Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tévedés, hogy a férfiaknak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tévedés, hogy a férfiaknak az engedelmesség a legfontosabb egy nőben?

Figyelt kérdés

Kezdek rájönni, hogy én az engedetlenségem miatt maradok végül egyedül.

És itt most nem az öncélú makacsságra gondolok. Nagyon is simulékony vagyok, ha látom, hogy a másik összeszedett, jó döntéseket hoz és úgy viselkedik, hogy fel tudjak nézni rá.(Istenem de vagyok egy ilyen férfire!) De ha nem ilyen, akkor igenis szembeszállok vele, mert nehogymár csak azért menjünk a rossz irányba, mert ő a férfi és ő kitalálta, hogy hogyan éljünk.

És itt most nem egy emberről beszélünk.

Szokták mondani, hogy néha jobb eljátszani a butust, hogy a férfi erősebbnek érezze magát, de nekem ez nem megy.

Ez lesz a vesztem, igaz?

Nem mintha az egyedüllét riasztana, csak olyan hihetetlen, hogy végül nem fogok révbe érni.

ma 13:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindig rosszul tudja a férfi akkor vagy rossz férfiakat választasz, vagy szembe mész az autópályán.
ma 13:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nőként írom, hogy szerintem rossz a megfogalmazás. Szerintem nem engedelmesség hiánya miatt mennek tönkre a kapcsolataid, szimplán túl akaratos lehetsz. Van egy barátnőm, aki 44 éves létére még mindig nem találja az igazit, mert minden egyes férfit szó szerint felfalt a kapcsolataiban. Egyszerűen nem tudták magukat férfinak érezni mellette, mert annyira határozott, akaratos és erőteljes személyiség. Nővérem is ilyen, de neki óriási szerencséje van, hogy a sógorom elviseli.

Itt nem arról van szó, hogy neked butust kéne játszanod, egy kapcsolat két emberen múlik és jó esetben egyik sem akarja elnyomni a másikat, hanem egyenlő félként állnak egymáshoz.

ma 13:13
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
És mi lesz, ha majd révbe érsz? Ott ülsz boldogan 80 évig? Mi az elképzelésed erről?
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Szubmisszív férfiként épp ellenkezőleg, azt szeretem egy nőben ha határozott, van benne dominancia, kezdeményezőkészség, és nincs benne sok engedelmesség, viszont elvárja és szereti az engedelmességet.
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon is simulékony vagyok, ha látom, hogy a másik összeszedett, jó döntéseket hoz és úgy viselkedik, hogy fel tudjak nézni rá.(Istenem de vagyok egy ilyen férfire!) De ha nem ilyen, akkor igenis szembeszállok vele, mert nehogymár csak azért menjünk a rossz irányba, mert ő a férfi és ő kitalálta, hogy hogyan éljünk."

Két kérdesem van a fentiekhez.

1. Ki dönti el, mi a jó döntés? Ha te rossz döntésnek tartod, ő meg jónak, akkor kinek van igaza?

2. Kompromisszumról még nem hallottál? Hogy elmondjátok mindketten, mit szeretnétek, és megtaláljátok azt a megoldást, ami mindkettőtöknek megfelelő?

ma 13:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is alapvetően simulékony vagyok, elfogadó és türelmes, de nem a végtelenségig.

Ha valami nagyon nem tetszik, igenis közlöm a párommal és kitartok az álláspontom mellett, vagy kompromisszumot kötünk. Nem hiszem, hogy neked emiatt lett vége a kapcsolataidnak.

ma 14:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Látom, hogy az előítélet sokakat elvitt egy másik irányba.

Én nem mondtam, hogy akaratos vagyok, de ha pl az elveimmel ellenkezik valami, akkor azt szóvá teszem. Pl én nem szeretem a kiskapukat, fontosabb, hogy tükörbe tudjak nézni mondjuk üzlet szempontjából. Nem szeretek csalni, volt olyan párom, akinek mindenre az volt a megoldás, hogy lefizet másokat. Engem pedig folyamatosan megszólt, ha becsülettel akartam egy képzést elvégzni. Megjegyzem, a közös vállalkozásunk érdekében.

Egyébként pedig én korántsem erőltetem rá másra az akaratomat, ami az én részem, azért felelek, de senki ne mondja meg, hogy hogyan csináljam. Mivel én sem szólok bele más dolgába. Mindenki magáért felel.

Ami a kompromisszumot illeti, volt egy párom, aki mindenképp nagy családot akart, minimum 5 gyereket, nem tiltotta meg, hogy karrierem legyen mellette, de leszögezte, hogy a gyereknevelés az első, ő mindent megteremt (ügyvéd volt), ha ezek mellett akarok munkát, lehet, de csak hobbiként. Én próbáltam kompromisszumot kötni, 2 gyereket kész lettem volna vállalni és mellette belföldön dolgozni elengedve a külföldi lehetőségeket (kutatói pálya). Ő erről hallani sem akart, hát kiszálltam. Szerintem okkal.

Valaki kérdezte itt, hogy ugyan ki dönti el, hogy mi a jó?

Egy konkrét példát mondok: volt egy párom, aki szerette nagyon a divatot és amikor terveztük, hogy elutazunk külföldre, akkor elkezdte nekem mutogatni, hogy milyen ruhákban kellene lennem az utazás során. Mire mondtam, hogy amit mutatott abból egyik sem az én stílusom, sem a színek, sem a formák, én jobban érzem magam, ha visszafogottabb vagyok, mire közölte, hogyha nem tetszik, amit mutatott, akkor nem megyünk sehova... Ugyanez az ember elém tolta, hogy milyen menyasszonyi ruhát akar majd rajtam látni és milyen gyűrűt kapok. Mondtam neki, hogy nekem ezek nem igazán tetszenek, s ha már ő hozta fel a témát, bátorkodtam megmutatni, hogy milyen gyűrűk tetszenek. Megjegyzem ő egy ilyen bazi nagy gyémántköveset mutatott, én meg egy egyszerű zafir köveset, szóval nem arról volt szó, hogy én egy sokkal drágábbra fentem a fogamat.

Erre annyi volt a reakció, hogy vagy az lesz, amit ő mond, vagy nem lesz esküvő.

Hát nem is lett.

Másik delikvens közölte, hogy ő nem fog éjszaka kelni a gyerekhez, mert nem bírja alvás nélkül, neki kell a pihenés, szóval oldjam meg, más nők is megoldják.

Gondolom, hogy azért érthető, hogy miért nem égtem a vágytól, hogy vele maradjak.

Számomra az élni és élni hagyni felállás lenne az optimális, de eddig csak olyanban volt részem, ha nem mutattam túl karakánnak magamat, akkor megpróbáltak irányítani, ha pedig kinyitottam a számat, akkor már rögtön nem voltam olyan szimpatikus.

ma 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha egy férfinak rendben van az önbizalma és magabiztos a férfiasságában, akkor szerintem nem fogja zavarni.
ma 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!