás és az én férjemnek is az az alap természetesen, hogy efyenlő félként, társként osztozunk az élet minden területén, mert az anyósom szintén erre nevelte. Egyszerű, falusi asszony volt ő is, ráadásul a férjem egy szem fiú, késői gyerek, de anyuka nyilván nem tolt alá semmit, így nem lett életképtelen és kapcsolatra alkalmatlan. Én minden jelentkezőt kukáztam instant a férjem előtt, aki nem így indult. Ezt javaslom másnak is. Figyeljünk a fiú gyermekek nevelésére (természetesen a lánynak is tanítsuk meg, hogy szeretetet és megbecsülést ne csak adni, de elvárni is tudjon), és válogassuk meg, kivel kezdünk. Utólag már kár sírni, egy felnőtt embert már nem lehet és nem is kell nevelni. Másik, hogy kinek van kedve szexelni valakivel,aki magát nem képes ellátni és annyira magasról tesz rám, hogy elnézi, hogy helyette robotoljak.
2020. máj. 25. 13:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!